کارنامه چهارماهه بورس منتشر شد
بازدهی ۵ /۲۲ درصدی بورس در ثلث اول
دنیای اقتصاد- بر اساس آمار منتشر شده از سوی مدیریت بازار شرکت بورس اوراق بهادار تهران، بازار سرمایه در ۴ ماه امسال ۸۲ روز معاملاتی داشته که در ۵۹ روز آن شاخص بورس افزایش یافته است که در نهایت در پایان این ۸۲ روز معاملاتی، ارزش بازار به ۷۳هزارمیلیارد تومان رسیده؛ حال آنکه در تیر ماه سال گذشته ارزش بازار ۵۲هزارمیلیارد تومان بود.همچنین شاخص کل بورس در ۴ ماه نخست برای نخستین بار در عمر ۴۳ساله خود به عدد ۱۵هزار و ۳۶۰ واحد رسید که معادل ۵/۲۲درصد نسبت به پایان سال ۸۸ رشد داشته است؛ رقمی که معادل میانگین بازدهی سرمایهگذاری در بورس تهران است.
سناریوهای پیش رو در بازار سهام
دنیای اقتصاد- بر اساس آمار منتشر شده از سوی مدیریت بازار شرکت بورس اوراق بهادار تهران، بازار سرمایه در ۴ ماه امسال ۸۲ روز معاملاتی داشته که در ۵۹ روز آن شاخص بورس افزایش یافته است که در نهایت در پایان این ۸۲ روز معاملاتی، ارزش بازار به ۷۳هزارمیلیارد تومان رسیده؛ حال آنکه در تیر ماه سال گذشته ارزش بازار ۵۲هزارمیلیارد تومان بود.همچنین شاخص کل بورس در ۴ ماه نخست برای نخستین بار در عمر ۴۳ساله خود به عدد ۱۵هزار و ۳۶۰ واحد رسید که معادل ۵/۲۲درصد نسبت به پایان سال ۸۸ رشد داشته است؛ رقمی که معادل میانگین بازدهی سرمایهگذاری در بورس تهران است. کارنامه ثلث اول ۸۹ بورس تهران منتشر شد
گروه بورس- علیرضا باغانی: عملکرد ۴ماهه نخست سال جاری بورس اوراق بهادار تهران منتشر شد.
میانگین بازدهی؛ ۵/۲۲درصد
رشد ۳/۱۲درصدی ارزش بورس
خروج ۱۳۷میلیاردریالی حقیقیها در تیرماه
بر اساس آمار منتشر شده از سوی مدیریت بازار شرکت بورس اوراق بهادار تهران، بازار سرمایه در ۴ ماه امسال ۸۲ روز معاملاتی داشته که در ۵۹ روز آن شاخص بورس افزایش یافته است که در نهایت در پایان این ۸۲ روز معاملاتی، ارزش بازار به ۷۳هزارمیلیارد تومان رسیده، حال آنکه در تیر ماه سال گذشته ارزش بازار ۵۲هزارمیلیارد تومان بود که عدد ۱/۷۳میلیارد دلاری در تیر ماه ۸۹، رشدی ۳/۱۲درصدی را نسبت به سال گذشته نشان میدهد. همچنین شاخص کل بورس در ۴ ماه نخست برای نخستین بار در عمر ۴۳ساله خود به عدد ۱۵هزار و ۳۶۰ واحد رسید که معادل ۵/۲۲درصد نسبت به پایان سال ۸۸ رشد داشته است، رقمی که معادل میانگین بازدهی سرمایهگذاری در بورس تهران است. افزون بر این، میانگین نسبت قیمت به درآمد سهم (P/E) در پایان تیر ماه سال جاری به ۰۹/۶مرتبه رسیده که نسبت به P/E معادل ۹۱/۴مرتبه در تیر ۸۸ رشدی ۲۴درصدی را نشان میدهد.
این گزارش میافزاید: در پایان سی و یکم تیر ماه سال جاری، بورس تهران حجم معاملاتی معادل ۴/۷۶هزارمیلیارد ریال را ثبت کرده که در مقایسه با آمار ۴/۳۶هزارمیلیارد ریالی چهار ماه نخست سال ۸۸، افزایشی ۱۱۰درصدی را نشان میدهد. همچنین آمار معاملات عمده بورس تهران در ۴ ماه اول سال جاری ۷هزار و ۷۵۷میلیارد ریال اعلام شده که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل به لحاظ ارزش ۱۱۱درصد و به لحاظ حجم ۵۲درصد رشد نشان میدهد.
