در آستانه عرضه اولیه در فرابورس اعلام شد
ارزشگذاری ۵/۹ میلیارد دلاری «همراه اول»
گروه بورس – علیرضا باغانی: «همراه اول ۵/۹میلیارد دلاری دو هفته دیگر به فرابورس میآید.» این خبری بود که ارزشگذار ارتباطات سیار روز گذشته در جمع نمایندگان رسانهها اعلام کرد.
عکس: سنا
گروه بورس - علیرضا باغانی: «همراه اول ۵/۹میلیارد دلاری دو هفته دیگر به فرابورس میآید.» این خبری بود که ارزشگذار ارتباطات سیار روز گذشته در جمع نمایندگان رسانهها اعلام کرد. محمد آرام، مدیرعامل تامین سرمایه امین در این نشست خبری از عرضه قریبالوقوع همراه اول خبر داد و گفت: ارزشگذاری این شرکت به پایان رسیده و امیدنامه و برنامه کسبوکار این شرکت تکمیل شده است تا طی دو هفته آینده فعالان بازار سرمایه حضور این شرکت ۵/۹ میلیارد دلاری را در فرابورس نظارهگر باشند.
وی افزود: همراه اول با P/E ۷/۹ مرتبه معادل ۹۷ هزار میلیارد ریال ارزشگذاری شده است، در حالی که بلوک ۵۰ درصدی مخابرات ایران پیش از این ۷۸ هزار میلیارد ریال معامله شده بود که بر این اساس، ارزش کل مخابرات در محدوده ۱۴ میلیارد دلار برآورد شده بود.
وی گفت: با پایان ارزشگذاری، هیات پذیرش بورس ورود این شرکت بزرگ به فرابورس را بررسی میکند و احتمالا هفته آتی مراسم معارفه و دو هفته دیگر عرضه در فرابورس انجام خواهد شد.
ارزشگذار همراه اول سرمایه ثبت شده همراه اول را ۲۰۶ میلیارد تومان ذکر کرد و افزود: این شرکت در سال ۸۹، ۴هزار میلیارد تومان درآمد پیشبینی کرده و پیشبینی سود خالص شرکت هم در سال جاری ۸۰۰ میلیارد تومان اعلام شده است، در حالی که در سال گذشته شرکت هزار و ۲۵ میلیارد تومان سود خالص داشته است. افزونبر این با پوشش ۴۰۰ میلیارد تومانی سود مخابرات در ۶ماهه اول سال به نظر میرسد که شرکت در سالجاری به سود هزار میلیارد تومانی یا حتی بیشتر دست یابد.
مدیرعامل تامین سرمایه امین تعداد مشترکان همراه اول را ۳۸ میلیون ذکر کرد و گفت: پیشبینی شده که در سال ۸۹ شرکت ۴۴ میلیون سیمکارت بفروشد و این در حالی است که شرکت در سال۸۸، ۶۰۰ میلیارد تومان و ۱۲۰۰ میلیارد تومان برای سال ۸۹ به شرکت ارتباطات زیرساخت بابت پروانه پرداخت کرده است.ارزشگذار اپراتور اول گفت: پیش از این سازمان تنظیم مقررات رادیویی را به عنوان ناظر در کنار خود داشت که با ورود به بورس، سازمان بورس نیز ناظر فعالیت این شرکت میشود و شفافیت آن به میزان بسیار زیادی افزایش خواهد یافت.وی درباره دلیل ورود همراه اول به فرابورس گفت: چون مخابرات به عنوان شرکت مادر همراه اول وارد بورس شد، بنابراین عرضه سهام زیرمجموعه در قیمت سهام «اخابر» اثرگذار است و شاخص را هم غیرواقعی میکند. از سویی دیگر در دنیا فرابورس جایگاه بسیار مهمی دارد و نزدک به عنوان بزرگترین فرابورس دنیا، زمانی توانست این عنوان را به دست آورد که شرکت مایکروسافت در آن پذیرش شد و پیشبینی ما هم این است که پس از ورود شرکت ۵/۹ میلیارد دلاری همراه اول، فرابورس چنین شرایطی را تجربه کند و در واقع OTC ایران هم جهش قابلتوجهی را تجربه خواهد کرد.
