با گذشت ۲۲ روز از پرداخت ۱۵۶۴میلیارد تومان صورت گرفت
حضور رسمی خریدار جدید در «مخابرات»
گروه بورس- معصومه طاهرخانی: «بازارگردانی سهام را در برنامه داریم»، «تعرفهها را بالا میبریم»، «هر چه شورای رقابت بگوید، قبول داریم»، «تا سال ۱۴۰۰، اپراتور اول منطقه میشویم»، «با خارجیها مذاکره میکنیم»، «تا ۱۵ روز دیگر هیاتمدیره معرفی میکنیم»، «پرداخت به ایرانسل هیچ وقت صفر نمیشود».
عکس: مهسا مختاری- خبرگزاری موج
گروه بورس- معصومه طاهرخانی: «بازارگردانی سهام را در برنامه داریم»، «تعرفهها را بالا میبریم»، «هر چه شورای رقابت بگوید، قبول داریم»، «تا سال ۱۴۰۰، اپراتور اول منطقه میشویم»، «با خارجیها مذاکره میکنیم»، «تا ۱۵ روز دیگر هیاتمدیره معرفی میکنیم»، «پرداخت به ایرانسل هیچ وقت صفر نمیشود». اینها بخشی از مهمترین مطالبی است که در جریان برگزاری نخستین مجمع مخابرات با حضور سهامدار جدید شرکت مطرح شد.
این مجمع که به طور فوقالعاده برای انتخاب اعضای هیاتمدیره مخابرات تشکیل شده بود با مشارکت ۹۲درصدی سهامداران شرکت همراه بود.
در این جلسه سید مصطفی سیدهاشمی به نمایندگی از شرکت توسعه اعتماد مبین به عنوان رییس، محمدرضا مدرس خیابانی به نمایندگی از شرکت شهریار مهستان به عنوان ناظر اول، ابوالحسنی به نمایندگی از دولت به عنوان ناظر دوم و در نهایت خانم میترا نیز دبیری جلسه را عهدهدار بود.
در ابتدای جلسه سیدهاشمی، بیانیه سهامداران جدید مخابرات را برای حاضران خواند تا نوبت به انتخابات هیاتمدیره برسد. سرانجام اعضای حقوقی جدید هیاتمدیره مخابرات با اکثریت آرای حاضران جلسه انتخاب شدند تا دولت با یک عضو، سهام عدالت با یک عضو و شرکت توسعه اعتماد مبین با ۳ عضو مدیران جدید بزرگترین شرکت بورس تهران شوند. البته سهامدار جدید مخابرات سه عضو هیاتمدیره را از طرف شرکتهای شهریار مهستان، گسترش الکترونیک مبین ایران و در نهایت شرکت توسعه اعتماد مبین به مجمع سهامداران شرکت معرفی کرد.از سوی دیگر مطابق قانون تجارت نمایندگان حقوقی هیاتمدیره، ۱۵ روز فرصت دارند تا نسبت به معرفی اعضای حقیقی هیاتمدیره اقدام کنند.
جلوی نوسانات سهم را میگیریم
بعد از انتخاب اعضای هیات مدیره، مدیرعامل شرکت توسعه اعتماد مبین به تشریح مهمترین برنامههای سهامدار جدید مخابرات برای سهامداران حاضر در جلسه پرداخت.
«سلیمانیپور» ضمن دعوت از سهامداران مخابرات برای تعامل و همفکری با سهامدار جدید گفت: در یک چشمانداز ۱۲ ساله تا سال ۱۴۰۰، مخابرات ایران باید به عنوان اپراتور بزرگ منطقه شناخته شود که این امر با توجه به برنامههای ترسیم شده در طرح تجاری سهامدار جدید دور از دسترس نخواهد بود.
وی در خصوص برنامههای سهامدار جدید در حوزه بازار سرمایه گفت: تاکید مدیریت جدید مخابرات بر سرمایهگذاری بلندمدت متمرکز شده تا با اتخاذ این تدبیر از نوسانات غیرمنطقی سهم جلوگیری شود.وی افزود: افزایش نسبت سود قابل تقسیم به سود کل هرسهم و تبدیل داراییهای غیرمولد به مولد هم از جمله مهمترین تصمیمات مدیریت جدید مخابرات است که امید است با اجرای دقیق مفاد پروانه فعالیت شرکت و تعامل با نهادهای تصمیم گیر عملیاتی شود.
همه مشکلات توسعه مخابرات
وی وضعیت فعلی مخابرات ایران را مورد توجه قرار داد و گفت: در بخش تلفن ثابت، مخابرات از رشد نسبتا بالایی برخوردار بوده و ضریب نفوذ ۳۶درصدی آن نسبت به ضریب۲۰درصدی جهانی بالاتر است که این یکی از شاخصهای توسعه یافتگی است.
وی ادامه داد: در بخش تلفن همراه نیز شرکت ارتباطات سیار بازار پایایی را به خود اختصاص داده ولی رقابت جدی را در مقابل اپراتور دوم و سوم پیش رو دارد که با آمدن اپراتورهای جدید، سهم بازار ارتباطات سیار کاهش مییابد که باید هیاتمدیره جدید نسبت به آن برنامهریزی خاصی داشته باشند.
