حسن حاجیان

در آستانه انتخابات سومین شورای‌عالی جامعه حسابداران رسمی، دو هفته‌ای است که کاندیداهای عضویت در این شورا در تلاش برای کسب رای اعضای جامعه حرفه‌ای خود هستند. در این رهگذر برخی با استفاده از امکانات فراهم شده در سایت اطلاع‌رسانی جامعه مذکور، برخی از طریق ارسال نمابر و عده‌ای نیز با شگردهای ژورنالیستی که نمونه‌هایی از آن در یک روزنامه صبح چاپ تهران روز پنجشنبه ۲۸/۴/۱۳۸۶ منتشر شد، در صحنه رقابت‌های انتخاباتی حضور یافته‌اند.

جدای از شیوه و نحوه بیان نظرات فردی و گروهی کاندیداها و برخی سوء جریانات حادث شده در این امر، چگونگی اتخاذ تصمیم اعضا و مبانی استدلالی آنان در انتخاب نمایندگان موثر و کارآمد در دستیابی به اهداف تشکیل جامعه حسابداران رسمی و ارتقای جایگاه این تشکل حرفه‌ای در نظام اقتصادی کشور از اهمیت دوصد چندانی برخوردار است.

اگرچه به دلیل نوپا بودن جامعه حسابداران رسمی، دستیابی به اطلاعات لازم جهت ارزیابی ظرفیت‌ها و توان کاندیداها و استعدادسنجی آنان در تحقق اهداف یاد شده، با محدودیت‌هایی مواجه است، ولی ارزیابی عملکرد کاندیداهای عضو شوراهای گذشته با توجه به انتشار صورت‌جلسات شورا در سایت اطلاع‌رسانی جامعه، می‌تواند تا حدودی مفید باشد.

از طریق اطلاعات فوق، بررسی آمار حضور و غیاب اعضای شورا که خود نشانه‌ای از مسوولیت‌پذیری آنها است، کیفیت و اثربخشی تصمیمات که بیانگر کارآیی ایشان است، بررسی میزان همسویی مصوبات شورا با برنامه‌ها و وعده‌های انتخاباتی اعضا که شاخصی برای سنجش صداقت و امانتداری آنها است و... امکان‌پذیر می‌شود.

در خصوص سایر کاندیداها که سابقه عضویت در شورا را ندارند نیز در شرایط فعلی، مشورت با اشخاص مورد وثوق، حداقل اقدامی است که می‌تواند انجام شود. بدیهی است انتخاب در هر برهه‌ای از زمان، تصمیمی سرنوشت‌ساز است. تصمیمی است مستلزم دقت و هوشیاری، آنگونه که همواره از حسابداران رسمی انتظار می‌رود.