مدیرعامل تامین سرمایه امین با اشاره به برآورد سودآوری همراه اول توسط یک موسسه حسابرسی و خدمات مالی مطرح خارجی گفت: براساس این بررسی، درآمد همراه اول ظرف ۵ سال آتی ۱۱ درصد و سود آن نیز ۷ درصد قابلیت رشد دارد.وی گفت: ارتباطات سیار براساس مدل P/E، ۹۷ هزار میلیارد ریال، براساس مدل EV/EBITDA، (ارزش به سود قبل از بهره، مالیات و کلیه استهلاکات) ۸۷ هزار میلیارد ریال و بر مبنای FCFF، ۹۸ هزار میلیارد ریال ارزشگذاری شده است.
وی در برابر این سوال خبرنگار دنیای اقتصاد که آیا همراه اول خریدار خارجی دارد، گفت: سهامداران عمده نهایتا تا سقف ۱۰ درصد از سهام همراه اول را متعهد به عرضه شدهاند و در عرضه اولیه هم سه تا ۵ درصد از سهام این شرکت در فرابورس عرضه میشود، اما در این شرایط ارتباطات سیار به لحاظ ارزندگی بسیار بالا، از دو کشور اندونزی و سوئیس خریدار جدی دارد که یکی از آنها تقاضای خرید بلوک ۲۶ درصدی را کتبی به خصوصیسازی داده است. این در حالی است که ما در شرایط تحریم قرار داریم، با این حال عرضه اولیه این شرکت در فرابورس پس از تبدیل شدن به سهامی عام در گرو ثبت نزد سازمان بورس و اداره ثبت شرکتها است.وی نخستین هدف ورود همراه اول به بازار سرمایه را بحث مشارکت عمومی و جذب ۳۸ میلیون مشتری این شرکت اعلام کرد و افزود: مشتریان این شرکت میتوانند به عنوان سرمایهگذار در این شرکت سهیم شوند.
مدیرعامل شرکت تامین سرمایه امین با بیان اینکه بازار سرمایه بهترین مکان برای تامین منابع مالی شرکتها از طریق افزایش سرمایه و انتشار اوراق مشارکت است، اظهار داشت:
همراه اول نیز برای آنکه بتواند مسیر توسعهای خود را سریعتر طی کند، درصدد جذب سرمایهگذاران است.
وی هدف دوم همراه اول را شفافیت اطلاعات و نظارت بیشتر بر عملکرد این شرکت اعلام کرد و گفت: بر اساس قانون، نهاد ناظر بر فعالیت این شرکت، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی است، اما با ورود به بازار سرمایه، سازمان بورس و اوراق بهادار نیز بر فعالیتهای این شرکت نظارت خواهد کرد.
آرام با بیان اینکه شرکت مخابرات هم اکنون در بورس اوراق بهادار تهران حضور دارد، افزود: شرکت ارتباطات سیار بخش مهمی از داراییهای مخابرات را تشکیل میدهد که ورود همراه اول در فرابورس موجب شفافیت بیشتر شرکت مخابرات میشود.مدیرعامل شرکت تامین سرمایه امین کسب معافیت مالیاتی را از دیگر اهداف همراه اول اعلام کرد و اظهار داشت: با ورود این شرکت به بازار سرمایه، ۶۰ تا ۷۰ میلیارد تومان صرفهجویی مالیاتی برای این شرکت ایجاد خواهد کرد.وی با اشاره به اینکه ارتباطات سیار جزء جذابترین صنایع در جهان است، گفت: ورود شرکت ارتباطات سیار امکان سرمایهگذاری را برای عموم مردم ایجاد میکند تا آنان در سودآوردی این شرکت سهیم شوند.
وی پیشبینی کرد: با توجه به ارزش ذاتی ۹۷ هزار میلیارد ریالی، سهام همراه اول در فرابورس با استقبال مواجه شود، همچنین از لحاظ تئوریک نیز همیشه حرکت قیمت سهام به سمت ارزش ذاتی سهام است، به طوری که در یک بازار کارآ، قیمت و ارزش تقریبا برابر هم قرار میگیرد.
آرام نرخ رشد بلندمدت این شرکت را در شرایط نامطلوب ۷ درصد اعلام کرد و گفت: در افق رشد آتی این شرکت، بحث درآمدهای ناشی از خدمات جدید از جمله اینترنت پر سرعت، ارائه خدمات مالی، خدمات تصویری دیده نشده است که میتواند سود همراه اول را افزایش دهد.آرام اظهار داشت: همراه اول پس از تصویب مجمع و نظر مالکانش میتواند ظرف دو ماه آینده سرمایه خود را از ۲۰۰ به ۱۰۰۰ میلیارد تومان افزایش دهد که تامین این سرمایه نیازمند جلب مشارکت سایر سرمایهگذاران است و امکان تامین این مبلغ خارج از بورس دشوار خواهد بود.
ارسال نظر