یک کارگزار:
یکپنجم سهام بورس طی سال معامله میشود
ایسنا- اگر بتوانیم در یک تعامل ۲جانبه سهامداران حقیقی و حقوقی را در تابلوی چهارم به توافق برسانیم که در یک قیمت عادلانه سهام را به معامله بگذارند، همین امر میتواند قدرت نقدشوندگی و اعتماد به بازار سرمایه را افزایش دهد. علی اسلامی بیدگلی، کارگزار بورس اوراق بهادار، یکی از مشکلات بازار سرمایه را سرعت گردش پایین سهام دانست و گفت: به طور متوسط کمتر از ۲۰درصد سهام در سال مورد معامله قرار میگیرد و همین امر موجب خواهد شد قدرت نقدشوندگی سهام پایین آمده و ریسک سرمایهگذاری برای سرمایهگذاران افزایش پیدا کند.
او با اشاره به این که توسعه و گسترش بازار سرمایه مستلزم بازار سرمایه کارا و فعال است، گفت: برای حضور تعداد بیشتری از سرمایهگذاران در بازار سرمایه باید امکاناتی را فراهم کنیم که قدرت نقدشوندگی بازار سرمایه بالا برود.
اسلامی بیدگلی در ادامه جلب اعتماد آحاد مردم به بازار سرمایه را مدنظر قرار داد و افزود: برای اینکه اعتماد سرمایهگذاران به بازار سرمایه را جلب کنیم باید بتوانیم قدرت نقدشوندگی بازار سرمایه را بالا برده و شاهد حضور آحاد مردم و سرمایهگذاران حقیقی و حقوقی در بازار سرمایه باشیم.
وی گسترش بازار سرمایه را موجب توسعه و رشد اقتصادی دانست و گفت: همین امر کمک خواهد کرد که بخش بیشتری از منابع پساندازی افراد که بخش عمدهای از آن در بازارهای پولی سرمایهگذاری میشود به بازار سرمایه سوق پیدا کند، همچنین سرمایهگذاری در بازار سرمایه نه تنها بازدهی مناسبتری دارد، بلکه سریعتر میتواند رشد تولید، گسترش و رشد اقتصادی کشور را در پی داشته باشد.
این کارگزار بورس در ادامه بالابردن قدرت نقدشوندگی و کاهش ریسک سرمایهگذاری در بورس را فلسفه پیدایش تابلوی چهارم عنوان کرد و افزود: در حال حاضر ما در بورس دارای شرکتهایی هستیم که سالها است مردم نمیتوانند آنها را به فروش رسانده و سرمایههای خود را به وجه نقد تبدیل کنند، بنابراین برای حصول این امر باید یکسری ابزارهایی را تعریف کنیم که فلسفه وجودی تابلوی چهارم به این دلیل بوده است. اسلامی بیدگلی با اشاره به اینکه معاملات تابلوی چهارم به صورت توافقی انجام میشود، نه تعادل بین عرضه و تقاضا، خاطرنشان کرد: باید شرکتهای سرمایهگذاری بزرگ را به امید رشد آینده شرکتهای زیانده تشویق کنیم تا از افراد عادی سهام را بخرند. وی ادامه داد: به این دلیل که اکثر شرکتهای زیانده ما دارای داراییهای ثابت، مشهود و ارزندهای هستند که یک شخص حقیقی با سرمایه کم نمیتواند داراییها را تبدیل به وجه نقد کند، اما اگر شخصیت حقوقی یا حقیقی این پتانسیل مالی را داشته باشد که به خرید سهام تمام شرکت بپردازد این امکان را دارد که داراییهای شرکت را تبدیل به پول نقد کرده و از این کار منتفع خواهد شد.
ارسال نظر