سبد سهام عدالت ۴۲ شرکتی شد
گروه بورس- در بین ۱۰ شرکت موجود در سبد سهام عدالت، چادرملو با بازدهی ۸۹درصدی بیشترین تاثیر را در افزایش ارزش سهام این سبد گذاشت.
ارزش سبد سهام عدالت ۱۵درصد افزایش یافت
گروه بورس- در بین ۱۰ شرکت موجود در سبد سهام عدالت، چادرملو با بازدهی ۸۹درصدی بیشترین تاثیر را در افزایش ارزش سهام این سبد گذاشت. در این میان سهام گلگهر بازدهی منفی در این سبد به ثبت رساند. براین اساس ارزش سهام ۱۰ شرکت حاضر در سبد سهام شرکت کارگزاری سهام عدالت از ابتدای دوره واگذاری تا پایان اسفند ماه سال ۱۳۸۶، با بازدهی مثبت ۱۵درصدی به رقم به ۳۰۷۳۴۷۷۸میلیون ریال رسید.
به گزارش موج، ارزش سبد سهام مذکور در ابتدای دوره واگذاری ۲۹۲۳۶۱۶۷میلیون ریال بوده است که پس از کسب سود ۳۶۷۶۵۸۴میلیون ریالی توانسته است روند مطلوبی را طی کند؛ اگر چه از این میزان سود حاصله توانست ۲۹۰۵۰۴۲میلیون ریال آن را دریافت دارد.
از سوی دیگر نوسانات قیمتی سهام ۱۰ شرکت چادرملو، حمل و نقل پتروشیمی، فولاد مبارکه، نیرو ترانس، صنایع مس ایران، پارس سوییچ، کارخانجات مخابراتی ایران، سیمان داراب، گل گهر و سیمان دشتستان در مجموع بازدهی ۵درصدی را برای این سبد در پی داشت.
ارزش سهام چادرملو پس از بازدهی ۱/۸۹درصدی ناشی از نوسانات قیمتی و سود سهام از ۲۵۸۰۵۳۶میلیون ریال به ۴۸۷۸۵۱۲میلیون ریال تغییر کرد.
براساس گزارش موج، کارخانجات مخابراتی ایران نیز بدون تغییر در ارزش واگذاری وآخرین ارزش، دارای بازدهی ۸/۲۸درصدی بود که مجموع بازدهی آن ناشی از کسب سود سهام بوده است.
تغییر ارزش واگذاری سهام سیمان دشتستان نیز از ۳۳۲۰۱۰میلیون ریال به ۳۹۳۴۱۴میلیون ریال در پی مجموع بازدهی ۷/۲۸درصدی صورت گرفت.
اما غلبه سود ۱۹درصدی شرکت حمل و نقل پتروشیمی بر بازدهی ناشی از تغییرات قیمتی، منجر شد تا در میان مجموع بازدهی ۲۰درصدی سهام این شرکت، ارزش آخرین واگذاری آن به ۲۶۷۵۷میلیون ریال ارتقا یابد.
بازدهی منفی ۶/۲درصدی ناشی از نوسانات قیمتی صنایع مس ایران منجر به کمرنگ شدن سود ۷/۱۲ درصدی این سهم در سهام عدالت شد به طوری که این امر ارزش واگذاری ۸۷۹۸۳۵میلیون ریالی ابتدای دوره سهم را در انتهای دوره به ۸۴۵۱۷۲۳میلیون ریال کاهش داد.
بازدهی منفی نوسانات قیمتی فولاد مبارکه اصفهان در مقابل سود این سهم، بازدهی ۵درصدی را برای فولاد مبارکه در سبد سهام عدالت رقم زد تا ارزش واگذاری آن در ابتدای دوره از ۱۵۷۸۹۶۰۴میلیون ریال به ۱۵۲۵۵۳۳۳میلیون ریال در انتهای دوره تغییر کند.
در نهایت می توان از سهام گلگهر به عنوان سهامی نام برد که از بازدهی منفی در میان مجموع ۱۰ سهام حاضر در سبد سهام عدالت برخوردار شده است.
گفتنی است که سود قطعی شده قابل پرداخت چادرملوبه سبد سهام عدالت ۲۲۲۳۷۲میلیون ریال بوده است که از این میزان شرکت مزبور ۱۴۴۴۱۷میلیون ریال آن را به شرکت کارگزاری سهام عدالت پرداخت کرده است.
