نایبرییس هیاتمدیره «بورس» پیشنهاد کرد
میزان عرضه پستبانک باید افزایش یابد
سنا - واگذاری سهام بانکهای دولتی از طریق بورس توانسته است سوددهی و بازدهی مناسبی را برای این شرکتها به همراه داشته باشد. نایبرییس هیاتمدیره شرکت بورس اوراق بهادار در این باره گفت: نکته مهم در عرضه سهام پستبانک محدودیت تعداد سهام آن بانک بود که سبب شد کشف قیمت آن بالاتر از حد انتظار باشد، اما بهرغم این محدودیت، عرضه آن با استقبال خوبی روبهرو شد و در حال حاضر شاهد صف خرید برای این سهم هستیم.
وی با اشاره به اینکه عرضه سهام بانکی باعث شادابی بازار شده است، تصریح کرد: سهام پست بانک روند رو به رشد و چشمانداز مثبتی را پیشرو دارد که تقاضای بالایی برای آن ایجاد کرده است.
رهبر تصریح کرد: با وجود اینکه در چنین عرضههایی تعهد میشود که ۲۰ درصد سهام به صورت شناور آزاد باشد، اما میزان تقاضا برای سهام این بانک بیشتر میزان عرضه بود؛ بنابراین به منظور جلوگیری از ایجاد گره معاملاتی در این سهم لازم است تا میزان عرضه افزایش یابد.
رهبر با اشاره به اینکه علاقهمندی خوبی برای خرید سهام پست بانک وجود دارد اظهار کرد: علاقهمندی استقبال بخش خصوصی برای خرید سهام بانک سبب شده تا این سهم از نقد شوندگی خوبی برخوردار شود.
وی خاطرنشان کرد: مدیریت مناسب در این بانکها بعد از خصوصیسازی، با نوآوری و اعطای تسهیلات، عاملی شده تا علاوه بر سهامداران، سازمان خصوصیسازی و دولت نیز از این واگذاری منتفع شوند.
جذب سرمایهگذاران خارجی با خصوصیسازی بانکها
از سوی دیگر، رییس شورایعالی جامعه حسابداران رسمی، با اشاره به آثار خصوصیسازی آخرین بانک دولتی از طریق بورس، گفت: واگذاری سهام بانکهای دولتی از طریق بورس میتواند باعث جذب سرمایهگذاران مختلف از جمله سرمایهگذاران خارجی و به ویژه ایرانیان خارج از کشور شود.
مصطفی جهانبانی گفت: در صورت تحقق این امر نه تنها بورس اوراق بهادار از رشد و توسعه بالایی برخوردار خواهد شد بلکه میتواند زمینه تحول و پیشرفت در سایر بخشهای اقتصادی را نیز فراهم آورد.
وی با اشاره به این موضوع که در کشورهایی همانند ایران شبکه بانکی نقش اصلی را در سیستم مالی ایفا میکند افزود: بازار سرمایه و اوراق بهادار در حال توسعه است، خصوصیسازی سیستم بانکی از ارکان اصلی توسعه در بخش مالی است که نقش موثر و با اهمیتی بر روند توسعه اقتصادی کشور دارد.
رییس شورایعالی جامعه حسابداران رسمی، با بیان اینکه مالکیت و کنترل دولت بر نظام بانکی باعث کند شدن روند توسعه بازارهای مالی، رشد اقتصادی و به وجود آمدن انحصار میشود، گفت: تجربه خصوصیسازی بانکها در سایر کشورها نشان میدهد که بانکهای خصوصی شده با رشد تقریبی مواجه بوده و نسبتهای مربوط به سودآوری، کارمزد دریافتی و کفایت سرمایه آنها به طرز چشمگیری افزایش، نسبتهای اهرمی کاهش یافته و سود بیشتری نصیب سهامداران شده است.
وی تاکید کرد: خصوصیسازی همچنین باعث رشد شبکه بانکی و استفاده از تکنولوژیهای جدید در بانکها شده است.
ارسال نظر