خبر- درخواست یک کنسرسیوم خریدار
وزارت صنایع به خریداران ایرانخودرو و سایپا خوشامد بگوید
فارس- یک کنسرسیوم جدید برای خرید ایران خودرو و سایپا ضمن اعلام موجودیت، چند شرط را اعلام کرد و از وزارت صنایع خواست به طور شفاف به خواستههای اعلام شده پاسخ رسمی دهد. در این رابطه مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری ملی ایران که طی هفتههای گذشته ۱۲درصد از سهام سرمایهگذاری رنا را واگذار کرده، از موجودیت یک کنسرسیوم جدید برای خرید دو بلوک ایران خودرو و سایپا خبر داد.
علیرضا عسگری مارانی اظهار داشت: مجموعهای از صندوقها، بیمهها، نهادهای مالی و شرکتهای سرمایهگذاری و حتی صندوقهای سرمایهگذاری مشترکدرصدد هستند تا با مشارکت نیم تا حداکثر ۴درصدی، اقدام به خرید بلوکهای ایران خودرو و سایپا کنند. عسگری مارانی تاکید کرد: هر چند این کنسرسیوم علاقهمند به تحقق این برنامه است، اما با توجه به جایگاه دو شرکت خودروساز در صنعت کشور و اهمیت مدیریت بهینه آنها، برای حضور در عرصه رقابت خرید با دیگرگروهها، این کنسرسیوم شروطی دارد.
وی با بیان اینکه این کنسرسیوم توانایی خرید هر دو بلوک عرضه شده در ۳۱ خرداد و اول تیر را دارا است، تاکید کرد: شرط اول اطمینان از رضایت خاطر وزارت صنایع از حضور این کنسرسیوم و اعلام حمایت وزیر صنایع از این تصمیم است. به همین منظور جا دارد وزارت صنایع با صدور اطلاعیهای به حضور کنسرسیوم جدید یا دیگرگروههای مستقل، خوشامد بگوید، زیرا حل مشکلات خودروسازها به حمایت وزارت صنایع و همچنین وزارت اقتصاد نیاز دارد. از سوی دیگر اعضای این کنسرسیوم سرمایهگذار بوده و الزامات سرمایهگذاری، چنین خواستهای را ایجاب میکند. عسگری مارانی افزود: از طرف دیگر طبق نظام راهبری شرکتی، حضور شرکتهای تابعه یا تحت پوشش شرکتهای مادر در خرید سهام عرضه شده را خط قرمز میدانیم و در این صورت با احتیاط وارد خواهیم شد، زیرا چنین روشی به نفع بازار سرمایه نخواهد بود، مگر اینکه استقلال مالی و نیروی انسانی کارکنان شرکتهای تابعه در خرید و حضور در شرکتهای مادر خودرویی کاملا احراز شود.
وی تاکید کرد: بازار سرمایه نشان داده به بلوغ رسیده و نشانههای آن در خرید بلوک ۲۰درصدی ملی مس توسط یک کنسرسیوم کاملا احراز شده است. به گفته عسگری مارانی در قبال خریداری این بلوک ملی مس توسط کنسرسیوم، هیچ عضو هیاتمدیرهای از سوی این کنسرسیوم در این مجموعه حاضر نشده، اما دیگر شرط این کنسرسیوم برای خرید بلوکهای ایرانخودرو و سایپا، فراهم بودن حضور یک عضو هیاتمدیره در این شرکتها است.
وی در برابر این سوال که چنانچه شروط اعلامی مدنظر مسوولان به خصوص وزیر صنایع قرار نگیرد، این کنسرسیوم چه واکنشی خواهد داشت؟ پاسخ داد: اگر وزارت صنایع مواضع خود را اعلام کند، واگذاری سهام بلوکی شرکتهای ایرانخودرو و سایپا شفافتر خواهد شد، بنابراین در صورت عدم موافقت با خواستههای اعلامی و حضور شرکتهای تابعه در شرکتهای مادر، در ارزیابیهای خود به آنها توجهی نخواهیم کرد و مالکیت خود را افزایش نخواهیم داد؛ اما نباید فراموش شود که حضورگروههای مستقل در خرید خودروسازها دارای مزایایی چون کاهش ریسک دولت، ورود نقدینگی جدید، اجرای اصل۴۴ و بهینه شدن مدیریتها است. وی با بیان اینکه سرمایهگذاری ملی مالک یکدرصد از سهام سایپا بوده و بابت دریافت سود مناسب از مدیریت آن رضایت دارد، در خاتمه گفت: ایجادکننده این کنسرسیوم سرمایهگذاری ملی ایران است که از طریق کارگزاری مربوطه آماده حضور در رقابت برای خرید بلوکهای ۱۸درصدی ایران خودرو و سایپا است.
ارسال نظر