دنیای اقتصاد- بزرگ‌ترین جابه‌جایی سهام تحت عنوان نخستین معامله سهام‌عدالت در بورس با انتقال ۲۲۷میلیون سهم شرکت معدنی و صنعتی چادرملو (۲۲درصد سهام شرکت) به ارزش هرسهم ۵۵۷۶ریال از طریق سازمان بورس به کارگزاری سهام‌عدالت صورت گرفت.

به دنبال این واگذاری، مدیر واگذاری سازمان خصوصی‌سازی از مشخص شدن قیمت ۱۰شرکت از سوی هیات‌عالی واگذاری در قالب سهام‌عدالت برای انتقال به بورس خبر داد و افزود: در روز گذشته انتقال سهام یک شرکت صورت گرفت و ۹ شرکت باقی‌‌مانده است. همچنین معامله این شرکت‌ها انجام شده و تنها نقل و انتقالات اداری آنها باقی مانده است که پس از تصمیم‌گیری شورای بورس این نقل و انتقالات هم صورت خواهد گرفت. به گفته وی، شرکت‌هایی که بورسی هستند، از طریق بورس و شرکت‌هایی که غیربورسی هستند، از طریق دفتر نقل و انتقال سهام به شرکت کارگزاری سهام‌عدالت انتقال داده خواهند شد، همچنین همه اینها در وثیقه دولت بوده و ممنوع‌المعامله هستند تا بدهی خود را در مدت ۱۰سال تسویه کنند. او افزود: امیدواریم بورس و شرکت‌های مادر تخصصی که این سهام را در اختیار دارند، با سازمان خصوصی‌سازی همکاری کرده تا ما نیز زودتر نقل و انتقال شرکت‌های بورسی را انجام دهیم. بزرگ‌ترین جابه‌جایی سهام‌عدالت در بورس

خبرگزاری فارس: عرضه ۵ درصد سهام «فملی» به تعویق افتاد

گروه بورس- بزرگ‌ترین جابه‌جایی سهام تحت عنوان نخستین معامله سهام‌عدالت در بورس با انتقال ۲۲۷میلیون سهم شرکت معدنی و صنعتی چادرملو (۲۲درصد سهام شرکت) به ارزش هرسهم ۵۵۷۶ریال از طریق سازمان بورس به کارگزاری سهام‌عدالت صورت گرفت.

نقل‌و‌انتقال سهام

۹ شرکت بورسی دیگر

به دنبال این واگذاری یک مقام سازمان خصوصی‌سازی اعلام کرد: قیمت سهام ۹ شرکت از سوی هیات عالی واگذاری در قالب سهام‌عدالت برای انتقال به بورس مشخص شده که پس از تصمیم‌گیری شورای بورس این نقل و انتقالات صورت خواهد گرفت.

ابراهیم سلیمانی خوشرو، مدیر واگذاری سازمان خصوصی‌سازی، درباره نخستین معامله سهام‌عدالت در بورس اوراق بهادار که در روزچهارشنبه برروی نماد کچاد (شرکت معدنی و صنعتی چادرملو) انجام شد، به «ایسنا» گفت: این معامله در اجرای مواد یک، ۸ و ۳ آیین‌نامه اجرایی افزایش ثروت خانوارهای ایرانی از طریق گسترش سهام بخش تعاون براساس توزیع سهام‌عدالت و به استناد بند (ب) ماده ۶ آیین‌نامه و ماده ۱۴ قانون برنامه سوم توسعه مورد تنفیذ در ماده ۹ قانون برنامه چهارم توسعه و مصوبه ۲۴ آبان ۸۵ هیات‌عالی واگذاری صورت گرفته است.

او افزود: در این معامله تعداد ۲۲۷میلیون سهم از سهام شرکت معدنی و صنعتی چادرملو معادل ۷/۲۲‌درصد کل سهام این شرکت به ارزش هر سهم ۵هزار و ۵۷۶‌ریال از طریق سازمان بورس و اوراق بهادار به شرکت کارگزاری سهام‌عدالت منتقل شد. خوشرو ارزش سهام معامله شده را یک‌هزار و ۲۶۵‌میلیارد و ۷۵۲‌میلیون ریال و به وکالت از شرکت مادر تخصصی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران عنوان کرد.

تا ۱۰سال ممنوع‌المعامله

وی با اشاره به اینکه این سهام از گذشته به نام شرکت کارگزاری سهام‌عدالت شده است، گفت: چون این شرکت‌ها بورسی هستند، بنابراین نقل و انتقال آن هم باید در بورس به نام کارگزاری سهام‌عدالت صورت گیرد.

