دنیای اقتصاد- مدیر فن‌آوری اطلاعات سازمان بورس و اوراق بهادار از راه‌اندازی فاز اول سامانه «بورس همراه» تا دو ماه آینده خبر داد.به گفته وی، بورس همراه بر مبنای سیستم پیام کوتاه (SMS) طراحی شده است؛ اما قابلیت کار روی سیستم GPRS و اینترنت را دارد. علی عبداللهی تشکیل پرتفو برای کاربران را یکی دیگر از مزیت‌های بورس همراه دانست و گفت: اعلام نوسانات پرتفو و به روز‌رسانی قیمت سهام از مهم‌ترین ویژگی‌های این بخش است. تا دو ماه آینده راه‌اندازی می‌شود

نمایش اطلاعات بورس تهران بر صفحه موبایل

سنا- مدیر فن‌آوری اطلاعات سازمان بورس و اوراق بهادار از راه‌اندازی فاز اول سامانه بورس همراه تا دو ماه آینده خبر داد.

دکتر «علی عبداللهی» افزود: بورس همراه درگاه اطلاع‌رسانی بازار سرمایه از طریق تلفن همراه است که به طور مشترک، توسط سازمان بورس و اوراق بهادار، شرکت اطلاع‌رسانی و خدمات بورس و شرکت مگفا به عنوان مجری طرح در حال انجام است.

وی خاطرنشان کرد: بورس همراه بر مبنای سیستم پیام کوتاه (SMS) طراحی شده است، اما قابلیت کار روی سیستم GPRS و اینترنت دارد.

دکتر عبداللهی تشکیل پرتفو برای کاربران را یکی دیگر از مزیت‌های بورس همراه دانست و گفت: اعلام نوسانات پرتفو و به روز‌رسانی قیمت سهام از مهم‌ترین ویژگی‌های این بخش است.

وی با بیان اینکه بورس همراه دارای سه بخش اصلی نرم‌افزار تلفن همراه، نرم‌افزار سرور و مدیریت سامانه است، افزود: نرم‌افزار تلفن همراه به‌صورت رایگان در اختیار کاربران قرار خواهد گرفت و کاربران براساس میزان تبادل پیامک از طریق سامانه، هزینه پیامک را پرداخت خواهند کرد.

مدیر فن‌آوری اطلاعات سازمان بورس افزود: حوزه اطلاع‌رسانی بورس همراه شامل دو بخش اطلاعات ثابت (مجموعه قوانین و مقررات، اطلاعات تماس سازمان‌ها و شرکت‌های فعال در بازار سرمایه، شرکت‌های بورسی، کارگزاران، صندوق‌های سرمایه‌گذاری و...) و اطلاعات متغیر (اطلاعات لحظه‌ای شرکت‌های بورسی، وضعیت شاخص، برترین‌های بازار، ۵ شرکت دارای بیشترین افزایش و کاهش قیمت، ۵ شرکت دارای صف خرید و فروش و...) است.

دکتر عبداللهی در مورد نحوه دریافت اطلاعات متغیر بورس همراه اظهار داشت: کاربران با ارسال یک پیام کوتاه می‌توانند آخرین اطلاعات یک شرکت خاص یا اطلاعات بازار را دریافت کنند. وی برخورداری از گرافیک بالا، نمایش اطلاعات به صورت جدول و دریافت اطلاعات به صورت خودکار را از دیگر ویژگی‌های بورس همراه اعلام کرد. دکتر عبداللهی اعلام هشدارها را یکی دیگر از ویژگی‌های بورس همراه ذکر کرد و افزود: کاربران می‌توانند برای یک سهم خاص، بازه قیمت تعیین کرده تا به صورت لحظه‌ای از تغییر قیمت سهم خود آگاه شوند.

وی در مورد ویژگی‌های نرم‌افزار مدیریت سامانه بورس همراه گفت: این نرم‌افزار قابلیت مدیریت کاربران، تهیه گزاش‌های متنوع، دسته‌بندی کاربران و ارسال اطلاعیه‌ها و اخبار عمومی را دارد. مدیر فن‌آوری اطلاعات سازمان بورس درباره نحوه نصب نرم‌افزار بورس همراه افزود: فعالان بازار سرمایه در فاز اول این طرح می‌توانند در تالارها از طریق بلوتوث یا سایت www.sena.ir، نرم‌افزار بورس همراه را دریافت کرده و از امکانات آن استفاده کنند.

