دنیای اقتصاد- در فاصله یک روز مانده به پرداخت بخش نقدی بزرگ‌ترین معامله بورس، خریدار رد صلاحیت شده مخابرات ایران از شکایت از سازمان خصوصی‌سازی خبر داد. همزمان، رییس کمیسیون ویژه اصل۴۴ مجلس شورای اسلامی خبرداده‌است که گزارش این کمیسیون در خصوص معامله مخابرات این هفته یا هفته‌ آینده در صحن علنی مجلس قرائت خواهد شد. یک روز مانده به مهلت پرداخت نقدی معامله بزرگ صورت گرفت

شکایت خریدار اخراجی «مخابرات» از سازمان خصوصی‌سازی

گروه بورس- در فاصله یک روز مانده به پرداخت بخش نقدی بزرگ‌ترین معامله بورس، خریدار رد صلاحیت شده معامله بزرگ، از شکایت از سازمان خصوصی‌سازی خبر داد.

مدیرعامل تعاونی پیشگامان «کویر یزد» گفت: در جریان حضور در مزایده بلوک ۵۱‌درصدی مخابرات و حذف ناگهانی از این مزایده به دادگاه شکایت و از سازمان خصوصی‌سازی طلب ۱۵‌میلیارد‌تومان خسارت کرده‌ایم که باید تا فردا به این شکایت جواب داده شود.

«محمدرضا رضایی‌نژاد» در گفت‌وگو با «فارس» اظهار داشت: در پی حذف ناگهانی و غیر منتظره شرکت‌تعاونی پیشگامان کویر یزد از مزایده بلوک ۵۱‌درصدی مخابرات به دادگاه شکایت کرده‌ایم و خواهان دریافت خسارت از سازمان خصوصی‌سازی شده‌ایم.

خصوصی‌سازی؛ امروز در دادگاه

وی افزود: براین اساس در ۶ آبان ماه احضاریه دادگاه به سازمان خصوصی‌سازی ارسال شده و این سازمان باید طی مدت یک هفته یعنی تا امروز به این موضوع پاسخ دهد تا از شکایت خود صرف‌نظر کنیم. وی تاکید کرد: ما خواهان احقاق حق سهامداران هستیم. کاری به شرکت مخابرات و خریداران و بورس نداریم و نمی‌خواهیم با لغو معامله بلوکی مخابرات، بازار سهام به هم بریزد.

وی در برابر این سوال که خسارت مدنظر چه مبلغ و شامل چه مواردی است؟ توضیح داد: مبلغ خسارت درخواستی ۱۵‌میلیارد‌تومان است که شامل ۸۲۰‌میلیون‌تومان هزینه‌های سفته، ۴۰۰‌میلیون‌تومان هزینه‌های بانکی و بخش اعظمی از آن مربوط به سهامداران است که در قبال حضور این شرکت تعاونی در مزایده مربوطه قبول ریسک کرده‌اند.

رضایی‌نژاد ادامه داد: حدود ۳۰سهامدار این شرکت تعاونی اقدام به وثیقه کردن دارایی‌های خود نزد بانک‌ها کرده‌اند و در صورتی که ما بازنده مزایده مخابرات می‌شدیم، این ریسک مربوط به ما شد، اما چون به طور ناگهانی و غیر منتظره از این مزایده کنار گذاشته شدیم، خواهان دریافت خسارات وارده به سهامداران شرکت هستیم.

وی تاکید کرد: با توجه به این موضوع از سازمان خصوصی‌سازی به دادگاه شکایت کرده‌ایم. دادگاه نیز رای داده که سازمان خصوصی‌سازی باید در این مورد پاسخگو باشد. این در حالی است که در برابر اخذ مجوزهای لازم برای حضور در مزایده مخابرات، در ساعات خارج از وقت اداری به طور ناگهانی حذف شدیم.

سهام می‌‌گیریم، شکایت نمی‌کنیم

رضایی‌نژاد تاکید کرد: ما فقط و فقط به دنبال حقوق از دست رفته سهامداران و خسارات وارده به شرکت هستیم و حاضریم حتی از طریق دریافت سهام از این موضوع بگذریم.

وی در خاتمه گفت: متن شکایت و احضاریه مربوطه به رییس شورای رقابت ارسال شده است.

این اظهارنظر در حالی مطرح شده است که کنسرسیوم اعتماد مبین به عنوان برنده واگذاری بیش از ۹/۲۲‌میلیارد سهم مخابرات به ارزش ۸‌میلیارد‌دلار، در صدد پرداخت وجه نقد ۲۰‌درصدی این معامله به ارزش ۱۵۶۸‌میلیارد‌تومان برآمده و باید تا فردا نسبت به واریز این وجه و ارائه مدارک لازم اقدام و قطعیت تاریخی‌ترین و بزرگ‌ترین معامله بورس و خصوصی‌سازی را احراز کند.

بررسی معامله در شورای رقابت تا ۲۰ روز دیگر

از سوی دیگر رییس شورای رقابت گفت: تاکنون شکایتی از سوی شرکت تعاونی پیشگامان یزد به شورای رقابت نرسیده، اگر هم بعد از کارشناسی های صورت گرفته و نظر شورای رقابت قرار بر لغو معامله بلوک ۸‌میلیارد‌دلاری مخابرات باشد، این شورا می‌تواند نسبت به لغو معامله حتی با قطعی شدن این معامله اقدام کند.

