گروه بورس ـ بیتا احمدی: تالار کارگزاری آستان قدس رضوی روز گذشته با حضور رییس سازمان بورس ، قائم‌مقام تولیت عظمای آستان قدس رضوی، مدیرعامل موسسه سازمان اقتصادی رضوی و مدیرعامل این کارگزاری افتتاح شد. در این مراسم علی اسلامی بیدگلی، مدیرعامل کارگزاری رضوی بعد از خوش‌آمدگویی به مدعوین گفت: کشور ما یک کشور بانک پایه است. باید تلاش کرد کشور را بازار پایه کرد.

وی افزود: تحقیقات نشان داده کشورهایی که نظام اقتصادی آنها بر پایه بازار می‌چرخد سریع‌تر و بیشتر رشد کرده‌اند.

اسلامی بیدگلی با اشاره به اینکه یکی از ابزارهای رشد بازار پایگی توجه به بورس است، اظهار داشت: مقامات بازار سرمایه کشور ما در چند سال گذشته تصمیم گرفته‌اند، با ایجاد تالارهای اختصاصی و منطقه‌ای، بورس را در سطح کشور گسترده کنند.

وی افزود: در این راستا کارگزاری رضوی به عنوان شرکت زیرمجموعه یک نهاد بزرگ مردمی، مذهبی با گسترش فیزیکی بازار سرمایه در جهت اشاعه فرهنگ سهامداری حرکت کرده است.

مدیرعامل کارگزاری رضوی همچنین گفت: بدون تردید به واسطه گسترش فیزیکی بورس، سطح دسترسی اقشار مختلف جامعه در اقصی نقاط کشور به این بازار بیشتر خواهد شد و پیامد آن سهامدار شدن عامه مردم خواهد بود.

وی افزود: با فرض اینکه بخش زیادی از پس‌اندازهای خانوارها عمدتا یا مصرف شده و یا در زیر متکاها باقی می‌ماند، به واسطه تودیع فرهنگ سهامداری می‌توان امیدوار بود که با گسترش تالارها در سطح شهرها در جهت سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه و افزایش سرمایه‌گذاری در تولید گام‌های مهمی برداشته شده است.

اسلامی بیدگلی تصریح کرد: با وجود اینکه بورس تهران از نظر تعدد شرکت‌ها و صنایع مختلف جایگاه نسبتا مناسبی را در میان سایر بورس‌های جهان دارد، اما نسبت ارزش کل بازار به GDP به عدد ۲۹درصد در سال ۲۰۰۴ رسیده که براساس پیش‌بینی سال ۲۰۰۶ این رقم نیز کاهش یافته است.

مدیرعامل کارگزاری رضوی به ابلاغیه بند «ج» اصل ۴۴ اشاره کرد و گفت: براساس دستورمقام معظم رهبری در آینده نزدیک شاهد حضور شرکت‌های بسیار بزرگی در بورس خواهیم بود که در صورت تحقق این امر عدد یکصدمیلیارد دلاری بورس تهران تا چند سال آینده دور از واقعیت نخواهد بود و در آن صورت این نسبت به بیش از ۵۰درصد خواهد رسید.

همایی، مدیرعامل موسسه سازمان اقتصادی رضوی نیز در مراسم افتتاحیه تالار کارگزاری رضوی طی سخنانی گفت:‌ موسسه سازمان اقتصادی رضوی بزرگ‌ترین هلدینگ شمال شرق کشور است که ۴۴ شرکت در آن بیش از ۵۱درصد سهام داشته و ۴۵شرکت کمتر از ۴۹درصد در آن سهام دارند.

وی با اشاره به اینکه تا سه سال گذشته این موسسه استراتژی خاصی نداشت، افزود: استراتژی ۳+۲ یک برنامه ۵ساله است که به تازگی در این موسسه تدوین شده و مبتنی بر اهداف از پیش تعیین شده است. وی خاطرنشان کرد: شرکت‌های تابعه طی ۲سال سازماندهی می‌شوند و در سه سال بعدی برنامه‌های زیربنایی را اجرا می‌کنند.

همایی گفت: یکی از اهداف مهم تاسیس کارگزاری بورس رضوی این بود که برآوردهای اولیه نشان می‌داد از میان این ۴۴شرکت سه شرکت استعداد ورود به بازار سرمایه را دارند و امکان واگذاری مالکیت سهام آن به غیر وجود دارد.

مدیر موسسه اقتصادی رضوی اظهار داشت: اولین شرکت آستان قدس رضوی که یک سال از تشریفات مقدمات ورود آن به بورس

اوراق بهادار می‌گذرد، قند تربت حیدریه است که به‌ زودی وارد بازار سرمایه می‌شود.

