با عرضه تجارت الکترونیک پارسیان
ارزش بازار فرابورس از ۵۲۴میلیارد تومان گذشت
گروه بورس- زهرا مجتهد: پنجمین شرکت فرابورس با سرمایه ۲۰۶میلیارد ریالی روز گذشته با قیمت ۵۸۰تومان، کشف قیمت شد.
عکس: حمید جانیپور
گروه بورس- زهرا مجتهد: پنجمین شرکت فرابورس با سرمایه ۲۰۶میلیارد ریالی روز گذشته با قیمت ۵۸۰تومان، کشف قیمت شد. به گزارش خبرنگار ما، بانک پارسیان در بازار دیروز معادل ۱/۱۰درصد از سهام شرکت تجارت الکترونیک پارسیان را عرضه کرد. در ابتدا معادل ۲/۱۰درصد از سهام این شرکت واگذار شد که تعداد ۲۱میلیون سهم به ارزش ۲/۱۲میلیارد تومان را شامل شد. در راستای معاملات انجام شده روی نماد «رپارس» بخشی از معاملات باطل شد که در این میان ۱۶۰هزار سهم از حجم
یادشده با ابطال روبهرو شد.
شرکت تجارت الکترونیک پارسیان که به لحاظ نوع خدمات و فعالیت از جمله صنایع منحصر به فردی است که بازار سرمایه به خود دیده است، از نظر ارزش بازار جایگاه سوم را در فرابورس در اختیار گرفت. لیزینگ ایرانیان با ۱۸۸میلیارد تومان و بیمه دی با ۱۷۱میلیارد تومان از حیث ارزش بازار رتبههای اول و دوم را در فرابورس دارند و پس از تجارت الکترونیک پارسیان، کویرتایر و مرجان کار هر یک با ارزشی بازاری معادل ۴۰ و ۶میلیارد تومان در رتبههای چهارم و پنجم قرار دارند.
ارزش بازار فرابورس قبل از ورود این تازهوارد برابر ۴۰۵میلیارد تومان بود که با کشف قیمت این شرکت خدماتی رایانهای، ارزش بازار فرابورس رشد ۲۹درصدی را شاهد بود.
در نتیجه، اکنون ارزش بازار فرابورس به رقم ۵۲۴میلیارد تومان رسیده است.
ارزش بازار تجارت الکترونیک پارسیان در پایان معاملات دیروز برابر ۵/۱۱۹میلیارد تومان اعلام شد. علاوه بر این از روز شنبه تجارت الکترونیک پارسیان میتواند با محدودیت نوسان روزانه معادل ۵درصد و بدون حجم مبنا دادوستد شود.
نحوه کشف قیمت «رپارس»
دیروز نماد «رپارس» را ۵۳۸ ایستگاه معاملاتی خریداری کردند. محمدتبار مدیر نظارت بر معاملات فرابورس در این باره به خبرنگار ما گفت: خریداران حقیقی و حقوقی در هر کد معاملاتی قادر بودند که ۴هزار سهم را معامله کنند. وی در زمینه اینکه آیا تخلفی در این معامله انجام شد یا خیر؟ عنوان کرد: هر ایستگاه معاملاتی تنها ۴۰هزار سهم را میتوانست خریداری کند که موضوع تخلف در معامله به صورت خودکار کنترل شد. محمدتبار گفت: «این محدودیت را فرابورس برای هر کد معاملاتی نیز در نظر گرفته بود.»
بدین ترتیب معامله تجارت الکترونیک پارسیان در حالی آغاز شد که بهترین قیمت وارده به سیستم برابر چهارهزار ریال و در ساعت ۱۰ و ۵۸دقیقه بود. به جز این رقم، ۱۴ قیمت دیگر به ترتیب در ساعت ۱۰ و ۵۹ دقیقه، چهارهزار و ۲۰۰ ریال، در ساعت ۱۱ قیمت چهارهزار و ۳۰۰ ریال، در ساعت ۱۱ و یک دقیقه رقم ۵هزار ریال، در ساعت ۱۱ و دو دقیقه ۵هزار و ۲۰ ریال، در ۱۱ و ۳ دقیقه قیمتی معادل ۵هزار و ۱۰۰ ریال، ۱۱ و چهار دقیقه قیمت ۵ هزار و ۲۰۰ ریال، در ساعت ۱۱ و ۵ دقیقه ۵هزار و ۲۵۰ ریال وارد سیستم شد. علاوه بر این یکدقیقه بعد قیمت ۵هزار و ۳۰۰ ریال و به فاصله ۱۱ و ۷ دقیقه تا ۱۱ و ۱۱ دقیقه به ترتیب قیمتهای ۵هزار و ۳۰۲ریال، ۵هزار و ۳۱۰ریال، ۵هزار و ۳۳۰ریال، ۵هزار و ۳۵۱ریال و ۵هزار و ۵۱۲ریال به سیستم معاملات وارد شدند. در نهایت فروشنده یعنی بانک پارسیان قیمت ۵هزار و ۸۰۰ریال را در ساعت ۱۱ و ۱۲ دقیقه، به عنوان قیمت کشف شده قبول کرد و به این قیمت برای فروش رضایت داد.
