محمد رجایی، مدیر‌عامل فولادمبارکه ، در رابطه با عملکرد شرکت از سال 78 تا 84 خاطرنشان کرد: طی این مدت بیش از 7/38‌میلیون تن فولاد به ارزش ارزی 12‌میلیارد دلار تولید کردیم که این روند صعودی در سال 85 نیز ادامه یافت. وی سهم تولیدات شرکت از کل تولید فولاد خام کشور را 46 تا 47‌درصد ارزیابی کرد.

تشریح وضعیت «مبارکه» برای بازار
فارس- همایش معارفه دومین شرکت مشمول اصل 44 قانون اساسی و بزرگ‌ترین شرکت پذیرفته شده در بورس و همچنین بزرگ‌ترین عرضه اولیه سهام شرکت‌ها در طول تاریخ 40ساله بورس برگزار شد.
در این همایش رسول اسکندری مدیرعامل کارگزاری بانک صنعت و معدن و کارگزار معرف و عرضه‌کننده سهام شرکت، غلامرضا حیدری کردزنگنه، معاون وزیر اقتصاد و رییس سازمان خصوصی‌سازی، ایرج اکبریه مشاور وزیر صنایع و معاون اقتصادی سازمان توسعه و نوسازی صنایع و معادن، محمد رجایی مدیرعامل شرکت فولاد و مبارکه و دو تن از معاونین شرکت سخنانی ایراد کردند.
این جلسه که با استقبال مطلوب سرمایه‌گذاران حقوقی و حقیقی، کارگزاران بورس و کارشناسان تشکیل شده بود با جلسه و پرسش ادامه یافت و در پایان براساس مطالب و مباحث ارائه شده، برخی از حاضرین نسبت به کشف قیمت اولیه سهام بزرگ‌ترین شرکت بورس با سرمایه یک‌هزار و 580‌میلیارد تومان رایزنی کرده و منتظر عرضه تا سقف 790‌میلیون سهم در روز یکشنبه مورخ 21/12/85 ماندند.
این در حالی است که حضور غیرمنتظره و بدون اعلام قبلی رییس سازمان خصوصی‌سازی و ابراز گلایه وی از عدم فروش حداقل یک‌درصد از سهام مپنا‌، خبر احتمال تبانی برای قیمت ۱۲۰ و ۱۴۰ تومانی توسط وی و ابراز نارضایتی اکثر حاضرین از این سخنان و موضع‌گیری‌های معاون وزیر اقتصاد و حمایت مشاور وزیر صنایع از عرضه سهام ملی مس توسط سازمان خصوصی‌سازی از جمله اتفاقات جالب توجه این همایش بود.
مدیر عامل فولادمبارکه: عبور از مرز 2/4‌میلیون تنی تولید
محمد رجایی، مدیر‌عامل و رییس هیات‌مدیره فولادمبارکه با اشاره به سابقه شرکت و بهره‌برداری محصولات از سال ۷۲ گفت: دیروز از مرز ظرفیت تولید ۲/۴‌میلیون تن عبور کردیم و از ابتدای سال جاری تا کنون ۴‌میلیون و ۳۵۰‌هزار تن تولید داشتیم و ۱۰۰درصد از سود ۶۵۰‌میلیارد تومان پیش‌بینی شده را نیز پوشش دادیم.
وی در رابطه با عملکرد شرکت از سال 78 تا 84 خاطرنشان کرد: طی این مدت بیش از 7/38‌میلیون تن فولاد به ارزش ارزی 12‌میلیارد دلار تولید کردیم که این روند صعودی در سال 85 نیز ادامه یافت.
رجایی سهم تولیدات شرکت از کل تولید فولاد خام کشور را ۴۶ تا ۴۷‌درصد ارزیابی کرد و گفت: ۶۷‌درصد از سود ایمیدرو توسط فولادمبارکه تامین می‌شود.
به گفته مدیرعامل فولادمبارکه‌، این شرکت بین سال‌های 72 تا 79 در مجموع 151‌هزار فرصت شغلی ایجاد کرده و به ازای هر شغل در این شرکت 25 تا 40 شغل جانبی و مستقیم به وجود آمده است.
رجایی گفت: از سال ۷۲ تاکنون حتی یک ریال از دولت کمک نگرفتیم و از سال ۷۸ به بعد عوارض دولت را پرداخت کرده‌ایم.
وی درآمد ارزی سال 84 شرکت را 436 دلار اعلام کرد و گفت: این درآمد در سال 85 به 520‌میلیون دلار بالغ شده است.
رجایی در رابطه با مزیت‌های پایدار و کوتاه‌مدت شرکت ابراز داشت: معادن، گاز و برق از جمله مزیت‌های بلند‌مدت شرکت و نیروی انسانی از جمله مزیت‌های کوتاه‌مدت شرکت محسوب می‌شوند.