مدیر واگذاری سازمان خصوصی‌سازی در ادامه از مشخص شدن قیمت ۱۰شرکت از سوی هیات‌عالی واگذاری در قالب سهام‌عدالت برای انتقال به بورس خبر داد و افزود: در روز گذشته انتقال سهام یک شرکت صورت گرفت و ۹ شرکت باقی‌‌مانده است. همچنین معامله این شرکت‌ها انجام شده و تنها نقل و انتقالات اداری آنها باقی مانده که پس از تصمیم‌گیری شورای بورس این نقل و انتقالات هم صورت خواهد گرفت.

خوشرو ادامه داد: شرکت‌هایی که بورسی هستند از طریق بورس و شرکت‌هایی که غیربورسی هستند از طریق دفتر نقل و انتقال سهام به شرکت کارگزاری سهام‌عدالت انتقال داده خواهند شد، همچنین همه اینها در وثیقه دولت بوده و ممنوع‌المعامله هستند تا بدهی خود را در مدت ۱۰سال تسویه کنند.

او در پایان گفت: امیدواریم بورس و شرکت‌های مادر تخصصی که این سهام را در اختیار دارند با سازمان خصوصی‌سازی همکاری کرده تا ما نیز زودتر نقل و انتقال شرکت‌های بورسی را انجام دهیم.

تعویق‌ عرضه سهام ملی مس

به دنبال انجام این معامله خبرگزاری «فارس» گزارش کرد: عرضه سهام صنایع ملی مس ایران که قرار بود روز یکشنبه آینده در بورس انجام شود به زمان دیگر و نامعلومی موکول شد.

رییس سازمان خصوصی‌سازی روز یکشنبه در شرایطی از عرضه تدریجی و تا سقف ۵‌درصد شرکت صنایع ملی مس ایران خبرداده بود که این قول و قرار با موانعی روبه‌رو شده است

این در حالی است که تا لحظه تنظیم این خبر، مسوولان سازمان‌های بورس و خصوصی‌سازی در تدارک عرضه سهام اولین شرکت مشمول اصل ۴۴ بودند و حتی قرار بود روز شنبه آینده همایش معرفی این شرکت با حضور مدیران این شرکت‌ها، کارگزاران و برخی مسوولان در سالن اجتماعات مجموعه فرهنگی، ورزشی وزارت کار برگزار شود.

اخبار دریافتی تکمیلی حکایت از آن دارند که به دلیل جو روانی منفی حاکم بر بازار سهام تعدادی از مدیران سازمان بورس نیز چندان میل و رغبتی جهت عرضه سهام ملی مس ندارند.

با این اوصاف به نظر می‌رسد چالش دیگری در پیش روی عرضه سهام این شرکت بعد از مسائل مربوط به افزایش سرمایه و شفافیت اطلاعات این شرکت به وجود آمده و عرضه سهام ملی مس به زمان نامعلوم دیگری موکول شود.

این چالش در شرایطی شدت بیشتری گرفته است که هنوز بر روی قیمت اولیه سهام این شرکت اختلافات معناداری وجود دارد.

کردزنگنه:

کشور مرز‌بندی اقتصادی ندارد

در همین حال رییس سازمان خصوصی سازی، روند گسترش بازار سرمایه در ایران را بسیار ضعیف خواند و گفت: با اتمام واگذاری‌های مربوط به سهام‌عدالت، ۲۱‌میلیون نفر از مردم در اقتصاد کشور سهیم می‌شوند.

به گزارش مهر، مدیر‌عامل سازمان خصوصی‌سازی، در اولین همایش واگذاری سهام‌عدالت کشور در آذربایجان‌غربی در ارومیه با تاکید بر اینکه باید مردم کشور را به سمت دارایی‌های واقعی و گسترش بازار سرمایه‌ای سوق دهیم، افزود: در‌حال‌حاضر ۷۰۰‌هزار نفر در بورس کشور فعال هستند، که تنها ۴‌درصد جمعیت کشور را شامل می‌شود، در حالی که در بسیاری از کشورها ۶۶‌درصد مردم سهامدار هستند.

غلامرضا حیدری کردزنگنه، سهام عدالت را یکی از راه‌های مشارکت مردم در زمنیه مذکور ذکر کرد و افزود: با واگذاری این سهام عدالت ۲۱‌میلیون نفر از مردم در اقتصاد کشور سهیم خواهند شد که علاوه‌بر گسترش فرهنگ سهام‌، گسترش بازار سرمایه‌ای را نیز در پی خواهد داشت.

مدیرعامل سازمان خصوصی‌سازی با اعلام این‌که کشور طی ۲۷‌سال گذشته مرزبندی اقتصادی نداشته است، افزود: در طول این مدت اقتصاد ما گاه متاثر از غرب و شرق و گاهی نیز تلفیقی از هر دو اقتصاد بود.

