رییس سازمان خصوصیسازی:
سهامداران عدالت مرداد ماه منتظر سود باشند
گروه بورس- علیرضا باغانی: رییس هیات عامل سازمان خصوصیسازی از قطعیشدن واگذاری سهام عدالت به ۵میلیون ایرانی خبر داد. دکتر حیدری کردزنگنه که روز گذشته درباره آخرین تحولات رخ داده در عرصه خصوصیسازی با نمایندگان رسانهها سخن میگفت، افزود: اکنون در شرایطی قرار داریم که کار واگذاری سهام عدالت به ۵میلیون ایرانی پایان یافته و مرحله دوم واگذاری سهام عدالت به روستائیان، عشایر، کارمندان، معلمان و بازنشستگان کشوری، لشکری و تامین اجتماعی نیز با توزیع ۱۴میلیون فرم الکترونیکی آغاز شده است.
به گفته وی، دبیرخانه ستاد مرکزی سهام عدالت در حال جمعآوری این فرمها است و نهایتا تا پایان نیمه اول امسال، کار شناسایی مرحله دوم و سوم مشمولان واگذاری سهام عدالت به پایان خواهد رسید. در نهایت و دهه فجر سالجاری نیز کار واگذاری سهام عدالت به ۲۱میلیون نفر (مشمولان مزبور) به پایان خواهد رسید.
در مجموع سازمان خصوصیسازی طبق برنامه پیشبینی شده از سوی دولت ظرف دو سال بیش از ۲۰میلیون ایرانی را سهامدار کرده است.
معاون وزیر اقتصاد درباره سوددهی سهام عدالت گفت: در مرحله نخست سهام ۱۹شرکت واگذار شده که میانگین ارزش سبد سهام این شرکتها ۸درصد رشد را نشان میدهد، با این وصف سهام عدالت ۵۰۰هزار تومانی، اکنون در بورس ۵۴۰هزار تومان قیمت دارد که البته این میزان رشد قیمت صرفنظر از ارزش شرکتهای غیربورسی است.
وی پیشبینی سود سهام سبد واگذار شده در قالب سهام عدالت را بین ۱۰ تا ۱۵درصد و رقمی بین ۲۳۹میلیارد تا ۳۴۱میلیارد تومان ذکر کرد و گفت: ۵درصد از سود مزبور بابت اقساط کسر و مابقی آن قابل پرداخت به سهامداران است.
رییس هیات عامل سازمان خصوصیسازی ادامه داد: به محض برگزاری مجامع شرکت ها، سود سهامداران در مرداد و شهریور ماه سالجاری پرداخت خواهد شد. تلاش ما تقسیم حداکثر سود قابل تقسیم بین سهامداران عدالت است. بنابراین سهامداران بهتر است به فکر فروش سهام خود نباشند و ارزش افزودهای که سهام عدالت برای آنها ایجاد میکند را در نظر داشته باشند.
وی راهاندازی بانک اطلاعاتی را از دیگر برنامههای مهم انجام شده در دبیرخانه ستاد مرکزی سهام عدالت عنوان کرد و گفت: این بانک اطلاعاتی تا چند ماه آینده تکمیل خواهد شد، همچنین به منظور آشنایی شرکتهای تعاونی، سرمایهگذاری و مردم با مقوله سهام عدالت، چهارجلد کتاب آسیبشناسی سهام عدالت منتشر و در ۳۰ استان کشور نیز کارگاه آموزشی دو روزه برگزار شده است.
دکتر کردزنگنه با اعلام اینکه در فروردین ماه سهام شش شرکت بورسی واگذار شده است، گفت: آگهی واگذاری ۱۳شرکت نیز منتشر و این شرکتها آماده واگذاری هستند.
علاوه بر مرحله دوم فولاد مبارکه و صنایع ملی مس نیز سهام شرکتهای فولاد خوزستان، ایرالکو و مپنا هم به زودی در بورس عرضه خواهند شد.
وی افزود: طبق توافقات صورت گرفته باید ۹هزار میلیارد تومان سهام شرکتهای مخابراتی، ۶۰هزار میلیارد تومان سهام شرکتهای نفتی و ۴۰هزار میلیارد تومان سهام بانک و بیمهها واگذار شود که در این زمینه مخابرات و بانک صادرات از همه پیشرو تر بودهاند.
البته بانک صادرات مشکل جزئی در اساسنامه خود دارد و تکلیف برخی حسابها و بدهیهای آن هم باید مشخص شود تا سهام آماده عرضه شود.
معاون وزیر اقتصاد همچنین از ابلاغ آییننامه واگذاری ۵درصد از سهام شرکتهای مشمول اصل۴۴ در قالب سهام ترجیحی در ابتدای
اردیبهشت ماه سالجاری خبر داد و گفت: واگذاری سهام ترجیحی به کارگران، تغییرات بسیار زیادی داشته است که از جمله آن میتوان به افزایش سهام قابل واگذاری اشاره کرد.
