دنیای اقتصاد- رکورد تاریخی بورس تهران بالاخره پس از ۶۸ماه شکسته شد. شاخص کل بورس اوراق بهادار دیروز با رسیدن به رقم ۱۳‌هزار و ۹۰۴ واحد توانست از رکورد تاریخی خود در تاریخ ۱۴ مرداد ماه ۱۳۸۳ عبور کند.این در حالی است که شاخص دیروز در لحظاتی عدد ۱۳‌هزار و ۹۲۸ واحد را نیز لمس کرد.بر این اساس، در فروردین ماه امسال رشد خیره‌کننده شاخص‌های بورس تهران در غیاب بازارهای رقیب و به مدد روی خوش خریداران باعث شد تا میانگین بازدهی بورس تهران در حالی که ۵ روز کاری تا پایان این ماه مانده است، به ۹/۱۰‌درصد برسد. احیای بورس پس از ۶۸ ماه

رکورد شاخص کل بورس شکست

ارزش بورس تهران از ۷۲میلیارد دلار فراتر رفت

گروه بورس- اعظم شریفی: رکورد تاریخی بورس تهران بالاخره پس از ۶۸ماه شکسته شد.

شاخص کل بورس اوراق بهادار دیروز با رسیدن به رقم ۱۳‌هزار و ۹۰۴ واحد توانست از رکورد تاریخی خود در تاریخ ۱۴ مرداد ماه ۱۳۸۳ عبور کند.این در حالی است که شاخص دیروز در لحظاتی عدد ۱۳ و ۹۲۸ واحد را نیز لمس کرد. در این سال رویایی شاخص به ۱۳‌هزار و ۸۸۲ واحد رسیده بود که سد آن بیش از ۶۸ ماه پیش روی شاخص بود.

شاخص که فروردین ماه امسال روزهایی به یاد ماندنی را به ثبت رسانده است، این بار رنگ ۱۳‌هزار و ۹۰۴ واحد را به خود دید تا برای اولین بار در مرز ۱۴‌هزار واحد قرار گیرد. بر این اساس فروردین ماه امسال رشد خیره‌کننده شاخص‌های بورس تهران در غیاب بازارهای رقیب و به مدد روی خوش خریداران باعث شد تا میانگین بازدهی بورس تهران در حالی که ۵ روز کاری تا پایان این ماه مانده است، به ۹/۱۰‌درصد برسد. به این ترتیب رشد شاخص از ابتدای امسال به ۱۳۶۷ واحد رسید تا فروردین امسال در تاریخ بورس تهران بی‌سابقه باشد؛ چرا که پیش از این بورس تهران در فروردین ۸۲ رکورد میانگین بازدهی ۱/۶‌درصدی را تجربه کرده بود.

به نظر می‌رسد که بورس می‌خواهد تمامی رکوردهای خود را یک ماهه پشت سر‌گذارد، به طوری که ارزش بورس تهران نیز به دنبال پرواز دسته جمعی شاخص‌ها با عبور از ۷۲‌هزار و ۶۰۰‌میلیارد‌تومان (۵/۷۲میلیارد دلار) به بالاترین میزان در تاریخ ۴۳ ساله بورس تهران رسید. در معاملات روز گذشته دو نماد «فخوز» و «شخارک» پس از اعلام سود سال مالی ۸۹ بازگشایی شد که فولاد خوزستان به تنهایی ۷/۷۳ واحد تاثیر مثبت بر شاخص داشت. همچنین فولاد مبارکه ۲۸ واحد، سایپا ۱۳ واحد، امید ۱۲ واحد و گل‌گهر ۶۱/۱۰ واحد در افزایش شاخص نقش داشتند. در مقابل پتروشیمی خارک به تنهایی ۲۶ واحد تاثیر منفی بر شاخص به جا گذاشت. این در حالی است که مخابرات و مپنا نیز از جمله نمادهای تاثیر‌گذار بر شاخص هستند که بازار در انتظار ارائه اطلاعات و بازگشایی آنها است.

به اعتقاد کارشناسان، رکود گسترده در بازارهای رقیب همچون مسکن و بازار پول از یک سو و رشد قیمت جهانی فولاد، سنگ‌آهن، نفت و فلزات‌غیرآهنی از سوی دیگر بار دیگر سرمایه‌گذاری در بورس را برای خریداران جذاب کرده است تا زمینه‌ساز ورود نقدینگی به بازار را فراهم سازد. به گفته مدیرعامل شرکت بورس، تا اواسط هفته گذشته حقیقی‌ها ۳۰‌میلیارد‌تومان پول به بازار تزریق کرده‌اند که می‌تواند در صورت تداوم روند کنونی بیشتر هم شود. این در حالی است که شروع فصل مجامع و تقسیم سود سالانه می‌تواند مانند تیغ دو لبه بورس برای جذب سهامداران و شروع کاهش قیمت‌ها باشد.

بورس تهران علاوه بر این موضوع که اثرات تدریجی خواهد داشت، ریسک‌هایی ناگهانی را نیز پیش رو دارد که باید دید طی روز‌های آینده چه سرنوشتی را برای بازار رقم خواهند زد؟

کارشناسان بر این باورند که روشن شدن ابعاد و نحوه اجرای طرح تحول، تحریم‌های احتمالی پیش رو، خروج بازارهای رقیب از رکود و چرخش روند قیمت‌های جهانی از جمله موضوعاتی است که به بازار هیجان منفی خواهد داد.

شایان ذکر است که عبور شاخص از رکوردهای تاریخی خود و دست‌یابی به مرزهای جدید و جذب سهامداران حقیقی نیازمند تدابیر و حمایت‌های به موقع مسوولان سازمان بورس برای بزرگ شدن بازار سرمایه است.