وی تصریح کرد: این امر موجب شده بود اقتصاد اسلامی خود را فراموش کنیم، اقتصادی که از یک رو رشد و توسعه را در پی دارد و از سوی دیگر گسترش عدالت‌اجتماعی را به دنبال دارد.

دموکراسی اقتصادی نداریم

حیدری کردزنگنه، در ادامه اظهار داشت: ما بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در دموکراسی سیاسی پیشرفت‌های خوبی داشته‌ایم، ولی دموکراسی سیاسی بدون دموکراسی اقتصادی معنی ندارد.

وی با تاکید بر اصلاح ساختار موجود اقتصاد کشور گفت: در بحث رقابت، اقتصاد زمانی پویا است که بتواند در رقابت ملی‌، منطقه‌ای و بین‌المللی حضور داشته باشد که این امر باید در کشور ما مورد توجه قرار گیرد.

رییس سازمان خصوصی‌سازی خاطرنشان کرد: در‌حال‌حاضر ساختار فعلی دولت از نظر بار مالی و بخش مدیریتی اقتصاد، نیازمند کمک و همکاری سایر بخش‌ها به خصوص بخش‌خصوصی است.

بانک‌ها ناکارآمد هستند

وی یاد‌آور شد: این موارد در حالی است که تسهیلات بانکی داخلی و بین‌المللی هنگفتی توسط شرکت‌های دولتی جذب می‌شود، ولی به دلیل ناکارآمد بودن آنها، زیان بالایی به بودجه وارد و موجب کسری بودجه می‌شوند.

کردزنگنه افزود: در قبال این تسهیلات دولت سود اندکی دریافت می‌کند، در حالی که تصدیگری کار دولت نیست، بلکه کار مردم را باید به مردم واگذار کرد و کار دولت محدود به وظایف حاکمیتی باشد و دولت باید برتمام شئون مردم نظارت کند نه مداخله.

مدیریت دولتی پیشرو نیست

وی با اشاره به مدیریت در کشور اظهار کرد: مدیریت دولتی در کشور نمی‌تواند یک مدیریت پیشرو باشد، همین مدیرانی که در دولت مشغول کار هستند در بخش‌خصوصی مدیرانی توانمند‌تر هستند که در این راستا بخش‌خصوصی و تعاون باید برای کمک به دولت همکاری بیشتری انجام دهند.

وی تصریح کرد: دولت‌ها به دلیل محدودیت‌های سیاسی نمی‌توانند صادرکننده و بازار‌یاب خوبی باشند و این امر از تخصص‌های بخش‌خصوصی است که باید این بخش را حمایت کرد.

مدیرعامل سازمان خصوصی‌سازی ادامه داد: اصلاح ساختار نیازمند دانش و تکنولوژی جدید است که این خلاقیت و نوآوری در بخش‌خصوصی خیلی بیشتر است و بوروکراسی دست و پا گیر بخش دولتی را هم ندارد.

ریخت‌وپاش در بخش‌دولتی

وی اضافه کرد: امروز اتلاف هزینه‌ها و ریخت‌و‌پاش‌ها در بخش سیستم‌های دولتی بیشتر از بخش‌خصوصی است.

دبیر ستاد مرکزی سهام‌عدالت گفت: بخش تعاون در طی ۱۵‌سال گذشته در کشور ۵‌درصد سهم اقتصاد کشور را به خود اختصاص داده که با واگذاری سهام‌عدالت پیش‌بینی می‌شود این سهم به ۲۵‌درصد برسد.

وی سهم بخش دولتی در اقتصاد کشور را ۲۰‌درصد‌، سهم بخش تعاون ۲۵را ‌درصد و بخش‌خصوصی را ۵۵‌درصد برای سال‌های آتی در صورت واگذاری سهام‌عدالت پیش‌بینی کرد.

در ادامه همایش، وزیر تعاون نیز واگذاری سهام عدالت را توزیع متعادل ثروت و در‌آمد و متکی به خود کردن خانواده‌های نیازمند عنوان کرد و افزود: گیرندگان سهام‌عدالت افرادی هستند که در تاریخ گذشته کشور همچون زمان انقلاب و جنگ تحمیلی حماسه آفریدند و می‌توانند در حرکت‌های اقتصادی کشور نقش بسزایی ایفا کنند.

محمد عباسی ادامه داد: وزارت تعاون با واگذاری این سهام و تاسیس شرکت‌هایی در این زمینه سعی در توانمند‌سازی بخش تعاون و ارزش افزوده و تقویت نقش نیروی انسانی در کشور دارد.