دکتر عبداللهی در خصوص مسائل امنیتی بورس همراه اظهار داشت: کلیه اطلاعات علاوه بر فشرده سازی، رمزنگاری می‌شود، به طوری که مدیریت سامانه نیز هیچگونه دسترسی به اطلاعات کاربران ندارد. این امر باعث می‌شود تا احساس امنیت آنان افزایش یابد.

مدیر روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان بورس هم با بیان اینکه سامانه بورس همراه، در راستای توسعه ابزارهای اطلاع رسانی، طراحی و پیاده‌سازی می‌شود، گفت: در این سامانه اطلاعات مورد نیاز فعالان بازار شامل قیمت و نوسانات سهام شرکت‌ها، NAV صندوق‌های سرمایه‌گذاری، برترین‌های بازار (بیشترین افزایش و کاهش قیمت، بهترین عرضه و تقاضا، افزایش و کاهش ارزش بازار، نمادهای پربیننده در سامانه)، میزان و نوسانات شاخص‌ها، حجم و ارزش معاملات و ارزش کل بازار به‌صورت لحظه‌ای و براساس نیاز کاربر، در اختیار وی قرار گیرد.

سعید مستشار امکان مشاهده لحظه‌ای اطلاعاتی همچون پیغام‌های ناظر بازار را از ویژگی‌های برجسته این نرم‌افزار برشمرد و گفت: سامانه بورس همراه به گونه‌ای طراحی شده است که حتی درصورت غیرفعال بودن نرم‌افزار نیز کاربر می‌تواند پیغام‌های ناظر بازار و سایر پیغام‌های تعریف شده توسط کاربر را به محض انتشار، در گوشی تلفن همراه خود مشاهده کند.

مدیرعامل شرکت اطلاع‌رسانی و خدمات بورس افزود: کاربران این سامانه می‌توانند سبدهای سرمایه‌گذاری دلخواه خود را طراحی کرده و به صورت لحظه‌ای، میزان نوسانات ارزش کل سبد و همچنین ارزش تک تک سهام موجود در سبد را براساس دامنه هشدار تعریف شده، مشاهده کرده و هشدارها و پیغام‌های موردنیاز را به طور خودکار دریافت کنند.

مستشار با اشاره به سیاست سازمان برای هدایت سرمایه‌گذاران غیرحرفه‌ای به منظور استفاده از صندوق‌های سرمایه‌گذاری مشترک افزود: در این راستا، قابلیت تشکیل سبدهای سرمایه‌گذاری متشکل از واحدهای سرمایه‌گذاری صندوق‌های سرمایه‌گذاری در سامانه بورس همراه دیده شده است و کاربران این سامانه می‌توانند علاوه بر تشکیل سبد متشکل از سهام، سبد ترکیبی شامل سهام و واحدهای سرمایه‌گذاری صندوق‌ها را نیز تشکیل داده و به‌صورت لحظه‌ای، نوسانات و میزان ارزش سبد سرمایه‌گذاری خود را مشاهده و کنترل کنند.

وی توسعه فرهنگ‌سازی در بازار سرمایه را از دیگر اهداف طراحی سامانه بورس همراه برشمرد و گفت: کاربران این نرم‌افزار را، علاوه بر فعالان بازار، سرمایه‌گذاران نوپا تشکیل می‌دهند، زیرا این دسته از افراد می‌توانند از طریق سامانه بورس همراه، برای ارزیابی میزان توانمندی خود در سرمایه‌گذاری و کسب مهارت‌های لازم، سبد سهام مجازی تشکیل داده و سبد خود را مدیریت کنند. مدیر روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان بورس و اوراق بهادار امکان مشاهده لحظه‌ای اطلاعیه‌های صادرشده در خصوص شرکت‌های بورسی را از دیگر قابلیت‌های سامانه بورس همراه برشمرد و افزود: پس از راه‌اندازی فاز اول، اجرای فازهای بعدی در راستای توسعه نرم‌افزار پیگیری خواهد شد. مستشار همچنین به طراحی بخش آموزش و فرهنگ‌سازی در سامانه بورس همراه اشاره کرد و گفت: در این بخش، بیش از ۱۵۰ پرسش و پاسخ متداول بورسی با قابلیت جست‌وجو برای آشنایی مخاطبان با بورس و بازار سرمایه قرار داده شده است.

هدف کلان از انجام پروژه سامانه بورس همراه، آماده‌سازی بسترهای فنی و فرهنگی لازم برای راه‌اندازی Mobile Trading در بازار سرمایه است.