محسن ایلچی
بورس تهران در برابر صدور قطعنامه‌های شورای امنیت علیه ایران واکنش‌های متفاوتی از خود نشان داده است.

گزارش امروز نشانگر این است که بازار سهام بعد از صدور قطعنامه‌ها، واکنش‌های عددی متفاوت منفی یا مثبت از خود بروز داده است.
این بررسی فرضیه اینکه حتما واکنش بورس تهران به صدور قطعنامه‌ها منفی بوده و با صدور هر قطعنامه، ارزش بازار سهام و شاخص کل (شاخص قیمت‌) تنزل می‌یابد، ابطال می‌شود. با این حال برای بررسی و تحلیل دقیق واکنش بازار سهام به قطعنامه‌های شورای امنیت باید به تدابیر مدیریت بازار در خصوص اثر مهم اعمال حجم مبنا، برقراری محدودیت و دامنه نوسان دودرصدی، مدیریت توقف و بازگشایی نمادها، تشکیل صف‌های مصنوعی خرید و فروش، لابی و سفارش جمع‌آوری و عرضه سهام را در این بررسی به عنوان مولفه‌های کیفی مورد توجه قرار داد؛ به طوری که این متغیرها فرصت هرگونه واکنش شدید مثبت و منفی را به بازار نمی‌دهد. افزون بر این، تمرکز و اتکای معاملات بورس تهران بر چند گونه سهم که قیمت و پیش‌بینی درآمد حاصل از فروش آنها به نوسان قیمت‌ها در بازار جهانی وابسته است و ....
به مثابه ضربه‌گیر، جلوی واکنش‌های سیاسی را بر کل بازار می‌گیرد، می‌تواند از جمله مواردی باشد که باید در بررسی واقعی اثر صدور قطعنامه‌ها مورد توجه قرار گیرد. همچنین نوک پیکان محدودیت‌های تجاری، بیشتر صنایع دولتی را مورد توجه قرار داده است.
افزون بر این، نبود ارتباط بورس تهران با سایر بازارهای مالی، مانع از یک واکنش مثبت و منفی در هر وضعیتی می‌شود. پایین بودن میزان سهام شناور و ساختار دولتی بازار مانع از شناسایی اثر هر قطعنامه بر روند معاملات می‌شود.