دغدغه‌های سازمان حسابرسی برای واگذاری بانک‌ها و بیمه‌ها

گروه بورس- واگذاری بانک‌ها و شرکت‌های بیمه یکی از مواردی است که در اجرای اصل ۴۴ به آن توجه ویژه‌ای شده است. واگذاری بانک‌ها قرار بود با واگذاری سهام بانک ملت در بورس آغاز شود؛ اما تاکنون بانک ملت وارد بورس نشده است. چندی پیش سازمان خصوصی‌سازی اعلام کرد که بانک ملت آماده ورود به بورس است؛ اما رییس سازمان حسابرسی معتقد است: «نمی‌توان زمان دقیقی برای پایان حسابرسی بانک ملت اعلام کرد».

کاظم نجفی علمی در گفت‌وگو با برنانیوز، با اشاره به بررسی صورت وضعیت بانک ملت در سازمان حسابرسی برای ورود به بورس گفت: اعلام زمان دقیق پایان حسابرسی بانک ملت مستلزم همکاری کامل سازمان حسابرسی و این بانک است تا در مورد حساب‌ها به شفافیت برسیم.

نجفی علمی افزود: البته در بررسی‌های خود امکان دارد مواردی را از بانک ملت بخواهیم که برای انجام آن به زمان بیشتری نیازداشته باشند که همین عوامل، پایان زمان دقیق حسابرسی را نامعلوم کرده است.

وی در پاسخ به ادعای سازمان خصوصی‌سازی که معتقد است: بانک ملت همه اقدامات را برای ورود به بورس انجام داده و منتظر اعلام نظر سازمان حسابرسی است، توضیح داد: به اعتقاد ما هنوز بخشی از کارها باقی‌مانده است؛ ضمن آن نجفی علمی گفت: البته این امکان نیز وجود دارد که ظرف امروز و فردا یا طی دو هفته آینده حسابرسی بانک ملت به اتمام برسد.

رییس سازمان حسابرسی با بیان مطلب فوق خاطرنشان کرد: اتمام حسابرسی بستگی به این دارد که بانک ملت در چه زمانی مدارکی که سازمان حسابرسی درخواست کرده است، ارائه کند.

به گفته وی، بررسی دقیق امور حسابرسی باعث می‌شود هم بانک ملت و هم سازمان حسابرسی از گزارشی که ارائه می‌کنند، مطمئن باشند‌.

رییس سازمان حسابرسی ادامه داد: با توجه به ناقص بودن مدارک بانک ملت، منتظر تکمیل آن هستیم تا در مورد سوددهی شرکت، ذخایر و ارزش سهام آن مطمئن شویم.

به گفته نجفی علمی اعداد و ارقامی که بانک ملت به سازمان حسابرسی ارسال کرده است، در برخی از موارد درست و در برخی موارد نیز ناقص است.

وی با اشاره به درخواست سازمان حسابرسی برای ارائه دوباره گزارش‌ها خاطرنشان کرد: بانک ملت باید به پیش‌بینی آینده و سودده بودن خود بپردازد تا مردم نیز از این امر اطمینان حاصل کنند.

رییس سازمان حسابرسی با تاکید بر بررسی‌های انجام‌شده به شکل معقول گفت: با این که بانک‌ها از جمله بانک ملت سودده هستند، باید از چارچوب کار مطمئن شد، از این رو در حال مذاکره با آن‌ها هستیم.

نجفی علمی مهم‌ترین معیار سازمان حسابرسی در بررسی صورت وضعیت شرکت‌های مشمول واگذاری صدر اصل ۴۴ را شفافیت شرکت‌ها ذکر کرد و گفت: سوددهی یا ضرردهی شرکت‌ها ارتباطی به سازمان حسابرسی ندارد، ما باید به شکل دقیق روشن کنیم که شرکت‌ها چه میزان سودده یا زیان‌ده هستند.

به گفته وی، درحال‌حاضر سازمان حسابرسی تمام وقت خود را برای بررسی وضعیت شرکت‌های مشمول واگذاری صدر اصل ۴۴ متمرکز کرده است، تا کار را با سرعت معقولی پیش ببرد.

نجفی علمی در مصاحبه دیگری با خبرنگار واحد مرکزی خبر درباره اقدامات سازمان حسابرسی در مورد شرکت‌های بیمه موردنظر دولت برای واگذاری گفت: با توجه به سودآوری شرکت‌های بیمه می‌کوشیم حساب‌ها شفاف و گویا مشخص شود تا سودآوری برای شرکت‌ها محقق شود و نگرانی از بابت سرمایه‌گذاری نداشته باشند.

نجفی علمی به زمان واگذاری شرکت‌های بیمه البرز، آسیا و دانا اشاره‌ای نکرد؛ اما افزود: پیش‌بینی می‌کنیم با اقدامات انجام شده، این شرکت‌ها در موعد مقرر به بخش‌خصوصی‌سازی واگذار شود.