تولد یک ابزار جدید در بورس
مهر- با تصویب نمایندگان ویژه رییس جمهور،‌سازمان بورس اوراق‌بهادار موظف شد زمینه عرضه و مبادله اوراق رهن ثانویه در بورس را ظرف یک ماه فراهم کند. براساس تصمیم نمایندگان ویژه رییس جمهور در مورد نحوه اجرای تبصره (6) قانون بودجه سال 1386 کل کشور و ساماندهی تولید و عرضه مسکن، وزارت مسکن و شهرسازی مجاز است برای ایجاد بازار ثانویه رهن با نظام بانکی کشور قرار داد امضا کند.

همچنین‌سازمان بورس اوراق‌بهادار موظف است زمینه عرضه و مبادله اوراق رهن ثانویه در بورس را ظرف یک‌ماه فراهم کند.
براساس این تصمیم، وزارتخانه‌های مسکن و شهرسازی و امور اقتصادی و دارایی موظفند با همکاری نهادهای فعال در بازار پول و سرمایه نسبت به راه‌اندازی صندوق‌های املاک و مستغلات داخلی و خارجی و عرضه اوراق و سهام این صندوق‌ها و مبادله آنها در بورس و همچنین فعال‌سازی شرکت‌های واسپاری (لیزینگ) و کارگزاری در زمینه تامین منابع مالی مسکن اقدام کند.
بازار رهن ثانویه مسکن بازاری است که در آن دارایی‌های بانک‌ها (مطالبات و تسهیلات اعطایی آنها) تبدیل به اوراق‌بهادار شده و در بورس خرید و فروش می‌شود.
این اقدام که استفاده از ابزارهای جدید مالی در بازار پول و سرمایه کشور است، زمینه را برای تامین منابع مورد نیاز تامین مسکن فراهم می‌کند.
معاون امور بانکی، بیمه‌ای و شرکت‌های دولتی وزارت امور اقتصادی و دارایی در این باره به خبرنگار مهر گفته است: براساس تصمیم دولت، مقرر شده بانک مسکن مبلغ ۱۰هزار میلیارد ریال از دارایی‌های خود را تبدیل به اوراق‌بهادار کرده و در بورس منتشر کند.
به گفته سید حمید پورمحمدی، این اوراق در بازار مالی دنیا به «MBS) =Mortgage Backed Securities)» یا اوراق رهنی با پشتوانه دارایی‌ها معروف است. پورمحمدی تصریح کرده است: نهادها و ابزارهای مزبور با پیشنهاد وزارت امور اقتصادی و دارایی و تصویب شورای مسکن مورد استفاده قرار می‌گیرد.
همچنین بانک ملی ایران نیز در نظر دارد مبلغ ۵هزار میلیارد ریال از دارایی‌های خود را تبدیل به اوراق‌بهادار کرده و در بازار سرمایه عرضه کند. به این ترتیب با انتشار این گونه اوراق، میزان ۱۵میلیارد ریال برای ساخت و‌ساز مسکن توسط دو بانک مزبور تامین می‌شود. مبلغ مابه‌التفاوت تسهیلات اعطایی و اوراق منتشره به صورت یارانه توسط وزارت مسکن و شهرسازی تامین می‌شود.