عکس: مهدی حاجی‌وند

گروه بورس- رییس‌سازمان خصوصی‌سازی گفت: گزارش اصل۴۴ مجلس را مطالعه کردیم که بعضی موارد آن درباره دستگاه‌های اجرایی واقعیت بود و در بعضی موارد این گزارش اشکالاتی داشت که مورد به مورد نوشته‌ایم و به مجلس ارائه خواهیم داد.

غلامرضا حیدری کرد در گفت‌و‌گو با فارس با بیان اینکه گزارش اصل۴۴ مجلس را مطالعه کردیم، افزود: بعضی مواردی که در گزارش درباره دستگاه‌های اجرایی وجود داشت، واقعیت بود و در بعضی موارد این گزارش دارای اشکالاتی بود که مورد به مورد نوشته‌ایم و به مجلس ارائه خواهیم داد؛ به عنوان مثال در مورد پترو ایران در گزارش مجلس نوشته شده که معامله ابطال شده است در حالی که از نظر ما معامله هنوز ابطال نشده است یا در مورد پتروپارس هنوز به فروش نرفته است و مزایده آن به دلیل وجود بعضی مشکلات و عدم پرداخت سپرده شرکت در مزایده توسط نفر اول باطل اعلام شد و قرار است تا پایان سال جاری مجدد این واگذاری انجام شود.

وی در ادامه با اشاره به واگذاری نمایشگاه به ساتا با بیان اینکه برای واگذاری نمایشگاه بین‌المللی باید ابتدا قیمت‌گذاری انجام شود و طبق روال معمول پس از تایید هیات واگذاری وارد مزایده می‌شود، اظهار داشت: کارشناسان در حال قیمت‌گذاری هستند و پس از آن وارد فرآیند واگذاری می‌شود.

وی به رد دیون به عنوان یکی از اختیارات دولت اشاره کرد و گفت: واگذاری‌ها وارد روال هیات واگذاری و اختیارات آن می‌شود و اگر کسی معامله‌ای را برنده شود جز هیات داوری کسی نمی‌تواند آ‌ن را فسخ کند، اما در مورد رد دیون چون دولت آن را اعطا می‌کند خود دولت نیز می‌تواند آن را تغییر دهد.

رییس‌سازمان خصوصی‌سازی اضافه کرد: شرکت‌هایی هم در گذشته وجود داشتند که صندوق بازنشستگی و تامین اجتماعی نسبت به در اختیار گرفتن آنها تمایل نداشتند و خواستار جایگزینی آنها بودند که این کار طی روال انجام شد و به دلیل اینکه رد دیون از اختیارات دولت محسوب می‌شود، دولت می‌تواند آن را تغییر دهد.

این صحبت رییس سازمان در حالی مطرح می‌‌شود که بر خلاف موارد قبلی، این بار دولت اقدام به ابطال واگذاری نمایشگاه کرده و ساتا هیچ گونه اعتراضی نسبت به این واگذاری نداشته است.

فروش نخستین شرکت مذاکره‌ای

رییس ‌سازمان خصوصی‌سازی همچنین در گفت‌وگویی دیگر با ایرنا از واگذاری سهام اولین شرکت دولتی با روش مذاکره‌ای به بخش خصوصی خبر داد و گفت: برهمین اساس شرکت «مقره‌سازی» متعلق به وزارت نیرو به بخش خصوصی واگذار شده است.

«غلامرضا حیدری کردزنگنه» با بیان آنکه واگذاری سه شرکت به صورت مذاکره‌ای به بخش خصوصی تصویب شده است، گفت: براساس برنامه‌ها قرار بود، سهام چهار شرکت به صورت مذاکره‌ای به بخش خصوصی واگذار شود که واگذاری سه شرکت تاکنون نهایی شده است.

