تکنیکهای خبرنویسی در بورس منتشر شد
کتاب «تکنیکهای خبرنویسی در بورس» اولین کتاب آموزشی ویژه روزنامهنگاری در بازار سرمایه است که در هفته جاری منتشر شد. «تکنیکهای خبرنویسی در بورس» که در ۷ فصل توسط محسن ایلچی و کتایون مصری نوشته شده، کتاب جدیدی است که خوانندگان را با محیط خبری بازار سهام، حوزه خبری بورس، مخاطب شناسی رسانههای بورسی، رویدادشناسی بازار، تکنیکهای خبرنویسی و گزارشنویسی در بازار و ارزشهای خبری در رویدادهای بازار آشنا میکند.
در مقدمه این کتاب آمده است: «تکنیکهای خبرنویسی در بورس» اولین کتاب آموزشی روزنامهنگاری اقتصادی در کشور است که به سهم خود میکوشد تا بخشی از خلا آموزشی موجود را پرکند.
«محیط خبری بازار سهام» عنوان فصل اول این کتاب است که در آن میتوانید مطالبی شامل رسانههای بورسی، محیط خبری بورس، جبهه معاملات، نبض خبر در بازار و حوزهای دینامیک را بخوانید.
فصل دوم کتاب «مخاطب شناسی رسانههای بورسی» است که شامل مطالبی چون مخاطبان معاملهگر، سنخ شناسی مخاطبان، رفتار مخاطبان در دورههای رونق و رکود بازار و راهبردهای رسانهای در بازارهای افتان و خیزان است.
در فصل سوم این کتاب با عنوان «حوزه خبری بورس» مطالبی چون کانونهای خبرساز، شورای عالی بورس، سازمان بورس و اوراق بهادار، شرکت بورس تهران، کانون نهادهای مالی، کارگزاران بورس، شرکتهای بورسی، حسابرسان و تشکلهای حسابرسی، حسابرسان معتمد بورس، مشاوران سرمایهگذاری، کانون کارگزاران، موسسههای تامین سرمایه و صندوقهای سرمایهگذاری مورد بررسی قرار گرفته است.
«رویداد شناسی بازار» عنوان فصل چهارم این کتاب است. در این فصل مسائلی چون خبر؛ کالای عمومی یا محصول خصوصی؟، تاثیر اخبار خارجی بر بازار سهام، تاثیر اخبار داخلی بر بازار، تاثیر اخبار کلان بر بازار، تاثیر اخبار شرکتی بر بازار، رویدادشناسی شرکتی، رویدادهای مالی و حسابداری، رویدادهای تجاری، رویدادهای صنعتی و تولیدی، رویدادهای حقوقی، رویدادهای ساختاری و تاثیر شایعه بر بازار مورد بحث قرار گرفته است. «جریانهای خبری در بازار» عنوان فصل پنجم این کتاب است. در این فصل خبر؛ موتور حرکت بازار، مدل حرکت دلفینی خبر، مدل مکث خبری بازار، مدل خبرهای همسو و ناهمسو (وارونگی بازار)، مدل تاثیر اخبار نهانی بر بازار، مدل حرکت پاندولی خبر و مدل حرکت تودهای خبر مورد بررسی قرارگرفته است.
در فصل ششم نیز ارزشهای خبری در رویدادهای بازار شامل تواتر، برآورد و پیشبینی، مقایسه و تطبیق، بیشینهبینی و کمینهبینی، رکورد و ابهام و تعلیق مورد بررسی قرارگرفته و در فصل آخر این کتاب با عنوان «تکنیکهای خبر نویسی و گزارشنویسی در بازار» میتوانید مطالبی چون از رویداد تا خبر در تالار شیشهای، وزن رویداد در بازار سهام، سامانه بورس تهران، گزارش خبری از بورس؛ نمایی از ویترین بازار، گزارش خبری چشمانداز؛ شناخت رویدادهای آینده، گزارش خبری از تابلوها؛ گزارشی از نوسان قیمتها، گزارش خبری از نمادها؛ جایی برای ایست چشمی بازار، گزارش خبری از شاخصها؛ آگاهی از درجه تب و تاب بازار، گزارش خبری لحظه به لحظه: بازشناسی زنجیره ریز رویدادهای بازار، گزارش خبری ازگروههای پیشرو؛ بازشناسی پیش قراولان بازار، پیگیری خبری شایعه؛ رمزگشایی بستهای سحرانگیز، خبرنویسی مجمع عمومی؛ ثبت لحظههای غیرمنتظره، گزارش مالی ناشران برای بازار، خبرنویسی صورت سود و زیان؛ شناخت موقعیت برندگان و بازندگان، خبرنویسی ترازنامه؛ بازخوانی کارنامه مدیران را مطالعه کنید. همچنین خبرنویسی تحلیلی ترازنامه؛ کنکاش در روابط اعداد، خبرنویسی شرکتی؛ اقتصاد خرد زیر ذره بین رسانهها، خبرنویسی برای شرکت بورسی و خبرنویسی از پورتفولیو؛ بازبینی سبد سهام و...از دیگر بخشهای این فصل است.
این کتاب ۲۰۰ صفحهای در قطع رقعی و از سوی انتشارات «چالش» (تلفن ۶۶۴۱۴۶۱۰) به بازار نشر عرضه شده است.
ارسال نظر