عرضه «مس» محور اخبار بازار
گروه بورس: عرضه پنج درصد سهام «قملی» همچنان محوراخبار بورس تهران است.

در این باره معاون امور آماده‌سازی سهام و شرکت‌های دولتی سازمان خصوصی‌سازی‌، در گفت‌وگو با ایسنا، خاطرنشان کرد: بر اساس قوانین خصوصی‌سازی و بورس اوراق بهادار، قیمت اولیه سهام ملی مس از طریق مکانیزم عرضه و تقاضا مشخص خواهد شد.
غلامی ادامه داد: روال این مکانیزم ، به این صورت است که خریداران درخواست‌های خود را با مبالغ مورد نظر ارائه می‌دهند و سپس از بالاترین قیمت، عرضه سهام آغاز می‌شود.
معاون امور سهام سازمان خصوصی‌سازی در ادامه به عرضه سهام فولاد مبارکه پس از عرضه سهام مس در بورس اشاره کرد و افزود: کسری اطلاعات وجود دارد که پس از تکمیل آن مشکلی نبوده و این سهم وارد بورس خواهد شد. غلامی‌ با اشاره به این که جلسه عرضه ایرالکو به‌زودی برگزار می‌شود، گفت: احتمالا روی قیمت سهام این شرکت نیز بررسی صورت خواهد گرفت، ایرالکو جزو شرکت‌های صدر اصل ۴۴ قانون اساسی است که امیدواریم تا پیش از پایان سال آن را در بورس عرضه کنیم. وی درباره وضعیت معامله عمده هپکو گفت: بعد از ابطال معامله هپکو، آگهی عرضه ۷۲/۶۰ درصد از سهام این شرکت منتشر شده که ظرف چند روز آینده سهام این شرکت برای دومین مرتبه در بورس عرضه خواهد شد. معاون امور آماده‌سازی سهام و شرکت‌های دولتی سازمان خصوصی‌سازی درباره سهام شرکت هپکو و این که با قیمت ۳۵۰ تومان آگهی شده است، گفت: پس از انتشار آگهی این سهام مجددا در بورس عرضه می‌شود تا خریدار آن مشخص شود.
شرکت بورس، سهام شرکت ملی مس را عرضه می‌کند
از سوی دیگر شرکت بورس فعالیت خود را روز یکشنبه با عرضه سهام شرکت ملی مس آغاز خواهد کرد.علی رحمانی مدیرعامل شرکت بورس در این باره اظهار داشت: برای آغاز فعالیت‌های شرکت بورس، روز شنبه صورت جلسه تحویل بازار امضا می‌شود تا شرکت بورس به طور رسمی فعالیت‌های خود را از روز یکشنبه آغاز کند.وی با بیان اینکه «بازار را با وضع موجود تحویل می‌گیریم»، گفت: در خصوص نمادهای بسته هم، شرکت‌هایی که اطلاعات خود را به بازار داده‌اند، نماد آنها باز و شرکت‌هایی که مشکل دارند به تابلوی چهارم منتقل می‌شوند. رحمانی تصریح کرد: فهرست تابلوی چهارم را هم باید هیات‌مدیره سازمان بورس به ما تحویل دهد که احتمالا این لیست از سوی شرکت بورس تا پایان بهمن ماه اعلام می‌شود.وی یادآورشد:‌ مدیرعامل شرکت بورس با استقرار در سازمان بورس به فعالیت‌های اجرایی بازار می‌پردازد.
رقم خصوصی سازی در بودجه 86 محقق نمی‌شود
در همین حال یک کارشناس بازار سرمایه گفت: اگر شرایط بازار سهام به صورت فعلی باشد، پیش‌بینی دولت از محل واگذاری شرکت‌های دولتی در سال ۸۶ محقق نخواهد شد، حتی اگر سهام زیر قیمت داده شود.