وی با بیان اینکه در روش واگذاری مذاکره‌ای شرکت‌ها، پس از چانه‌زنی‌های صورت گرفته توافقاتی حاصل می‌‌شود، اظهار داشت: پس از این مرحله هیات واگذاری باید توافقات انجام شده را تایید کند. به گفته وی، براساس برنامه‌ها مقرر شده، ۱۰۰‌درصد سهام شرکت‌های کشت و صنعت شهید بهشتی، ۳۳‌درصد سیمان لوشان، ۶۵/۲۵‌درصد رادیاتور اتومبیل آرمکو، ۸۶/۱۶‌درصد قند شازند و ۱۸/۳۶‌درصد مقره‌سازی به صورت مذاکره‌ای به متقاضیان واگذار شود.

۳ شرکت در فهرست واگذاری مذاکره‌ای

وی افزود: تاکنون واگذاری مذاکره‌ای سهام سه شرکت مقره‌سازی، سیمان لوشان و کشت و صنعت شهید بهشتی نهایی شده است.

ارزش کل پایه سهام شرکت کشت و صنعت شهید بهشتی بیش از ۹۷۶‌میلیارد و ۵۰۸‌میلیون‌ریال تعیین شده که خریدار موظف است، مبلغ ۷/۹‌میلیارد‌ریال را به عنوان ضمانت‌نامه شرکت در مذاکره به حساب‌سازمان خصوصی‌سازی واریز کند.

همچنین ارزش کل پایه واگذاری سهام سیمان لوشان بیش از ۱۰۰‌میلیارد و ۵۸۴‌میلیون‌ریال، رادیاتور اتومبیل آرمکو بیش از ۴/۶‌میلیارد‌ریال، قند شازند بیش از ۲۲‌میلیارد‌ریال و مقره‌سازی نیز بیش از ۸۷۳‌میلیون‌ریال تعیین شده است.

گفتنی است، بر اساس قانون عرضه‌های‌ سازمان خصوصی‌سازی، چنانچه سهام شرکتی بعد از ۲ بار آگهی برای مزایده به فروش نرسد، هیات واگذاری می‌تواند رای به فروش مذاکره‌ای آن بدهد. در پاره‌ای از موارد هم بر حسب فعالیت شرکت و شرایط، ممکن است شرکتی که به فروش نرسیده، منحل شود.

دفاع معاون خصوصی‌سازی از واگذاری نمایشگاه به ساتا

از سویی دیگر در شرایطی که روز سه‌شنبه گذشته خبر لغو واگذاری ۹۵‌درصد سهام شرکت نمایشگاه‌های بین‌المللی به ساتا از سوی رییس‌جمهور منتشر شد، معاون‌سازمان خصوصی ضمن بیان این مطلب که هنوز نامه‌ای مبنی بر لغو واگذاری مشاهده نکرده، گفت: امروز موضوع واگذاری شرکت نمایشگاه‌های بین‌المللی، تعیین تکلیف می‌شود.

دکتر اسماعیل غلامی معاون‌ سازمان خصوصی‌سازی ‌در گفت‌وگو با ایسنا، از برگزاری جلسه‌ برای بررسی وضعیت واگذاری شرکت نمایشگاه‌های بین‌المللی خبرداد و گفت: امروز کمیته‌ای در محل‌سازمان خصوصی‌سازی با حضور نمایندگان وزیر اقتصاد، وزارت بازرگانی و نیروهای مسلح به منظور تعیین تکلیف واگذاری نمایشگاه بین‌المللی تشکیل می‌شود. وی با بیان اینکه واگذاری شرکت نمایشگاه‌ها به ساتا بابت رد دیون قانونی بوده است، عنوان کرد: هنوز نامه ابطال و لغو واگذاری شرکت نمایشگاه‌های بین‌المللی به تامین اجتماعی نیروهای مسلح مشاهده نشده و نامه‌ای در این رابطه به این بخش ارسال نشده است.

وی ادامه داد: در حال حاضر شرکت نمایشگاه‌های بین‌المللی در حال قیمت‌گذاری است و اگر این واگذاری لغو شده باشد، قیمت‌گذاری شده واز طریق مزایده آگهی می‌شود و اگر لغو نشده باشد، قیمت آن تعیین و به همان قیمت به تامین اجتماعی نیروهای مسلح واگذار می‌شود.

