گروه بورس- علیرضا باغانی: ادامه توقف نماد بزرگان موجب شد که بورس تهران در نخستین روز معاملاتی هفته شاهد معامله تنها ۲۰میلیون سهم به ارزش ۵۴میلیارد ریال باشد.

نماد توسعه معادن روی دیروز بیشترین حجم معاملات را به خود اختصاص داده بود که این معاملات جمع‌آوری صف فروش «کروی» را موجب شد و حتی این نماد برای لحظاتی شاهد صف خرید نیز بود. تعادل ایجاد شده در نماد «کروی» مرهون توجه ویژه یک شرکت سرمایه‌گذاری به سهام این شرکت در بازار و همچنین توقف نمادهای شاخص بازار است که موجب شد «کروی» پس از ماه‌ها، طعم شیرین تعادل را تجربه کند.

فجر گالوانیزه سپاهان هم به دلیل رسیدن به کف قیمتی یک‌هزار و ۱۰۵ریال و توقف نماد بزرگان، صف خرید شد؛ این در حالی است که نمادهای دیگر گروه فلزی از جمله مس و فولاد خراسان صف‌های فروش سنگینی را تجربه کردند.

EPS هپکو پوشش داده می‌شود

گفته‌های بازار: در پی انتشار برخی اخبار مبنی‌بر عدم اجرای کامل قرارداد ۴جانبه تامین هزار دستگاه لودر و بلدوزر از سوی هپکو به نقل از مدیرکل دفتر بهره‌برداری وزارت صنایع و معادن و شایعه بروز مشکلات در روند واردات این شرکت، در بازار شایعاتی با این مضمون شنیده می‌شد که این قرارداد مربوط به تحویل ۱۴۶دستگاه لودر و بلدوزر بوده و هم‌اکنون در جریان است.

شنیده‌های ما: براساس خبرهای رسیده در ظاهر شرکت از هزار دستگاه لودر و بلدوزر یادشده تاکنون تعداد زیادی از این ماشین‌آلات را تحویل داده و ۱۴۶دستگاه لودر و بلدوزر دیگر باید براساس قرارداد مزبور تحویل شود. با این وصف شرکت توانایی پوشش پیش‌بینی سود خود را دارد و در زمینه صادرات روند فعالیت خود هم با مشکلی مواجه نشده است. سهام هپکو یکی از نمادهای نقدشونده و ارزنده بازار بوده که همواره صف‌های خرید سنگینی را تجربه کرده است.

بنابراین بازار از بابت قرارداد مزبور نگران نباشد چراکه فشاری از این محل بر هپکو وارد نشده و قرارداد مزبور در جریان است.

سهامدار یک درصدی «فخاس» چه کسی است؟

گفته‌های بازار: در تالار شیشه‌ای بورس تهران شایع کرده‌اند که سهامدار عمده فولاد کاویان، یک درصد از سهام فولاد خراسان را به صورت خرد خریداری کرده است.

شنیده‌های ما: براساس اخبار دریافت شده چنین خریدی از سوی شخص مزبور صورت نگرفته است؛ اما در هر حال براساس فهرست ارائه شده فولاد خراسان یک سهامدار حقیقی بالای یک درصد دارد، اما تا زمانی که امور سهام «فخاس» به صورت رسمی فعالیت خود را آغاز نکند، مشخص نیست که این درصد مربوط به چه کسی است؛ کما این که شاید اشتباهات آماری نیز در این رابطه صورت گرفته باشد. «فخاس» هم‌اکنون در پی ایجاد دفتر امور سهام است.

منابع خبری می‌افزاید: اساسا خرید یک درصد از سهام «فخاس» از سوی سهامدار عمده «فوکا» نباید واقعیت داشته باشد؛ چرا که سهامدار مزبور همواره به دنبال بلوک‌های مدیریتی است و خرید فقط یک درصد سهام شرکت، نباید جذابیتی برای این شرکت داشته باشد.