خبر
دستگیری و محکومیت متخلف بزرگ بورس تهران
فارس- مدیر امور حقوقی و انتظامی سازمان بورس با اعلام صدور ۱۰ رای قطعی برای ۳۰ متخلف بازار سرمایه تا پایان سال گذشته گفت: به تازگی یکی از این متخلفان دستگیر و برای ۶ ماه حبس روانه زندان اوین شد. مهرداد مسعودیفر با اشاره به برخورد قانون بازار اوراق بهادار با متخلفان بازار سرمایه اظهار داشت: تا پایان سال گذشته ۱۰ رای قطعی برای ۳۰ متخلف بازار سرمایه صادر شده و یکی از این متخلفان بهنام ع.الف نیز دستگیر و به ۶ ماه حبس محکوم شد.
وی درباره جرم نامبرده پاسخ داد: اقدام به دستکاری قیمت برخی شرکتها در بازار سهام یکی از موارد صریح تخلف در قانون بازار اوراق بهادار بود و سازمان بورس با تکیه برماده ۵۲ و همچنین بند ۳ ماده ۴۶ قانون، نسبت به طرح دعوای کیفری در دادسرای ناحیه ۱۱ تهران اقدام کرد.
به گفته این مقام مسوول، شعبه۱۰۲۱ مجتمع قضایی ولی عصر(عج) نیز قرار کیفر خواست و اجرای حکم را صادر کرد. در پی آن فرد مجرم پس از صدور رای دادگاه تجدیدنظر متواری شده بود، اما در جریان برگزاری مجمع سالانه نورد آلومینیوم (۴ تیر)، توسط ماموران نیروی انتظامی دستگیر شد.
مسعودیفر در برابر دیگر پرسش مبنی بر دیگر موارد تخلف «ع. الف» و اینکه آیا چنین اقدامی قبلاً هم سابقه داشته یا خیر؟ خاطرنشان کرد: فرد دستگیر شده چند پرونده تخلفاتی دیگر هم دارد که برای یکی از آنها حکم بدوی صادر شده، اما شاکی آن سازمان بورس نبوده و برخی شکات خصوصی، طرح دعاوی کردهاند. وی ادامه داد: در گذشته هم چنین احکامی وجود داشت و به اجرا درآمده است. مسعودیفر سپس گفت: براساس موارد تعیین شده، علاوه بر جزای نقدی برای برخی متخلفان، حداکثر حبس برای دیگر متخلفان ۵ سال است. مسعودیفر در خاتمه گفت: برخورد با متخلفان بازار سهام با هدف افزایش اعتماد عمومی به بازار سرمایه و پاک کردن این بازار از عناصر متخلفی است که برای منافع شخصی حاضر به تخلف از جمله دستکاری در قیمت هستند. در این میان سازمان بورس و اوراق بهادار برای حفظ منافع سهامداران با چنین مواردی برخورد میکند.
فصل ۶ قانون بازار اوراق بهادار (مصوب اول آذر ۸۴) مربوط به جرایم و مجازاتها است.
درماده ۴۶ آمده: «اشخاص زیر به حبس تعزیری از سه ماه تا یک سال یا به جزای نقدی معادل دو تا پنج برابر سود به دست آمده یا زیان متحمل نشده یا هر دو مجازات محکوم خواهند شد.
۱ ـ هر شخصی که اطلاعات نهانی مربوط به اوراق بهادار موضوع این قانون را که حسب وظیفه در اختیار وی قرار گرفته به نحوی از انحاء به ضرر دیگران یا به نفع خود یا به نفع اشخاصی که از طرف آنها به هر عنوان نمایندگی داشته باشند، قبل از انتشار عمومی، مورد استفاده قرار دهد یا موجبات افشاء و انتشار آنها را در غیر موارد مقرر فراهم نماید.
۲ـ هرشخصی که با استفاده از اطلاعات نهانی به معاملات اوراق بهادار مبادرت نماید.
۳ ـ هر شخصی که اقدامات وی نوعا منجر به ایجاد ظاهری گمراهکننده از روند معاملات اوراق بهادار یا ایجاد قیمتهای کاذب یا اغوای اشخاص به انجام معاملات اوراق بهادار شود.
۴ ـ هر شخصی که بدون رعایت مقررات این قانون اقدام به انتشار آگهی یا اعلامیه پذیرهنویسی به منظور عرضه عمومی اوراق بهادار نماید.»
ماده ۵۲ نیز تصریح کرده: «سازمان مکلف است مستندات و مدارک مربوط به جرایم موضوع این قانون را گردآوری کرده و به مراجع قضایی ذی صلاح اعلام نموده و حسب مورد موضوع را به عنوان شاکی پیگیری نماید. چنانچه در اثر جرایم مذکور ضرر و زیانی متوجه سایر اشخاص شده باشد، زیاندیده میتواند برای جبران آن به مراجع قانونی مراجعه نموده وفق مقررات، دادخواست ضرر و زیان تسلیم نماید.»
ارسال نظر