حسین خزلی خرازی، مدیرعامل شرکت کارگزاری بانک کشاورزی، در گفت‌وگو با ایسنا، درباره پیش‌بینی هفت‌هزار‌میلیارد تومانی دولت از محل واگذاری شرکت‌های دولتی در سال 86 و این که نامساعد بودن شرایط بورس برای عرضه سهام این رقم قابل تحقق خواهد بود؟ گفت: در سال 83 در بودجه پیش‌بینی شده بود که 2‌هزار‌میلیارد تومان از محل فروش شرکت‌های دولتی در بودجه جاری آن سال واریز شود اما به دلیل محقق نشدن این عرضه‌ها، مسوولان سیاسی و اقتصادی به سازمان خصوصی‌سازی فشار می‌آورند و سازمان نیز بعضا به دلیل فروش نرفتن سهام در بورس مجبور بود ، سهام را گران بفروشد که رقم بودجه را محقق کند. او ادامه داد: اگر شرایط بازار به این صورت باشد، به طور قطع این رقم محقق نخواهد شد، حتی اگر سهام زیرقیمت داده شود ، بعید است که سرمایه‌گذاران به خرید بپردازند. خرازی رقم یکی از شرکت‌های بزرگ برای ورود به بورس از جمله مس را حدود یک ششم کل ارزش بازار دانست و گفت: چون این شرکت‌ها بسیار بزرگ هستند، نقدینگی بسیار بالایی می‌خواهند بنابراین باید اطمینان و امید را به بازار برگردانیم. پول در دست مردم چه در داخل و چه خارج بسیار زیاد است و این پول‌ها را می‌توان وارد بورس کرد. به گفته وی ، با وجود محقق نشدن این رقم دولت کسری بودجه خواهد آورد. این کارگزار بورس محقق شدن رقم هفت‌هزار‌میلیارد تومان را وابسته به شرایط بازار دانست و گفت: اگر بازار به شرایط سال 1382 بازگردد، سهام به خوبی فروش خواهند رفت در غیر این صورت این رقم دست یافتنی نیست.
بررسی کارشناسی لایحه خصوصی سازی
در همین حال مدیر عامل سازمان خصوصی‌سازی گفت: دولت در حال بررسی کارشناسی لایحه خصوصی‌‌‌‌‌سازی است .
غلامرضا حیدری کردزنگنه از تصویب کلیات آیین‌نامه واگذاری سهام ترجیحی واحدهای تولیدی مشمول واگذاری به کارکنان همان واحدها در جلسه روز شنبه هیات عالی واگذاری خبرداد.
مدیرعامل سازمان خصوصی‌سازی نیز در گفت‌وگو با «مهر» با بیان این که آیین‌نامه واگذاری سهام ترجیحی شامل کلیه شرکت‌های مشمول واگذاری است، تصریح کرد: سهام مشمول واگذاری این واحدهای تولیدی به کلیه کارکنان، کارمندان، کارگران و مدیران واحدهای تولیدی که در آنها مشغول به فعالیت هستند، واگذار خواهد شد.
غلامرضا حیدری کردزنگنه افزود: براساس این آیین‌نامه، واگذاری سهام ترجیحی واحدهای تولیدی مشمول واگذاری که کلیات آن در جلسه روز شنبه هیات عالی واگذاری تصویب شد، قرار است سهام مزبور به تمام کارکنان این واحدهای دولتی واگذارشود.
وی گفت: البته جزئیات آیین‌نامه واگذاری سهام ترجیحی به کارگران برای بررسی به دولت ارائه شده که پس از تصویب جزئیات آن در دولت اعلام می شود.
مدیرعامل سازمان خصوصی‌‌‌‌‌سازی با تاکید بر این که این آیین‌نامه برای کارگران امتیازات زیادی را در نظر گرفته است، تصریح کرد: همچنین در این جلسه قیمت تعدادی از شرکت‌ها به منظور واگذاری تعیین و تصویب شد. وی همچنین اظهار داشت: هنوز تصمیمی نهایی برای لایحه خصوصی‌‌‌‌‌سازی اخذ نشده است و این لایحه در واحدهای کارشناسی دولت مراحل کارشناسی را می‌گذراند.