تنفس انتخاب هیات‌مدیره در مجمع «گل‌گهر»

گروه بورس - علیرضا باغانی: انتخاب اعضای هیات‌مدیره در مجمع گل‌گهر به تنفس کشیده شد.

گزارش خبرنگار ما از مجمع «کگل» حاکی از آن است که به دلیل مقاومت در برابر ورود فولاد مبارکه به هیات‌مدیره گل‌گهر، با تنفس اعلام شدن رسیدگی به این مورد، انتخاب هیات‌مدیره به جلسه دیگری موکول شد.

بنابراین گزارش، فولاد مبارکه سهامدار ۵/۶درصدی گل‌گهر با دریافت آرای صندوق بازنشستگی فولاد به عنوان سهامدار ۵/۱درصدی، صندوق بازنشستگی نفت سهامدار ۳/۳درصدی، صندوق بازنشستگی کشوری و ذخیره فرهنگیان که مجموعا ۵/۳درصد از سهام گل‌گهر را در اختیار دارد؛ توانست بیش از ۱۵درصد از سهام شرکت را برای به دست آوردن یک کرسی از هیات‌مدیره «کگل» به دست آورد.

اما اصرار ایمیدرو مبنی بر ورود به هیات‌مدیره شرکت با دارا بودن ۵/۱درصد سهام موجب شد تا انتخاب هیات‌مدیره در مجمع گل‌گهر بدون نتیجه بماند.

براساس این گزارش، ۴۰درصد از سهام گل‌گهر در اختیار سرمایه‌گذاری امید است و این شرکت سرمایه‌گذاری با توجه به سهام ۱۰درصدی سهام عدالت، قصد داشت که به همراه کارگزاری عدالت ۳کرسی از هیات‌مدیره گل‌گهر را داشته باشد، در این حال معادن و فلزات هم که پیش از این دو کرسی از هیات‌مدیره شرکت را داشت، بخشی از سهام خود را به مبارکه داد تا این شرکت فولادی بتواند وارد هیات‌مدیره شود، ولی به دلیل عدم توافق حقوقی‌های حاضر در جلسه، انتخاباتی صورت نگرفت.

در مجمع چادرملو هم به دلیل مقاومت برای ورود مبارکه به هیات‌مدیره و همکاری سهام عدالت و امید، فولاد از به دست آوردن یک کرسی از هیات‌مدیره این شرکت هم باز ماند.

گفته می‌شود، مبارکه که نتوانسته به‌رغم جمع‌آوری بیش از ۳۰درصد سهام در دوقلوهای سنگ‌آهنی به هیات مدیره این شرکت‌ها راه پیدا کند، قصد دارد که روابط مالی خود را با بانک سپه محدود کند.

بانک سپه که سهامدار عمده امید محسوب می‌شود، ظاهرا قرار بود که یک هزار میلیارد تومان سود تقسیم شده در مجمع ۸۷ را به سهامداران پرداخت کند، اما به دلیل اصطکاک‌های به وجود آمده بین امید و فولاد، در ظاهر پرداخت سود سهام مبارکه به بانک صادرات محول شده است.

از سویی دیگر، مبارکه در برخی محافل تهدید کرده حتی شعبه بانک دیگری را به جای شعبه بانک سپه در محل کارخانه فولاد مستقر خواهد کرد.

مبارکه در چند هفته اخیر تلاش زیادی داشته که با استفاده از آرای سهامداران بالای یک درصد، در هیات‌مدیره سنگ‌آهنی‌ها حضور پیدا کند، ولی سهامداران عمده این شرکت‌ها به دلیل تبعاتی که می‌تواند ورود این مصرف‌‌کننده عمده سنگ‌آهن بر تصمیمات‌ تولیدکنندگان سنگ‌آهن داشته باشد، در برابر ورود فولاد مقاومت می‌کنند.

مجمع گل‌گهر قبل از وارد شدن به دستور انتخاب هیات‌مدیره ۲۰۵تومان سود نقدی برای هر سهم تقسیم کرد که معادل ۸۰درصد از سود تحقق یافته شرکت است.

همچنین امیرحسین اکبری، مدیرعامل گل‌گهر در جمع سهامداران طی سخنانی درباره باشگاه ورزشی گل‌گهر گفت: این باشگاه از سال ۸۳ رها شده بود و از آن‌جا که گل‌گهر مقوله ورزش و فعالیت در آن را وظیفه دستگاه‌های اجرایی دیگر می‌داند این باشگاه در حال خصوصی‌سازی و واگذاری است.

به گفته وی، این باشگاه ورزشی ۱۵میلیارد تومان سرمایه‌گذاری می‌طلبد و پس از این سرمایه‌گذاری هزینه‌های دیگری را هم به شرکت تحمیل می‌کند، بنابراین تصمیم این بوده که بهتر است با توجه به خصوصی‌شدن شرکت، باشگاه هم واگذار شود.

وی همچنین از کاهش ۲۰درصدی کمک‌های بلاعوض گل‌گهر به سازمان‌ها و ادارات محلی و اشخاص خارج از شرکت خبر داد.

میزان این کمک‌ها برای سال گذشته ۳۶۳میلیون تومان بوده که در سال جاری به ۲۹۵میلیون تومان رسیده است.

به گفته وی، به دلیل واقع شدن شرکت در منطقه محروم، این کمک‌ها اجتناب‌ناپذیر است.

او درباره فروش کنسانتره به کشورهای حوزه خلیج‌فارس گفت: در مذاکراتی که با GAC بحرین صورت گرفت آن‌ها در نهایت خواستار خرید کنسانتره به قیمت ۵۸دلار شدند در حالی که ما به مقاصدی مانند چین کنسانتره به قیمت هر تن ۶۳دلار می‌فروشیم، بنابراین صادرات به بحرین توجیهی برای ما ندارد.

اردشیر سعدمحمدی، مدیرعامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی هم در این مجمع درباره سرانجام پروانه بهره‌برداری از معدن گل‌گهر گفت: پروانه بهره‌برداری معدن گل‌گهر همچنان متعلق به ایمیدرو است و اگر سرمایه‌گذاری‌هایی که دولت برای اکتشاف و حق‌الکشف داشته، در نظر گرفته شده و از سوی شرکت پرداخت شود، مانعی برای انتقال پروانه بهره‌برداری وجود ندارد؛ اما درحال حاضر شرکت با پرداخت سالانه حقوق دولتی که بسیار ناچیز است و به ازای هر تن محصول ۳۵۶تومان برآورد شده، می‌تواند از معدن بهره‌برداری کند.