مدیرعامل فولاد‌مبارکه از پیشنهاد تامین منابع مالی توسط خارجی‌ها خبر داد و در رابطه با تحریم احتمالی تاکید کرد: تحریم‌ها غالبا جنبه روانی دارند و ما کارمان را بدون توجه به این مسائل انجام می‌دهیم و احساسی هم در این رابطه نداشته و محدودیت‌های صادراتی نیز نداریم.
۳۳۲ ریال سود سهام سال ۸۶
به گفته معاون مالی و اقتصادی شرکت تا 15 اسفند تمام سود 324 ریالی سهام پوشش داده خواهد شد و برای سال 86 نیز 332 ریال به ازای هر سهم سود خالص در نظر گرفته شده است.
معاون فروش شرکت نیز در رابطه با قیمت‌های جهانی فولاد گفت: قیمت فولاد گرم ۶۰۰ دلار و سرد ۷۰۰ دلار در جهان است که با توجه به حذف عوامل تهدیدکننده‌ای مانند چین به دلیل نیاز به تولیدات داخلی و عدم‌صادرات، پیش‌بینی می‌شود سال آینده قیمت جهانی فولاد از روند متعادل روبه‌رشد مختصری برخوردار باشد.
مشاور وزیر صنایع: پرداخت حداقل 50‌درصد از سود 650‌میلیارد تومانی به سهامداران
مشاور وزیر صنایع در رابطه با میزان سود پرداختی شرکت فولاد‌مبارکه گفت: این شرکت در سال‌جاری ۶۵۰‌میلیارد تومان سود به دست خواهد آورد که از این میزان حداقل ۵۰‌درصد به سهامداران پرداخت خواهد شد.
ایرج اکبریه با اشاره به این مطلب که هم‌اکنون 90‌درصد از سهام 15‌میلیارد و 800‌میلیون سهمی فولاد‌مبارکه در اختیار سازمان توسعه و نوسازی صنایع و معادن (ایمیدرو) قرارداد، گفت: 10‌درصد از سهام این شرکت بابت رد دیون دولت به سازمان تامین‌اجتماعی‌، صندوق بازنشستگی کشور و چند نهاد غیر‌دولتی واگذار شده است، که قیمت سهام این 10درصد تا چند روز آینده مشخص و اعلام خواهد شد.
وی ادامه داد: ۵ شرکت از شرکت‌های زیر‌مجموعه ایمیدرو مشمول اصل صدر اصل ۴۴ هستند که بعد از عرضه مناسب سهام ملی مس، سهام شرکت فولادمبارکه با سه برابر سرمایه ملی مس یکشنبه آینده در بورس عرضه خواهد شد و سهام شرکت‌های فولاد خوزستان، ایرالکو و ذوب‌آهن نیز در سال آینده واگذار خواهند شد. معاون اقتصادی ایمیدرو فولاد‌مبارکه را گل سرسبد وزارت صنایع معرفی کرد و افزود: این شرکت هرچند از لحاظ فروش در سال ۸۴ رتبه نهم را کسب کرده اما در واقعیت فولادمبارکه دومین یا سومین شرکت برتر سال ۸۴ است. وی ادامه داد: اگر ما دوم شدیم به خاطر سهم ۵۰‌درصدی فولادمبارکه فولاد است و شرکتی که هفته آینده در بورس واگذار خواهد شد دارای فروش ۲‌هزار و ۲۰۰‌میلیارد تومانی و سود ۶۵۰‌میلیارد تومان است که سود اعلامی سال ۸۶ از سود ۳۲ تومانی سال‌جاری بیشتر خواهد بود. وی گفت: با توجه به مطالب فوق و با بیش از نیم‌میلیارد دلار صادرات، هفته آینده سهام فولاد عرضه می‌شود و تجربه مپنا تکرار نخواهد شد. اکبریه در رابطه با ظرفیت تولید شرکت ابراز داشت: ظرفیت رسمی شرکت ۲/۴‌میلیون تن است ولی با توجه به طرح توسعه‌های شرکت برنامه داریم که از محل منابع داخلی و استقراض، ظرفیت را به ۲ برابر افزایش دهیم و در سال‌های آینده به ۵/۸‌میلیون تن خواهد رسید. وی دو‌سوم از دارایی‌ ۳‌هزار و ۵۰۰‌میلیارد تومانی فولادمبارکه را مربوط به حقوق صاحبان دانست و خاطرنشان کرد:‌ سهام این شرکت هم در بلندمدت و هم در کوتاه‌مدت قطعا با سود مناسبی همراه خواهد بود. مشاور وزیر صنایع در امور واگذاری شرکت‌ها به تجدید ارزیابی دارایی‌های شرکت در سال ۸۱ اشاره کرد و افزود: ۸۳۰ تا ۸۴۰‌میلیارد تومان از سرمایه‌هزار و ۵۸۰‌میلیارد تومانی شرکت از محل تجدید ارزیابی‌ها و باقی از محل سود تامین شده است. وی با ابراز امیدواری از قیمت‌گذاری سهام فولاد در هفته آینده گفت: انتظار داریم که با توجه به وضعیت شرکت، تجربه مپنا تکرار نشود.