یکهتازی معاملات پرحجم عدالت در بازار
افزون بر این، در حالی که آمار معاملات کارگری، رد دیون دولت و جوایز صادراتی در پایان دوره چهار ماهه ۸۹ کاهشی ۷۷درصدی (به لحاظ ارزش) نسبت به مدت مشابه سال قبل نشان میدهد، معاملات سهام عدالت در این مدت با رسیدن به عدد ۱۱هزار و ۳۶۵میلیارد ریالی، رشدی ۱۶۶درصدی (به لحاظ ارزش) نسبت به پایان تیر ۸۸ نشان میدهد که این رشد نیز ناشی از انتقال سهام حاضر در پرتفوی کارگزاری سهام عدالت به سرمایهگذاریهای استانی است.
اقبال بلند بازار در خرداد ماه
بنابر این گزارش، بیشترین آمار میانگین روزانه ارزش معاملات در سال ۸۹ مربوط به خرداد ماه است که در ۲۰روز معاملاتی بالغ بر هزار و ۵۹۸میلیارد ریال معامله به ثبت رسیده است. همچنین بیشترین آمار میانگین روزانه ارزش معاملات در سال ۸۸ مربوط به آبان ماه با ۴هزار و ۲۴۵میلیارد ریال معامله در ۲۱ روز معاملاتی بوده که البته در این ماه معامله ۷هزار و ۸۰۰میلیارد تومانی مخابرات قطعی شده است. از سویی دیگر، روند معاملات خرد و بلوک در ۴ ماه گذشته نیز نشان میدهد که در تیر ماه امسال، حقوقیها ۳هزار و ۷۰۶میلیارد ریال سهم در بازار خریده و در مقابل ۳هزار و ۵۰۷میلیارد ریال سهام فروختهاند و حقیقیها نیز با خرید ۳هزار و ۴۵۸میلیارد ریالی آمار فروش ۳هزار و ۵۹۵میلیارد ریالی را ثبت کردهاند که در مجموع این آمار نشان میدهد که طی تیر ماه ۱۳۷میلیارد ریال از سوی حقیقیها از بازار خارج شده و در مقابل حقوقیها این عرضهها را جمعآوری کردند. با این حال هر چند نسبت به آمار ۳۰۴میلیارد ریالی خروج سرمایه از سوی حقیقیها در بورس طی اردیبهشت ۸۹، خروج معاملهگران حقیقی از بورس روند نزولی داشته است، اما بعد از فروردین ۸۹ که آمار ورود ۸۷۱میلیارد ریالی سرمایه از سوی حقیقیها در بورس تهران ثبت شد، ۳ ماه متوالی است که آمار منتشره از خروج معاملهگران حقیقی از بازار حکایت دارد.
... و گروههای پیشرو بازار
همچنین بررسی بیشترین بازدهی قیمتی گروههای فعال در بورس اوراق بهادار تهران نشان میدهد که گروه ساخت دستگاهها و وسایل ارتباطی با ثبت بازدهی ۶/۷۷درصدی بیشترین بازدهی قیمتی طی ۴ ماه نخست امسال را داشته و بعد از آن گروههای کشاورزی و دامپروری با بازدهی قیمتی ۱/۷۶، محصولات چوبی با بازدهی قیمتی ۱/۷۳درصدی، پیمانکاری صنعتی با بازدهی قیمتی ۶/۶۷درصدی و رایانه با بازدهی ۹/۵۴درصدی بیشترین بازدهی قیمتی را در پایان تیر ماه نسبت به ابتدای سال داشتهاند.
از سویی دیگر، در ارزش ۷۳هزارمیلیارد تومانی بورس، ۵ گروه سهم اساسی دارند که مهمترین این گروهها «بانکها و موسسات اعتباری» است. این گروه با داشتن تنها ۷ شرکت در بورس و ارزش بازار ۱۱۲هزارمیلیارد ریالی، ۳/۱۵ از ارزش کل بازار را به خود اختصاص داده است که البته ارزش بازار این گروه در تیر ماه ۸۹ نسبت به ابتدای سال، رشد ۲۱درصدی نشان میدهد. گروه فلزات اساسی هم بر اساس آمار منتشره در پایان تیر ماه ۸۹ با دارا بودن ۲۳ شرکت و ارزش بازار ۱۰۱هزارمیلیارد ریالی، ۹/۱۳درصد از ارزش بازار را به خود اختصاص داده و از رشد منفی ۴درصدی نسبت به ابتدای امسال برخوردار است.
