استعفای سرپرست اداره ناشران ارتباطی با پرونده تخلفات ندارد گروه بورس- وقتی در یک سریال تلویزیونی چندی پیش وجود برخی از تخلفات و فروش اطلاعات به تصویر کشیده شد، کمتر مخاطب غیربورسی این رسانه، تصور می‌کرد که او این بار یک واقعیت را می‌بیند.

موضع پایین بودن سطح نظارت یک واقعیت غیرقابل انکار است که مدیران سازمان نمی‌توانند برای همیشه سکوت کنند.

روزنامه دنیای اقتصاد روز پنج‌شنبه در همین صفحه مقاله‌ای را تحت عنوان «نظارت سازمان کی کارآمد می‌شود؟» منتشر کرد و در این یادداشت در لفافه نوشته شد که چرا سطح نظارت سازمان تقویت نمی‌شود؟ برخورد فیزیکی با کارکنان بخش نظارت اثربخش نبوده و یک تدبیر فرعی در کوتاه‌مدت است. به دنبال چاپ این مقاله، خبرگزاری «موج» دیروز در خبری به نقل از یک منبع آگاه، گزارش داد که طی چند روز آینده موارد تخلف کارمندان در بورس اعلام می‌شود. این خبرگزاری گزارش داد: با بررسی‌های یک نهاد نظارتی قوی بیرونی در فعالیت‌ها و اقدامات کارمندان بورس در سازمان بورس اوراق بهادار، پنج نفر به جرم تخلف در افشا و سوءاستفاده از اطلاعات نهانی شناسایی، دستگیر و برخی اخراج شدند. در حالی‌که مدیران سازمان بورس نیز به دلیل فعالیت و مشغله‌کاری از پاسخگویی به رسانه‌ها و اذهان عمومی اجتناب می‌ورزند، روابط عمومی بورس با تایید این اخبار عنوان کرده است که در صورت محرز شدن تخلف این افراد، نتیجه آن را به رسانه‌ها اعلام خواهد کرد.

(یعنی هنوز این تخلفات محرز نشده است).

عدم نظارت صحیح سازمان بورس بر فعالیت‌های درون سازمانی نکته حائز اهمیتی است که منجر شده تا یک نهاد نظارتی قوی بیرون سازمانی به این مساله بپردازد.

سپس این خبرگزاری می‌پرسد که آیا در گذشته نیز برخوردهایی از سوی دستگاه‌های نظار مشابه در بورس صورت گرفته است؟ آیا این روش برخورد درست است؟

این خبرگزاری نوشت: در این میان، رسانه‌ها چندی است شاهد عدم پاسخگویی مدیران سازمان بورس هستند، به گونه‌ای که تنها ارتباط رسانه‌ها با سازمان تنها از طریق سایت اطلاع‌رسانی سازمان بورس است.در واقع این اخبار منتشره به صورت هماهنگ و جهت یافته در رسانه‌ها از سوی مدیران سازمان بورس بدون طرح سوالات و پرسش‌های چالش برانگیز از اقدامات و فعالیت‌های صورت گرفته انعکاس می‌یابد.

در حالی که مدیران سازمان بورس بنا به اهمیت مسند و جایگاهی که بر آن تکیه زده‌اند نمی‌توانند از پاسخگویی به اذهان عمومی به بهانه مشغله‌های کاری خودداری ورزند.

این خبرگزاری یکی از دلایل عدم انتشار خبرهای تخلف در بورس را مناسب نگه‌داشتن جو بازار سرمایه اعلام کرده است.

به دنبال انتشار این خبر رییس سازمان بورس و اوراق بهادار اعلام کرد: از زمان لازم‌‌الاجرا شدن قانون جدید بازار سرمایه در سال ۱۳۸۵ پرونده سه تن از کارکنان این سازمان به اتهام سوء‌استفاده یا فروش اطلاعات نهانی به مراجع قضایی تحویل شده است.

به گزارش روابط‌عمومی و اطلاع‌رسانی بورس، دکتر علی صالح‌آبادی با تاکید بر عزم جدی سازمان بر شفاف‌سازی بازار و دسترسی یکسان و عادلانه همگانی به اطلاعات گفت: پس از دریافت گزارش‌های مردمی مبنی بر اینکه اطلاعات شرکت‌ها پیش از انتشار عمومی در اختیار برخی افراد فرصت‌طلب قرار گرفته است، مدیریت حراست سازمان به طور جدی موضوع را پیگیری کرد.

وی با بیان اینکه این شائبه ایجاد شده بود که سازمان اطلاعات را پس از استفاده در اختیار بازار قرار می‌دهد، افزود: سازمان عناوین اتهامی را جداگانه و به طور دقیق بررسی و مستندات و مدارک هر یک از آنها را به تفکیک و براساس مواد ۴۶ و ۵۲ قانون جدید تکمیل کرد.

سخنگوی سازمان بورس و اوراق بهادار ضمن تشکر از تمامی دست‌‌‌اندرکاران در پیگیری این موضوع تصریح کرد: با احراز وقوع بزه انتسابی پرونده‌های مطرح شده با عنوان اتهامی سوء‌‌استفاده از اطلاعات نهانی همراه با مدارک و مستندات به مراجع ذی‌صلاح قضایی تحویل شد.

دکتر صالح‌آبادی بااشاره به وظیفه سازمان در حفظ و صیانت اطلاعات منتشر نشده و محرمانه، با برخورد قاطع با متخلفان در هر سطح و رده و جلوگیری از هر گونه بی‌عدالتی تاکید کرد.

همچنین پرونده یکی از کارکنان سازمان نیز در ارتباط با همین موضوع در کمیته رسیدگی به تخلفات سازمان مورد رسیدگی قرار گرفته است.

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار با تشکر از فعالیت‌های سرپرست اداره ناشران یادآور شد: استعفای وی با این پرونده هیچ ارتباطی ندارد و او برای ادامه تحصیل از این سمت کناره‌گیری کرده است، ولی همچنان به عنوان مشاور و به طور پاره‌وقت با سازمان همکاری می‌کند.