وی یادآور شد: ۹۵‌درصد شرکت نمایشگاه‌های بین‌المللی بابت رد دیون به‌سازمان تامین اجتماعی نیروهای مسلح و ۵‌درصد به صورت ترجیحی واگذار شده است.

عدم برگزاری جلسه هیات داوری به دلیل مسافرت وزیر

این در حالی است که غلامی در گفت‌وگوی دیگری با فارس با اعلام عدم برگزاری جلسه صبح دیروز هیات واگذاری، از لزوم قیمت‌گذاری نمایشگاه بین‌المللی در صورت واگذاری مزایده‌ای آن، منظور شدن ۶‌درصد از مبلغ فروش بلوک مخابرات به حساب شستا و پیگیری پذیرش بیمه‌های آسیا و دانا توسط معاون وزیر اقتصاد خبر داد.

اسماعیل غلامی در خصوص برگزاری جلسه هیات واگذاری اظهار داشت: جلسات این هیات که معمولا هر دو هفته یکبار و روزهای شنبه برگزار می‌شود دیروز به دلیل مسافرت وزیر اقتصاد تشکیل نشد.

وی درباره وضعیت دو شرکت بیمه آسیا و دانا در بورس خاطر‌نشان کرد: اواخر هفته گذشته سمیناری در مشهد با موضوع شرکت‌های بیمه‌ای برگزار شده بود. در این سمینار مقرر شد معاون بیمه و بانک و شرکت های دولتی وزارت اقتصاد (ابوالحسنی)‌ نسبت به پیگیری‌های لازم اقدام کند تا بعد از رفع مشکلات، پذیرش این دو شرکت بیمه‌ای هر چه زودتر انجام شود.

معاون سازمان خصوصی‌سازی درباره آماده‌سازی شرکت هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس نیز توضیح داد:‌ در حال حاضر مرحله انتقال ۱۲ شرکت از مجموعه ملی صنایع پتروشیمی به این هلدینگ طی می‌شود. این هلدینگ در سال جاری از امکان واگذاری در بورس برخوردار نخواهد بود و به نظر می‌رسد این برنامه در سال آینده عملی شود.

۶درصد مخابرات از آن شستا

این مقام مسوول در واکنش به دیگر سوال مبنی بر اینکه در جریان واگذاری بلوک ۵۰‌درصد به علاوه یک سهم مخابرات تکلیف سهم ۶‌درصدی شستا (سرمایه‌گذاری تامین اجتماعی) از شرکت مخابرات چه ‌شد؟ پاسخ داد: با توجه به مصوبه هیات وزیران مبنی بر واگذاری ۶‌درصد از سهام مخابرات به شستا، دولت (سازمان خصوصی‌سازی) به شرطی مجاز به واگذاری بلوک ۵۰‌درصدی به علاوه یک سهم مخابرات شده بود که بعد از فروش، ارزش ۶‌درصدی را محاسبه و به حساب شستا واریز کند.

غلامی افزود: بر این اساس از فروش ۸/۷هزار‌میلیارد‌تومانی بیش از ۹/۲۲‌میلیارد سهم مخابرات، ۴۸۰‌میلیارد‌تومان‌ بابت فروش ۶‌درصد از سهام به حساب شستا منظور خواهد شد.

۲۰بنگاه دولتی آماده واگذاری

معاون‌سازمان خصوصی‌سازی همچنین در گفت‌وگویی با مهر از آمادگی سهام ۲۰ شرکت دولتی برای واگذاری در آینده‌ای نزدیک خبرداد. اسماعیل غلامی با اشاره به آمادگی‌سازمان خصوصی‌سازی برای واگذاری سهام ۲۰ شرکت دولتی به بخش خصوصی، گفت: برای واگذاری سهام این شرکت‌ها منتظر برگزاری جلسه هیات واگذاری به منظور تعیین قیمت‌ها هستیم.