سنا- نخستین دوره آموزشی آشنایی با شبکه اطلاع‌رسانی ناشران (کدال)، روز چهارشنبه با حضور معاون نظارت بر بورس‌ها و ناشران سازمان بورس و اوراق‌بهادار برگزارشد.

به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع‌رسانی بازار سرمایه، در این دوره آموزشی که مدیران مالی ۱۴ شرکت بورسی حضور داشتند، دکتر «سید علی حسینی» هدف از برگزاری این دوره آموزشی را آشنایی مدیران مالی شرکت‌ها با نحوه استفاده از شبکه اطلاع‌رسانی، پیش از راه‌اندازی رسمی عنوان کرد. وی با بیان اینکه پس از برگزاری این دوره، اطلاعات به صورت آزمایشی به سازمان بورس و اوراق‌بهادار ارسال خواهد شد، افزود: در یک دوره زمانی یکساله، تمامی شرکت‌های پذیرفته‌شده در بورس و اوراق‌بهادار تحت پوشش این شبکه قرار خواهند گرفت تا اطلاعات آنان از طریق کدال به سازمان تحویل شود.

دکتر حسینی اظهار داشت: در همین راستا، سازمان بورس و اوراق‌بهادار برای تمامی شرکت‌ها دوره‌های آموزشی لازم را برای استفاده از کدال برگزار خواهد کرد تا مدیران مالی شرکت‌ها به سهولت بتوانند اطلاعات را از طریق این شبکه اینترنتی به سازمان ارسال کنند.

وی یکی از مهم‌ترین مزیت راه‌اندازی کدال را افزایش سرعت اطلاع‌رسانی شرکت‌ها در بازار سرمایه اعلام کرد و گفت: متاسفانه در حال حاضر اطلاعات شرکت‌ها به دلایل مختلف به موقع در اختیار بازار قرار نمی‌گیرد.

وی یکی از قابلیت‌های کدال را امکان پیگیری مراحل تهیه و ارسال اطلاعات شرکت‌ها اعلام کرد و افزود: با راه‌اندازی این شبکه می‌توان، دلایل تاخیر انتشار اطلاعات شرکت‌ها را بهتر مورد بررسی قرار داد.

دکتر حسینی افزایش قدرت تحلیل و شفافیت اطلاعات در بازار را از دیگر مزایای کدال عنوان کرد و اظهار داشت: زمانی جایگاه بورس در اقتصاد ملی پررنگ‌تر خواهد شد که بتوان اطلاعات شفاف، دقیق و به موقعی را در اختیار بازار قرار داد که در این زمینه مسوولیت خطیری بر عهده مدیران مالی شرکت‌ها است.

وی با اشاره به اینکه در دستورالعمل افشای اطلاعات، تکالیف حسابرسان و مدیران شرکت‌ها از یکدیگر تفکیک شده است، افزود: در این قانون وظایف مدیران مالی شرکت‌ها نسبت به گذشته افزایش یافته است که امیدواریم آنان بتوانند مسوولیت‌های خود را به نحو احسن انجام دهند.

معاون نظارت بر بورس‌ها و ناشران سازمان بورس و اوراق‌بهادار با بیان اینکه در فاز نخست راه‌اندازی شبکه اطلاع‌رسانی ناشران، اطلاعات مالی شرکت‌ها به زبان لاتین ترجمه خواهد شد، افزود: از این پس شرکت‌ها، موسسات و سرمایه‌گذاران خارجی اطلاعات مالی شرکت‌های پذیرفته‌شده در بورس تهران را به زبان لاتین مشاهده خواهند کرد که بدون شک، این امر گامی اساسی در ایجاد ارتباط میان شرکت‌های داخلی با سرمایه‌گذاران خارجی است.