گروه بورس- به دنبال تنفس در مجمع عمومی عادی سالانه تراکتورسازی ایران، نوبت دوم مجمع این شرکت، ۱۸مرداد ماه برگزار خواهد شد. مجمع تراکتورسازی ۲۵ تیر ماه و با حضور اکثریت سهامداران، به دلیل عدم حضور حسابرس و بازرس قانونی شرکت و آماده نبودن صورت‌های مالی حسابرسی شده با تنفس مواجه شد. براین اساس، مدیران عامل مهر اقتصاد ایرانیان و تراکتورسازی اقدام به پاسخگویی سوالات سهامداران حاضر در جلسه کردند.

دکتر عیسی رضایی با اشاره به اینکه سازمان حسابرسی تقاضای حق‌الزحمه بالایی کرده است، گفت: با توجه به حق‌الزحمه بسیار بالای این سازمان، امسال در مجامعی که به عنوان سهامدار عمده حضور داشتیم، حسابرس خود را تغییر داده‌ایم که به نظر می‌رسد سازمان حسابرسی با عدم ارائه به موقع اطلاعات حسابرسی شده در مجمع «تایرا» به نوعی این مساله را جبران کرده است.

وی افزود: البته این موضوع را به شدت از سوی سازمان بورس و اوراق بهادار دنبال خواهیم کرد.

دکتر رضایی درخصوص عملکرد سال گذشته شرکت یادآور شد: با توجه به اینکه شرایط خوبی برای فروش محصولات شرکت وجود ندارد، به دنبال تغییر مواضع تراکتورسازی هستیم تا وضعیت جدیدی را برای شرکت فراهم کنیم. وی با اشاره به نیروی انسانی بالای تراکتورسازی و هزینه‌های مالی زیاد این شرکت گفت: تراکتورسازی در حال حاضر برای پرداخت هزینه‌های جاری خود وام می‌گیرد. این در حالی است که برای تولید ۱۵هزار دستگاه تراکتور، نیروی انسانی زیادی دارد. رضایی خاطرنشان کرد: تراکتورسازی ارزش ذاتی بالای ۱۲۰۰میلیارد ریال تومان را دارد که شامل ارزش‌گذاری زمین‌های شرکت هم است؛ اما از مشکلات مدیریتی، منابع انسانی و ساختار تولید رنج می‌برد. از سوی دیگر، طی چند سال گذشته همواره با توجه به دیدگاه‌ دولتی حاکم بر شرکت به دلیل ترس از کاهش تولید و بیکاری کارگران، همواره در این شرکت تولید انجام شده‌است، بدون اینکه تعریف درستی از شرایط فروش در نظر گرفته شود.

دکتر رضایی تاکید کرد: به عنوان سهامدار عمده، حمایت‌های لازم را از حقوق سهامداران خرد و سهامی که خریداری کرده‌ایم خواهم کرد و در این زمینه به شدت به دنبال واگذاری امتیاز باشگاه تراکتورسازی هستیم تا با کنترل هزینه‌های این بخش، مانند یک شرکت بورسی و خصوصی به دنبال تامین منافع سهامداران و ارزش «تایرا» در تابلوی بورس باشیم. وی همچنین پیگیری مطالبات ۵۰میلیارد تومانی را از دیگر مواردی دانست که در دستور کار هیات مدیره شرکت است و گفت: مذاکرات جدی و طولانی در این زمینه صورت گرفته است؛ اما تاکنون پاسخ درستی از دولت دریافت نکرده‌ایم. رضایی خاطرنشان کرد: به دنبال راهکاری هستیم تا بتوانیم مطالبات خود را در قبال اقساطی که باید به سازمان خصوصی‌سازی پرداخت کنیم، ‌محاسبه کنیم.

همچنین مدیرعامل تراکتورسازی با اشاره به اینکه ۹۲درصد فروش «تایرا» از طریق اعطای تسهیلات و سازمان‌های دولتی صورت می‌گیرد، خاطرنشان کرد: با توجه به سیاست‌های انقباضی دولت و عدم اعطای وام، کشاورزان و استفاده‌کنندگان نمی‌توانند خریدی از تراکتورسازی داشته باشند و با عدم تقاضا، شرکت نیز نمی‌تواند به درآمدی که از محل فروش پیش‌بینی کرده است، ‌دست یابد.با توجه به مسائلی که در مجمع سالانه مطرح شد، به نظر می‌رسد به دلیل وضعیت نابسامان هزینه‌های مالی شرکت که صرف امور غیرضروری می‌شود، سهامدار عمده به دنبال اصلاح ساختار اساسی در «تایرا» باشد تا نقدینگی شرکت را در جریان امور مورد نیاز شرکت به کار گیرد.