حسابرس معتمد بورس اوراق بهادار:
مقاومت مدیران علت تحقق نیافتن خصوصیسازی است
ایسنا- با ورود سهام شرکتهای دولتی به بورس موانع از سر راه برداشته شده و خط مشی برنامه به سمت تحقق خصوصیسازی پیش خواهد رفت. عباس هشی، حسابرس معتمد بورس اوراق بهادار و عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی، درباره چگونگی اتخاذ تصمیات از سوی مسوولان در راستای پذیرش شرکتهای دولتی در بورس توضیح داد: با توجه به اینکه تا کنون سهام یک شرکت بزرگ در بورس عرضه شده است، بنابراین باید نه تنها ابزارهایی برای ورود شرکتها به بورس فراهم کنیم، بلکه ورود این شرکتها نیز مستلزم طی کردن پروسههایی است.
وی با اشاره به این که یکی از مشکلات اصلاحات اقتصادی تحقق نیافتن برنامههای خصوصیسازی بوده است، گفت: با وجود این که خصوصیسازی از سال ۶۸ شروع شده، اما به دلیل مقاومت مدیران، وزیران، کارکنان دولت و مشکل در رویههای قیمتگذاری، خصوصیسازی موفق نبوده است.
حسابرس معتمد بورس اوراق بهادار با بیان اینکه به معنای واقعی باید کنترل در واگذاریها صورت گیرد، گفت: باید در مزایده از کسانی که کننده کار هستند تعهد بابت به فروش نرفتن دارایی، توسعه اقتصادی و افزایش کارایی از آنها گرفته شود؛ اما قسمتی که قرار است در بورس واگذار شود، براساس قانون عرضه و تقاضا و ارزش واقعی ذاتی داراییهای آن واحد قیمتگذاری صورت گیرد.
هشی در پاسخ به این پرسش که واگذاری این شرکت از طریق بورس بهتر خواهد بود؟ گفت: باید متقاضی وجود داشته باشد. یکی از مشکلات ما در این سالها با وجود واگذاری از طریق بورس خرید از طریق شبه دولتیها بود، بیش از ۹۵درصد بورس اقتصاد دولتی بود، در حال حاضر بیش از ۸۵درصد از آن دست دولت و شبه دولتی است.
ارسال نظر