سهم ۱۲درصدی یک شرکت از ارزش بورس
افزون بر این، گروه مخابرات که تنها یک شرکت در آن گروه حضور دارد، ۸۸هزارمیلیارد ریال و ۲/۱۲درصد از ارزش بازار را دارد که ارزش بازار این گروه در چهار ماه نخست سال جاری رشدی ۵درصدی را نشان میدهد. در نهایت هم دو گروه استخراج کانههای فلزی و خودرو به ترتیب با دارا بودن ۸ و ۳۱ شرکت، سهمی ۱/۹ و ۸درصدی از ارزش بورس تهران را در اختیار دارند که ارزش بازار آنها نیز به ترتیب ۴۸ و ۳۶درصدی رشد را نشان میدهد. از سویی عملکرد بورس اوراق بهادار نشان میدهد که ۵ صنعت خودرو و ساخت قطعات، استخراج کانههای فلزی، فلزات اساسی، بانکها و موسسات اعتباری و شرکتهای چند رشتهای صنعتی به ترتیب با ۲هزار و ۱۱۴میلیارد ریال، ۹۲۳میلیارد ریال، ۸۱۵میلیارد ریال، ۵۵۴میلیارد ریال و ۳۳۹میلیارد ریال بیشترین ارزش معاملات خرد و بلوک را در تیر ماه سال ۸۹ به خود اختصاص دادهاند. همچنین ارزش معاملات خرد و بلوک گروه خودرو در ۴ ماه نخست سال به ۷هزار و ۷۱۵میلیارد ریال رسید و این گروه در ۴ ماه، پیشتاز بیشترین ارزش معاملات خرد و بلوک بازار بوده است. گروه استخراج کانههای فلزی نیز سهم ۴هزار و ۴۱۰میلیارد ریالی از معاملات خرد و بلوک بازار در ۴ ماه اول سال داشته و در رتبه دوم قرار گرفته است. در رتبه بعدی گروه بانکها و موسسات اعتباری قرار دارد، گروهی که در ۴ ماه ۴هزار و ۳۰۶میلیارد ریال معامله خرد و بلوک را تجربه کرده است. بعد از آن دو گروه فلزات اساسی و پیمانکاری صنعتی به ترتیب با ۴هزار و ۱۶۸میلیارد ریال و ۲هزار و ۵۳۵میلیارد ریال معامله خرد و بلوک در رتبههای چهارم و پنجم قرار دارند.
پرطرفدارترین صنایع بورس
بر اساس این گزارش منتشر شده، صنعت سرمایهگذاری در پایان تیر ماه سال جاری با ۱۳ شرکت، توانسته ۵۶۱هزار و ۶۵۱سهامدار را به خود جذب کند و پرطرفدارترین صنعت بورس لقب بگیرد. گروه خودرو و ساخت قطعات نیز با ۳۱ شرکت، ۴۳۸هزار سهامدار را جذب خود کرده و صنعت انبوهسازی و ساختمان بورس نیز با ۱۲ شرکت توانسته آمار سهامداران خود را به ۲۷۳هزار سهامدار برساند. گروه سیمان، آهک و گچ نیز طی مدت ذکر شده با ۳۰ شرکت و جذب ۲۳۹هزار سهامدار و گروه کانههای فلزی با ۸ شرکت و ۲۲۴هزار سهامدار در رتبههای چهارم و پنجم جذب سهامدار قرار دارند. گزارش خبرنگار ما حاکی از آن است که در ۴ ماه نخست سال جاری، تالار منطقهای تهران با ارزش معاملاتی بالغ بر ۱۲۵میلیارد و ۶۵میلیون ریال ۱/۸۲درصد ارزش کل معاملات را به خود اختصاص داده و فعالترین تالار منطقه از لحاظ حجم و ارزش معاملات بوده است تا جایی که سهم تهران از حجم معاملات به ۷/۸۸درصد میرسد. افزون بر این، تالار منطقهای جزیره کیش با ثبت معاملاتی به ارزش ۵هزار و ۶۲میلیارد ریال، ۳۱/۳درصد از کل ارزش معاملات در ۴ ماه را به خود اختصاص داده است.
ارسال نظر