پیش از این سهام ترجیحی قابل واگذاری به شرکتها حداکثر یک میلیون تومان بوده است که ۲۵درصد آن نقد و ۷۵درصد آن باید به صورت اقساط ۵ ساله پرداخت میشده است که در اغلب اوقات تامین نقدی ۲۵درصد از کل این رقم برای کارگران میسر نبوده است. اما اکنون میزان واگذاری سهام ترجیحی به کارگران تا ۵میلیون تومان افزایش پیدا کرده که با میانگین نصف قیمت و تا ۲۰ برابر حقوق و مزایا سهام ارائه خواهد شد.
به گفته وی، حداکثر سهام قابل واگذاری در قالب این طرح ۲۵میلیون تومان در قالب اقساط ۵ تا ۱۰ ساله است.پرداخت ۲۵درصد نقدی هم در ابلاغیه جدید حذف و دریافت سهام ترجیحی نیازی به پیش پرداخت ندارد. اقساط نیز از سود کارخانه و شرکت پرداخت خواهد شد و واگذاری سهام ترجیحی به کارگران هم با قیمت عرضه اولیه سهام در بازار خواهد بود.
وی افزود:دستور العمل بند ج ماده ۸ به منظور اصلاح ساختار شرکتها، هزینههای تعدیل نیروی انسانی و تکمیل طرحهای نیمه تمام شرکتها تصویب شده و مراحل نهایی خود را میگذراند. همزمان با این لایحه در ستاد اصل ۴۴ وزارتخانه دو کار بزرگ انجام شده است یکی این که در قالب لایحه ۴۴ دستورالعمل و آیین نامه شناسایی شده و زمانبندی آن نیز ارائه شده است.
دیگر این که بازسازی ساختار ۵ بازار کالا و خدمات کشور نیز در آن مورد توجه قرار گرفته است که میتوان به بازار مخابرات، نفت، فولاد، برق و بانک و بیمه اشاره کرد.
رییس سازمان خصوصی سازی به رایزنی با سرمایهگذاری خارجی برای توجه به بازار سرمایه ایران اشاره کرد و گفت: در زمینه جذب سرمایهگذاری خارجی در بازار سرمایه با آلمانیها، فرانسویها و همچنین کشورهای عضو اکو مذاکرات خوبی صورت گرفته است. قرار است ما با بورسهای عضو اکو همکاری مشترک داشته باشیم.
همچنین قصد داریم که یک سایت مشترک خصوصی سازی برای معرفی سرمایهگذاران عضو اکو، راهاندازی کنیم.
در همین راستا همکاری ما با بورس کراچی که حجم آن ۵/۱ برابر بورس تهران است، گسترش خواهد یافت.
وی درباره تحقق درآمدهای پیشبینی شده سازمان خصوصی سازی گفت: نگاه درآمدزایی به سازمان خصوصی سازی اشتباه است. درخصوصی سازی بیش از هر چیز بازسازی ساختار اقتصاد کشور و پویا شدن آن اهمیت دارد. اما در کل ما در سال گذشته ۲هزار و ۷۱۰میلیارد تومان سهام واگذار کردهایم که معادل ۱۵ سال گذشته بوده است.
ولی از هر ۲هزار میلیارد تومان، ۱۰۰میلیارد تومان به خزانه دولت وارد خواهد شد، چرا که هزار میلیارد تومان سهام به صورت رایگان و هزار میلیارد دیگر هم سهام به صورت اقساط به مردم واگذار میشود. بنابراین در عمل تحقق درآمدهای خصوصی سازی مشکل است.
به گفته وی امسال رقمی بالغ بر ۷هزار میلیارد تومان در بودجه خصوصی سازی پیشبینی شده است که ۴هزار میلیارد تومان آن بابت رد دیون است که ما به جای آن سهم واگذار میکنیم.
ولی برای ۳هزار میلیارد تومان باقی مانده باید سهم فروخته شود که عملا ۳۰درصد درآمد آن به خزانه میرود و ۷۰درصد آن در اختیار شرکتهای مادر تخصصی به منظور اصلاح ساختار قرار میگیرد.
کرد زنگنه میزان تحقق درآمدهای سازمان خصوصی سازی در سال گذشته را بیش از ۵۰درصد نقدی عنوان کرد و گفت: در آمد خصوصی سازی از نظر واگذاری ۴برابر شده است.
رییس سازمان خصوصی سازی راجع به عرضه سهام مپنا در بازار گفت: سازمان درباره سهمهای مشمول اصل ۴۴ نه ارزان فروشی میکند نه گران فروشی، بلکه هدف ما منطقی فروشی است.بنابراین عرضه سهام مپنا مستلزم برخورد منطقی بازار است.
وی در پاسخ به این سوال که شایعات تغییر وی و انتصاب فردی به جای او در پست ریاست سازمان خصوصی سازی، چقدر صحت دارد گفت: من تاکنون چیزی در این رابطه نشنیدهام اما به عنوان فردی که سالها در سمتهای مدیریتی بوده اگر در هر مسوولیتی قرار گیرم، تمام توان خویش را به منظور انجام موفق ماموریتهای محوله به کار خواهم گرفت.
ارسال نظر