افزایش شفافیت، گسترش آموزش و تعامل نهادهای مالی
برنامههای سال جاری سه تشکل حرفهای حسابداری اعلام شد
دکتر ناصر پرتوی دبیرکل انجمن حسابداری ایران درباره برنامههای این انجمن برای سال آینده گفت: پس از گذشت ۶۴سال نخستین کنفرانس بینالمللی حسابداری با حضور اساتید دانشگاه و حرفه حسابرسی از کشورهای انگلیس، آمریکا، مالزی، ازبکستان و هندوستان در روزهای ۱۴ و ۱۵آذرماه ۸۷ توسط این انجمن برگزار خواهد شد.
گروه بورس - مدیران سه تشکل حرفهای حسابداری، بر ضرورت افزایش توان علمی حرفه در برنامههای آتی خود تاکید کردند.
دکتر ناصر پرتوی دبیرکل انجمن حسابداری ایران درباره برنامههای این انجمن برای سال آینده گفت: پس از گذشت ۶۴سال نخستین کنفرانس بینالمللی حسابداری با حضور اساتید دانشگاه و حرفه حسابرسی از کشورهای انگلیس، آمریکا، مالزی، ازبکستان و هندوستان در روزهای ۱۴ و ۱۵آذرماه ۸۷ توسط این انجمن برگزار خواهد شد. وی افزود: در این سمینار که با حضور نخبگان علمی رشته حسابداری برگزار میشود آخرین تحولات و دستاوردهای این رشته در سراسر دنیا مورد بحثوبررسی قرار گرفته و از این راه در جهت به روزآوری دانش حسابداری کشور استفاده خواهد شد.
ورود به محافل علمی تخصصی
پرتوی در ادامه به ورود انجمن حسابداری ایران به شورایعالی برنامهریزی وزارت علوم، تحقیقات و فنآوری اشاره کرد و گفت: این همکاری موجب میشود که حسابداری در دانشگاه با صنعت هماهنگ شود و از آن مهمتر اینکه انجمن سعی خواهد کرد تا حد مطلوبی با بینش فکری و معنوی ایرانیان، حسابداری را بومیسازی کند.
دبیرکل انجمن حسابداری ایران در ادامه گفت: این انجمن در سال ۸۷ طبق ضوابط تعیینشده به موسسات حسابرسی برتر نشان علمی اعطا خواهد کرد.
وی افزود: انجمن با بزرگترین مرکز مطالعات و پژوهش خاورمیانه که وابسته به تامین اجتماعی است قرارداد همکاری امضا خواهد کرد و به طور قطع، نظارتبر برخی از پژوهشهای مربوط به بازار سرمایه، بیمه و حسابداری کشور بر عهده این انجمن خواهد بود.
عضو هیات علمی دانشگاه تهران سپس به همکاری انجمن با بورس در سال ۸۷ اشاره کرد و گفت: مانند سال قبل همکاری متقابلی خواهیم داشت و انجام پژوهشهایی در زمینه شفافیت مالی و برگزاری همایشهای مشترک از دیگر برنامهها خواهد بود.
کسب مقام برگزیده
وی یادآور شد: انجمن حسابداری ایران که به عنوان بالاترین ارگان علمی حسابداری کشور با شرکتهای لیزینگ تعامل ایجاد خواهد کرد، همچنین به احتمال قوی همکاریهایی با دیوان محاسبات در زمینه آموزش، پژوهش و تربیت نیروی متخصص علمی دیوان انجام خواهد داد.
پرتوی با اشاره به کسب مقام هفتم در میان ۱۷۵ انجمن کشور توسط انجمن حسابداری ایران گفت: با توجه به جایگاه علمی انجمن، در سال آینده دومین مجله علمی پژوهشی کشور در زمینه حسابداری توسط انجمن منتشر خواهد شد.
تدوین بودجه اختصاصی
نظامالدین ملکآرایی، دبیرکل جامعه حسابداران رسمی نیز در این باره گفت: جامعه برای اولین بار بر اساس به جای نوشتن بودجه عمومی، بودجه اختصاصی برای فعالیتهای مختلف خود تهیه کرده است و انجام فعالیتهای فنی و تخصصی، آموزشی و پژوهشی را در برنامه آتی خود گنجانده است.
وی افزود: به منظور افزایش کیفیت و سرعتبخشی به بررسی گزارشهای حسابداران رسمی و موسسات عضو جامعه، این ارگان از طریق فعالسازی کار گروه فنی و استاندارد بر فعالیت اعضای جامعه نظارت توام با هدایت خواهد داشت.
همچنین با افزودن ۵ عضو به هیاتهای انتظامی بدوی، رسیدگی به تخلفات اعضا، تسریع میشود.
توجه ویژه به نظارت
دبیرکل جامعه حسابداران در ادامه گفت: به منظور احراز کیفیت حرفهای هیاتعالی نظارت، تسهیلات و امکانات لازم در اختیار این هیات قرار خواهد گرفت. همچنین تعداد جلسات هیات عالی انتظامی به منظور رسیدگی به پروندههای جاری تخلفات اعضا، افزایش خواهد یافت. ملکآرایی درباره همکاری جامعه با بورس گفت: مقرر شده است در جلسات کار گروه کنترل کیفیت دو نماینده از سازمان بورس حضور داشته باشند تا در مواردی که گزارشهای حسابرسی و مستقل و بازرس قانونی شرکتهای بورسی، بررسی میشود، اظهارنظر کنند.
گسترش آموزش
دکتر محمد منیری، دبیرکل انجمن حسابداران خبره نیز درباره فعالیتهای آتی این انجمن به خبرنگار ما گفت: انجمن، سمتو سوی فعالیتهای خود را در جهت گسترش آموزش از طریق دو مرکز آموزش بزرگ، قرار داده است و در نظر دارد با دادن آگاهی بیشتر به حسابرسان و حسابداران و نیز آماده کردن افراد برای آزمون حسابداران رسمی در جهت توسعه حرفه تلاش کند.
وی افزود: ۶۵درصد قبولشدگان آزمون حسابداران رسمی در سال ۸۶، در کلاسهای انجمن حسابداران خبره آموزش دیدهاند.
منیری سپس به برگزاری همایشهای تخصصی در سال ۸۷ اشاره کرد و گفت: در آبان ماه ۸۷، سمینار حسابداری مدیریت و سمینار اصل ۴۴ توسط انجمن برگزار و مباحث مربوط به این انجمنها توسط کارشناسان ارشد حرفه مطرح خواهد شد.
ارسال نظر