وی تصریح کرد: ایران از لحاظ تنوع و کیفیت خدمات ارائه شده در حوزه ارتباطات سیار با دنیا بسیار فاصله دارد. همچنین نفوذ دیتای پرسرعت در ایران ۳/۰درصد و در اروپا ۶/۲۰درصد است که باید این فاصله برطرف شود.
«سلیمانیپور» مهمترین چالشهای پیش روی مخابرات را مورد توجه قرار داد و خاطرنشان کرد: عادت مشترکان به مکالمه و عدم استفاده از سایر رسانهها، ضعف اعتماد عمومی نسبت به کیفیت و تداوم ارائه خدمات، غلبه فرهنگ مدیریت دولتی به خصوصی، عدم توجه به فرهنگ رقابتی و فرهنگ مشتریمداری، لزوم تغییر استراتژی از انجام تکالیف برنامهای دولت به استراتژی تجاری، ارتقای به هنگام مهارتهای کارکنان، ایجاد توازن میان بهرهوری اقتصادی و مسوولیتهای اجتماعی و یافتن مسیر بهینه به سوی تعالی شرکت از مهمترین چالشهای پیش رو است.
سودآورتر میشویم
در ادامه جلسه یکی از حاضران پرسید: برنامههای سهامدار جدید برای کنترل هزینههای مخابرات چیست؟ که «سلیمانیپور» در پاسخ گفت: درآمدزایی محصول، یک فرآیند است و از کنترل هزینهها، سرمایهگذاری مناسب، شناخت بازار و ... به دست میآید. وی ادامه داد: تاکنون که مخابرات در زمره شرکتهای دولتی بود، امکان استفاده از بسیاری از پتانسیلها میسر نبود، ولی حالا که شرکت خصوصی شده، میتوان با مدیریت هزینهها و بهرهگیری از پتانسیلها روند سودآوری مخابرات را بهبود بخشید.
سهم کارکنان مشخص است
همچنین سهامدار دیگری از وضعیت سهام ترجیحی کارکنان مخابرات پرسید که فیضی، مدیرعامل مخابرات در جواب گفت: تمام کارمندانی که تا تیر ماه سال ۸۷ حقوقبگیر مخابرات ایران بودهاند،مشمول دریافت سهام ترجیحی هستند.
تعرفهها را اصلاح میکنیم
در ادامه سهامداری از هیاترییسه پرسید که چرا سهامدار جدید در برخورد با افزایش تعرفهها منفعلانه عمل میکند و تلاشی برای افزایش تعرفهها نمیکند؟ «سید هاشمی» هم در پاسخ گفت: یکی از مهمترین دغدغههای ما به عنوان مالک جدید مخابرات، بهینه کردن قیمت خدمات از طریق اصلاح نظام تعرفهای مخابرات است.
وی ادامه داد: از آنجا که مخابرات خصوصی شده و از یارانه دولتی هم بهرهمند نیست، ما به دنبال جبران بهای تمام شده هستیم.
وی افزود: از طرفی مطابق قانون اصل۴۴، سازمان خصوصیسازی موظف است از محل درآمدهای واگذاری، مابهتفاوت بهای
تمام شده و بهای تمام شده و بهای خدمات ارائه شده را به مخابرات بپردازد.
وی از نشستهای آتی با مسوولان خصوصیسازی و نمایندگان مجلس برای اصلاح نظام تعرفهای خبر داد و گفت: معتقدیم بنگاههای واگذار شده باید با بهای تمام شده خدمات اداره شوند و سهامدار جدید تلاش خود را برای اصلاح تعرفهها دارد.
طرف حساب کارکنان، سهامدار جدید است
یکی دیگر از حاضران در خصوص احتمال نوسان در مطالبات کارمندان مخابرات سوال کرد که بار دیگر «سید هاشمی» در مقام پاسخگویی گفت: کلیه تعهدات کارکنان مخابرات به سهامدار جدید منتقل میشود و نه تنها هیچگونه کم و کاستی در میزان این مطالبات وجود ندارد، بلکه به دنبال افزایش آن هم هستیم.
بازارگردانی میکنیم
در ادامه یکی از حاضران جلسه از برنامههای سهامدار جدید برای بازارگردانی و حمایت از سهام مخابرات در بازار سوال کرد که
«سید هاشمی» گفت: ما حافظ منافع خود و سایر سهامداران هستیم. ما در برنامهای خودمان بازارگردانی سهام را دیدهایم، ولی نقش اساسی و سیاستهای اصلی را بورس تعیین میکند.
در عین حال «سلیمانیپور» اشاره کرد که بازارگردانی سهام راه اصولی نیست و لازم است که با ایجاد ارزش افزوده منافع آتی را برای سهامدار ایجاد کرد. وی تصریح کرد که پیشنهاد میکنیم سهامداران به جای بازارگردانی، تمرکز خود را بر نرخ بازگشت سرمایهگذاری متمرکز کنند.
منتظر نظر شورای رقابت میمانیم
سهامداری پرسید نظر شما درباره تصمیم شورای رقابت و احتمال ابطال معامله چیست؟ سید هاشمی هم در جواب گفت: قانون محترم است و اگر شورای رقابت تصمیم خاصی در مورد ابطال بگیرد، مطیع هستیم.
وی افزود: ما به عنوان مالکان جدید برنامههای خود را پیگیری میکنیم و منتظر نظر شورای رقابت میمانیم. گر چه بعید است که شورا، نظر به ابطال معامله تاریخی بدهد.
ارسال نظر