از لحظه تایید قیمت کشف شده از سوی فروشنده، فروش بلوک یاد شده به مدت دو دقیقه زمان برد و پنجمین شرکت فرابورسی در تالارهای معاملاتی قیمتگذاری شد. در این روز نسبت قیمت به درآمد (P/E) تجارت الکترونیک پارسیان با توجه به پیشبینی درآمد هر سهم ۷۷۶ریالی آن، معادل ۴/۷ مرتبه شناسایی شد.
فرابورس پس از فعالیت یک ساله خود که با دو شرکت مرجانکار و کویرتایر آغاز به کار کرد، دیروز پذیرای شرکتی بود که صاحبان سهام آن پیش از این بانک پارسیان با ۶۰درصد، توسعه ساختمانی پارسیان و سرمایهگذاری پارسیان هر یک با ۲۰درصد سهام هستند. گفتنی است که بانک پارسیان با توجه به ۱/۱۰درصد از سهامی که دیروز عرضه کرد همچنان صاحب ۵ کرسی از هیات مدیره تجارت الکترونیک باقی خواهد ماند.
اطلاعات پیشبینی عملکرد ۸۹ «رپارس»
شرکت تجارت الکترونیک «رپارس» تا پایان دوره ۵ ماهه منتهی به مرداد ماه ۸۹، ۴۶درصد از پیشبینی درآمد هر سهم امسال را نسبت به بودجه پوشش داده است. این شرکت تا پایان دوره یاد شده ۳۵۵ ریال سود به ازای هر سهم کنار گذاشت. «رپارس» از فروش و ارائه خدمات معادل ۱۳۱میلیارد و ۳۳۸میلیون ریال درآمد کسب کرد.
این در حالی است که درآمد حاصل از فروش و ارائه خدمات را مبلغ ۳۴۷میلیارد و ۲۵۱میلیون ریال پیشبینی کرده است.
این شرکت سال گذشته از این بابت مبلغ ۳۱۷میلیارد و ۶۱۹میلیون ریال درآمد شناسایی کرد. درآمد حاصل از فروش و ارائه خدمات «رپارس» در سال جاری نسبت به سال مالی ۸۸ معادل ۹درصد افزایش نشان میدهد.
شرکت اعلام کرده است که افزایش سرمایه به مبلغ ۳۰۰میلیارد ریال (از مبلغ ۲۰۶میلیارد ریال به مبلغ ۵۰۶میلیارد ریال) از محل مطالبات و آورده نقدی سهامداران را در دست بررسی دارد.
بر اساس صورتهای مالی حسابرسی شده، سود حاصل از سرمایهگذاریها برای سال مالی منتهی به ۲۹ اسفند ماه ۸۸ به مبلغ ۶۴میلیارد و ۶۷میلیون ریال (به ازای هر سهم ۳۱۱ریال) معادل ۳۶درصد سود خالص و پیشبینی سود حاصل از سرمایهگذاریها برای سال مالی منتهی به ۲۹ اسفند ماه ۸۹ به مبلغ ۸۲میلیارد و ۲۰۰میلیون ریال (به ازای هر سهم ۳۹۹ ریال و معادل ۵۱درصد سود خالص) عمدتا ناشی از سود سرمایهگذاری در سهام شرکت لیزینگ پارسیان است. شایان ذکر است صورتهای مالی شرکتهای لیزینگ پارسیان و تامیناندیش پارس که توسط بانک پارسیان ارسال شده است در تاریخ ۲۳ شهریور ماه ۸۹ از طریق سامانه کدال منتشر شده است.
خالص درآمد (هزینه)های متفرقه سال مالی منتهی به ۲۹ اسفند ماه ۸۹ به مبلغ ۶۳میلیارد و ۴۰۶میلیون ریال (۳۰۸ریال به ازای هر سهم)، عمدتا شامل مبلغ ۶۰میلیارد و ۷۰۶میلیون ریال سود حاصل از سپردهها است. مطابق اطلاعات دریافتی از شرکت، هیات مدیره تصمیم دارد ۸۰درصد سود خالص سال مالی ۸۹ را برای تقسیم بین سهامداران به مجمع عمومی عادی سالانه پیشنهاد کند.
ارسال نظر