«جمشید پژویان» در گفت‌وگو با «فارس» در پاسخ به این سوال که آیا شکایتی از سوی شرکت تعاونی پیشگامان یزد از سازمان خصوصی‌سازی را دریافت کرده یا خیر؟ اظهار داشت: تا این لحظه چنین شکایتی را دریافت نکرده‌ام. چرا که از یک طرف در مسافرت هستم و از طرف دیگر شورای رقابت دفتر و مکانی ندارد که متنی به آنجا ارسال شود.

وی در واکنش به این سوال که در برابر شکایت این شرکت از سازمان خصوصی و احراز نظر شورای رقابت، تکلیف قطعیت معامله بلوک ۵۰‌درصد به علاوه یک سهم مخابرات تا دوشنبه (پس فردا) چه می‌شود؟ پاسخ داد: این موضوع به کار کارشناسی و بررسی آن توسط شورا نیاز دارد و فرقی نمی‌کند که این معامله قطعی شود یا خیر. اگر شورا بعد از بررسی های همه جانبه به این نتیجه برسد که در این معامله مشکلی وجود داشته می‌تواند، حتی بعد از قطعیت معامله اقدام به لغو آن کند.

پژویان ادامه داد: این در حالی است که شورای رقابت تاکنون جلسه ای را برگزار نکرده و اگر موضوعی باشد قدم به قدم اطلاع‌رسانی خواهم کرد. وی در برابر این سوال که شورای رقابت چه زمانی اقدام به تشکیل جلسه می‌کند؟ پاسخ داد: حدود ۲۰ تا ۲۵ روز دیگر اولین جلسه شورا برگزار می‌شود.

وی در خاتمه گفت: هر گونه اظهار نظری فقط از طرف شورای رقابت معتبر است.

وی در گفت‌وگو با «ایسنا» نیز افزود: اگر این انتقال براساس یک قرارداد غیرمنصفانه‌ای بوده یا یک سلطه‌ای در آن وجود داشته، شورای رقابت وارد می‌شود. مورد دیگری که شاید بعد از تشکیل شورای رقابت مطرح باشد این است که این شورا ابتدا انحصار را می‌شکند و سپس انتقال را پیشنهاد می‌دهد. پژویان اضافه کرد: به عبارتی شورای رقابت می‌تواند به هیات دولت هم پیشنهاد بدهد.

وی تصریح کرد: هر انتقال به هر شکلی که صورت گرفته وقتی که بازارها با شکل جدید تشکیل می‌شود، تعیین کننده قیمت و ناظر آن شورای رقابت است نه هیچ نهاد و وزارت‌خانه دولتی.

رییس شورای رقابت در ادامه در مورد واگذاری مخابرات اظهار کرد: ما بررسی نکردیم اما شاید اولین موردی که در شورای رقابت بخواهد بررسی شود همین باشد.

وی متذکر شد: تا زمانی که شورا در این مورد نظری نداده، من هم نظری ندارم، چرا که نظر، نظر شورا است نه نظر رییس آن.

پژویان یادآور شد: قطعا هر نظری شورای رقابت بدهد قابلیت اجرا دارد.

معامله مخابرات به صحن علنی کشیده شد

در همین رابطه رییس کمیسیون ویژه اصل۴۴ مجلس شورای اسلامی گفت: گزارش این کمیسیون در خصوص سهام مخابرات این هفته یا هفته‌ آینده در صحن علنی مجلس قرائت خواهد شد.

حمیدرضا فولادگر در گفت‌وگو با ایسنا، ‌با بیان این‌که این گزارش تقدیم شده است و در نوبت قرائت در صحن علنی قرار دارد، گفت: ما در این گزارش، ابعاد قضیه و اشکالات را مطرح کرده‌ایم.

فولادگر با بیان این‌که شرکتی که برای واگذاری این سهام رد صلاحیت شده اگر بر شکایت خود مصر باشد، این مساله باید در شورای رقابت مطرح شود، گفت: شورای رقابت تنها مرجع ابطال قبل از واگذاری است.

فولادگر با اشاره به این‌که این مساله که در کل برای واگذاری سهام مخابرات فضای رقابتی وجود داشته است یا خیر؟ و یا بخش خصوصی به معنی واقعی کلمه وارد کار شده است مباحثی است که در گزارش کمیسیون ویژه به آن توجه شده است، گفت: پس از قرائت این گزارش در صحن علنی مجلس، همه‌ مسائل مشخص خواهد شد.

تغییر آرایش خریداران

آخرین اخبار رسیده از حضور قطعی بانک سینا در کنسرسیوم خریدار بلوک ۵۰درصدی مخابرات حکایت دارد. گفته می‌‌شود، بنیاد مستضعفان از طریق بانک سینا با پرداخت ۱۵۶میلیارد تومان قرار است در مخابرات سهامدار ۵درصدی شود، موضوعی که البته قرار است از طریق شرکتی که سهام «اخابر» به کد آن خریداری شده انجام شود، که با این وصف سینا در شرکت خریدار مخابرات سهامدار ۱۰درصدی شده است.

از طرفی دیگر روز گذشته برخی شایعات، از پرداخت ۳۰۲میلیاردتومان توسط مهر اقتصاد ایرانیان به کنسرسیوم«توسعه اعتماد مبین» «حکایت داشت. ولی «مبین» نیز این شایعه را رد کرده است.

همچنین آخرین اخبار رسیده از احتمال منتفی شدن حضور بانک ملت در ترکیب خریداران بلوک مدیریتی مخابرات حکایت دارد. با این وصف، آخرین ترکیب کنسرسیوم خریدار مخابرات به این شرح است: «سرمایه‌گذاری توسعه اعتماد، گسترش الکترونیک مبین، شهریار مهستان و بانک‌سینا».