3 پیشنهاد سازمان بورس برای برنامه پنجم توسعه

سنا- رییس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: این سازمان سه پیشنهاد مشخص را برای گسترش روز افزون بازار سرمایه در تدوین برنامه پنجم توسعه ارائه کرده است. دکتر «علی صالح‌آبادی» در همایش ملی بررسی برنامه پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران که در مرکز همایش‌های بین‌المللی صداوسیما برگزار شد، افزود: در نخستین پیشنهاد بر تشکیل بازار اوراق بهادار متشکل تاکید شده است تا نظارت بر اوراق بهادار و معاملات مربوط به آن برای شرکت‌های سهامی عام افزایش یابد.

وی اظهار داشت: هم اکنون بنگاه‌ها و تعاونی‌های اعتباری با وضع تدوین و مقررات به تدریج تحت نظارت بانک مرکزی قرار می‌گیرند که این موضوع نیز باید در بازار سرمایه انجام شود. سخنگوی سازمان بورس بحث افزایش شفافیت روابط بازار پول و سرمایه را دومین پیشنهاد سازمان بورس در تدوین برنامه پنجم توسعه اعلام کرد و گفت: باید به طور شفاف نحوه همکاری‌های این دو بازار مشخص شود تا بازار پول و سرمایه بتوانند از مزیت‌های یکدیگر به خوبی استفاده کنند. دکتر صالح‌آبادی ارتقای شفافیت اطلاعات شرکت‌ها را سومین پیشنهاد سازمان بورس عنوان کرد و افزود: باید سازوکارهای لازم برای افزایش حمایت و حفاظت از حقوق سرمایه‌گذاران در بازار سرمایه تدوین و تصویب شود تا شرایط برای ورود عموم مردم به این بازار فراهم شود.

تحقق اهداف بازار سرمایه در برنامه چهارم

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه در ماده ۱۵ برنامه چهارم توسعه اهداف بازار سرمایه مشخص شده بود، افزود: توسعه جغرافیایی، توسعه الکترونیکی، راه‌اندازی بازار خارج از بورس، تصویب آیین نامه جدید سرمایه‌گذاری خارجی و تشکیل بورس تخصصی کالا از مهم‌ترین اهداف بازار سرمایه در این برنامه بود. وی با اشاره به اینکه بازار سرمایه به اهداف برنامه چهارم توسعه دست یافته است، اظهار داشت: در نخستین گام، قانون بازار اوراق بهادار بعد از حدود ۴۰ سال در اول آذرماه ۱۳۸۴ به تصویب رسید که این قانون ظرفیت‌های جدیدی را برای توسعه بازار سرمایه فراهم کرد.