از عرضه سهام فولاد نگران نیستیم
معاون اقتصادی ایمیدرو در بخشی از سخنان خود به اعلام واگذاری برخی از شرکت‌ها توسط سازمان خصوصی‌سازی تا پایان سال‌جاری اشاره کرد و گفت: برخی افراد ابراز نگرانی می‌کردند که زمان مناسبی برای عرضه سهام فولاد نیست که با توجه به قابلیت‌های این شرکت ابتدا نگرانی‌ام کم بود، اما با صحبت‌های رییس سازمان خصوصی‌سازی در رابطه با هشدار به بخش‌خصوصی در نتیجه عدم‌فروش سهام مپنا، اول نگران شدیم و سپس این نگرانی مرتفع شد. وی ادامه داد: با توجه به تصمیم شجاعانه سازمان خصوصی‌سازی در عدم عرضه سهام مپنا در روز گذشته امیدوار و مطمئن شدیم که سهام شرکت‌ها براساس منطق به فروش خواهد رسید و چوب حراج بر اموال دولتی نخواهد خورد.
سود عملیاتی و مستمر سهام فولادمبارکه
مدیرعامل کارگزاری بانک صنعت و معدن گفت: سود سهام شرکت فولادمبارکه کاملا عملیاتی و مستمر است که با توجه به برنامه‌های طرح توسعه، روند سودآوری شرکت برای سال‌های آتی نیز ادامه خواهد داشت. به گزارش فارس، رسول اسکندری اظهار داشت: ۵‌درصد سهام فولادمبارکه روز یکشنبه آینده در تالار فرعی معاملات بورس عرضه خواهد شد که با توجه به سهم ۴۵‌درصدی شرکت از صنعت فولاد کشور، خرید این سهم در اصل به معنای خرید صنعت فولاد کشور است چرا که این شرکت نماینده صنعت فولاد است. وی با اشاره به سابقه ۱۳ ساله شرکت خاطرنشان کرد: شرکت جوان و روبه‌رشد فولادمبارکه در طول فعالیت خود برنامه‌های طرح و توسعه مربوطه را از محل تجدید ارزیابی‌ها صورت داده و موفق شده سرمایه ۱۰‌میلیون تومانی اولیه را به یک‌هزار و ۵۸۰‌میلیارد تومان افزایش دهد. اسکندری ضمن بیان این مطلب که برآوردها از تعلق گرفتن سهم، قابل توجهی از بازار به این سهم حکایت دارند گفت: با توجه به سرمایه‌هزار و ۵۸۰‌میلیارد تومانی شرکت تغییر قیمت سهام فولاد تاثیر قابل‌توجهی در شاخص به جا خواهد گذاشت و به نظر می‌رسد هیچ شرکت سرمایه‌گذاری نباشد که به این سهم بی‌توجه باشد. وی ادامه داد: مدیران شرکت‌ها برای بررسی عملکرد خود به متغیری نیاز دارند که این متغیر می‌تواند خرید سهام فولادمبارکه باشد تا عملکرد خود را با عملکرد شاخص تطبیق دهند. مدیرعامل کارگزاری بانک صنعت و معدن که عهده‌دار عرضه سهام فولادمبارکه است در پایان ابراز امیدواری کرد، عرضه سهام این شرکت با موفقیت همراه باشد. روزیکشنبه هفته آینده تا سقف ۷۹۰‌میلیون سهم ( معادل ۵درصد) از ۱۵میلیارد و ۵۸۰میلیون سهم فولاد به عنوان بزرگ‌ترین عرضه اولیه عمده تاریخ بورس واگذار خواهد شد‌. این عرضه در حالی انجام خواهد شد که تا سقف ۳‌درصد (معادل ۴۷۸مییون سهم‌) از سهام شرکت در روز اول و باقی ۲‌درصد در فرصت دیگری به فروش خواهد رسید و در صورت انجام معامله بر روی حداقل یک‌درصد، دومین شرکت مشمول اصل ۴۴ قانون اساسی واگذار خواهد شد. شرکتی که ۱۹‌درصد از سهام آن در قالب سهام عدالت واگذار شده و مترصد کشف قیمت از طریق مکانیزم عرضه و تقاضا در بورس است.