وی به سوال خبرنگاران و رسانه‌های گروهی از آستان قدس رضوی اشاره کرد و گفت: به دفعات از ما سوال می‌شود که چرا شما بنگاه‌داری می‌کنید؟ و چرا آستان قدس به این کار مبادرت می‌کند؟ در پاسخ به این سوال گفت: اصل قاعده بنگاه‌داری برای موسسه یک انجام وظیفه است و به هیچ وجه موسسه به این امر به چشم تفنن نگاه نمی‌کند. بلکه هلدینگ سازمان اقتصادی را پوشش می‌دهد.

همایی افزود: در واگذاری مالکیت در سهام شرکت‌های تابعه آستان قدس ما بسیار دقت خواهیم کرد چرا که بسیار از آنها وقف بوده و به هیچ وجه قابل واگذاری نیست و یک سابقه ۷۰۰ساله درمیان است که ما همه این مسائل را در نظر خواهیم گرفت.

همچنین در این مراسم علی صالح‌آبادی، رییس بورس اوراق بهادار به ایراد سخنانی پرداخت و گفت: تالار کارگزاری بورس آستان قدس رضوی هفدهمین تالار در سطح شهر تهران است که افتتاح می‌شود.

وی با اشاره به اینکه هدف اصلی سازمان بورس گسترش بازارهای منطقه‌ای بوده است، افزود: برای اینکه فرهنگ سهامداری میان مردم توسعه پیدا کرده و از حالت متمرکز در ساختمان حافظ و سعدی خارج شود، این کار صورت گرفت.

صالح‌آبادی اظهار داشت: بسیاری از مردم علاقه‌مند هستند در تالارها حضور پیدا کرده و از نزدیک در جریان معاملات بورس قرار گیرند.

وی خاطرنشان کرد: توسعه تالارها در سطح شهرها توانسته نقش مهمی در ایجاد انگیزه سرمایه‌گذاری در میان مردم ایجاد کند.

رییس سازمان بورس گفت: برنامه آینده ما این است که همزمان با توسعه تالارهای منطقه‌ای و کارگزاری‌ها، نرم‌افزار بورس را نیز ایجاد کنیم. وی افزود: شان کارگزاری‌ها در میان مردم آن قدر والا است که آنها برای پاسخگویی بهتر به مشتریانشان به فکر ایجاد تالار افتادند.

صالح‌آبادی با اشاره به تلاش آستان قدس رضوی برای ایجاد تالار کارگزاری در شهرهای مقدس گفت: آستان قدس رضوی مجدانه تلاش کرده در شهرهای مقدس از جمله مشهد و قم تالار کارگزار بورس ایجاد کند و این اولین تالاری است که در پایتخت دایر کرده است.

صالح‌آبادی تصریح کرد: در گذشته عمده توجه آستان قدس رضوی روی بازارهای واقعی مثل بازارهای کالایی بوده است، اما الان شاهد حرکت مثبت و مبارک آستان قدس برای ایجاد تالار کارگزاری رضوی هستیم که با امکانات و پتانسیل‌های خوبی که این ارگان دارد حرکت به سمت بازار سرمایه را به فال نیک می‌گیریم.

صالح‌آبادی به ابلاغیه اخیر مقام معظم رهبری اشاره کرد و گفت: بند ج اصل ۴۴ تحول عظیمی را در خصوص بازار سرمایه و شرکت‌هایی که آمادگی وارد شدن به بورس را دارند، ایجاد می‌کند. وی افزود: بخشی در قالب سهام عدالت و بخشی نیز از طریق بورس مالکیت آن به مردم واگذار خواهد شد.

وی در خصوص نرم‌افزار جدید بورس افزود: نرم‌افزار جدید بورس در مراحل نهایی است و تا پایان سال جاری نصب خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: اوایل سال ۸۶ آموزشی برای کارگزاران شروع می‌کنیم. این نرم‌افزار قابلیت‌های بسیار زیادی دارد.

وی گفت: تحول بازارهای مالی کشور به این نرم‌افزار بستگی دارد که با تکنولوژی‌های روز دنیا درست شده و در واقع یک نرم‌افزار جهانی است. وی افزود: در این خصوص آستان قدس رضوی و مجموعه‌های بزرگ دیگر که فعال در بازار سرمایه کشور هستند باید آماده شوند.

صالح‌آبادی گفت: قابلیت توسعه و سرمایه‌گذاری در این بخش وجود دارد.

دیروز در افتتاحیه تالار کارگزاری رضوی اولین معامله با همراهی رییس سازمان انجام گرفت که ۵۰هزار سهم کمباین‌سازی ایران

فروخته شد.