به گزارش موج، سهم سود پرداختی گل گهر به سبد سهام عدالت نیز ۸۱۹۱۶میلیون ریال بوده است که از این میزان ۱۴۹۶۱میلیون ریال آن پرداخت شده است.فولاد مبارکه نیز پس از تقسیم سود خود، ۱۴۳۱۰۸۲میلیون ریال از سود قطعی شده ۱۸۴۶۰۹۶میلیون ریال را به شرکت کارگزاری سهام عدالت پرداخت کرد. پرداختی صنایع ملی مس ایران نیز به کارگزاری سهام عدالت ۱۱۰۰۰۳۲میلیون ریال از سود قطعی شده ۱۳۷۴۴۶۲میلیون ریالی بوده است.
سبد سهام عدالت ۴۲ شرکتی شد
افزون براین، مدیرعامل کارگزاری سبد سهام عدالت از ورود ۲۵ شرکت جدید به سبد سهام عدالت خبر داد.
محمد جواد شیخ در گفتوگو بافارس درباره آخرین وضعیت سبد سهام عدالت با اشاره به این مطلب که سهام ۲۰ شرکت پتروشیمی و پالایشگاهی به مجموع سبد سهام عدالت افزوده شده اظهار داشت: بر این اساس سهام ۱۰ شرکت پتروشیمی و ۹ شرکت پالایشگاهی و یک شرکت نفتی به سبد عدالت اضافه شده است.
وی ادامه داد: از میان شرکتهای پتروشیمی، ۱۰درصد از سهام تندگویان، ۲۰درصد از پتروشیمی بیستون، ۱۰ درصد از پتروشیمی تبریز، ۱۵درصد از پتروشیمی جم و ۳۰درصد از شرکتهای پتروشیمی بندر امام، ارومیه، بوعلی سینا، خوزستان، مارون و فجر وارد سبد سهام عدالت شده است.
به گفته شیخ به جز مالکیت ۸۵درصدی و ۷/۴۹درصدی دولت در شرکتهای پتروشیمی تندگویان و جم، ۱۰۰درصد ۸ شرکت دیگر متعلق به دولت است.
مدیرعامل کارگزاری سهام عدالت به واگذاری سهام ۹ شرکت پالایشگاهی اشاره کرد و گفت: ۳۰درصد از سهام هر یک از شرکتهای پالایشگاهی اصفهان، تبریز، لاوان، تهران، شیراز، کرمانشاه، آبادان، شازند اراک و بندرعباس نیز راهی سبد سهام عدالت شدند که دولت مالکیت ۱۰۰درصدی این ۹ شرکت را در اختیار دارد.
شیخ ادامه داد: از سوی دیگر ۳۰درصد از سهام ملی حفاری نفت، ۱۴/۷درصد از سهام مگاموتور (وابسته به سازمان گسترش)، ۶۲/۲۴درصد از سهام سرمایهگذاری توسعه صنعتی ایران و سه شرکت شهر صنعتی البرز، رشت و کاوه نیز برای مشمولین مرحله دوم و سوم سهام عدالت اختصاص یافته است.
وی به مصوبات قبلی دولت اشاره و خاطر نشان کرد: ۲۰درصد از سهام مخابرات، ۲۰درصد از بانک ملت و ۲۵ درصد از سهام پست بانک، ۸درصد از سهام چادرملو، ۱/۸درصد از سهام گل گهر و ۸ درصد از سهام ملی مس نیز در سبد عدالت قرار دارند.
وی ادامه داد: به جای واگذاری ۱۰درصد باقی مانده از سهام کشتیرانی ج.ا.ا نیز مقرر شده سهام ملی مس واگذار شود.
شیخ در رابطه با قیمت سهام شرکت اضافه شده یادآور شد: سهام شرکتهای تازه وارد به سبد سهام عدالت به صورت علیالحساب و به قیمت رسمی واگذار شده تا بعد از کشف قیمت، ارزش واقعی سهام هر یک از شرکتها مشخص شود.
وی در خاتمه گفت: با توجه به افزوده شدن شرکتهای جدید، تعداد شرکتهای سبد عدالت به ۴۲ شرکت رسید.
ارسال نظر