ایسنا- شرایط اقتصادی در کشور ما محاسبه ارزش واقعی بنگاه‌های دولتی مشمول واگذاری را ناممکن کرده است. دکتر ناصر پرتوی، دبیرکل انجمن حسابداری ایران، ضمن بیان این مطلب گفت: حساب‌های شرکت‌ها منعکس‌کننده واقعیت‌های روز نیستند و همین مساله در کنار نبود حسابداری تورمی در ایران باعث شده است تا ارزش واقعی شرکت‌ها به دست نیاید.

وی افزود: بسیاری از شرکت‌ها «برند» دارند و همین نام تجاری برای آنها ارزش مضاعف و یا کاهنده ایجاد کرده است؛ ولی در روند محاسبه ارزش این برند محاسبه نمی‌شود.

پرتوی گفت: درشرایطی که نمی‌توان ارزش واقعی را محاسبه کرد، بهتر آن است که قیمت پایه عرضه کمتر از قیمت تخمینی باشد؛ چرا که اگر سهمی با قیمت اولیه نازل‌تر عرضه شود در بورس با بهای بالاتری خریداری خواهد شد.

وی افزود: البته عرضه با قیمت کمتر ممکن است؛ بستر را برای رانت جویی فراهم کند؛ ولی در صورتی که بین عرضه گران‌تر و ارزان‌تر مجبور به انتخاب هستیم، بهتر است قیمت پایین‌تر را انتخاب کنیم.

پرتوی همچنین گفت: به نظر نمی‌رسد، خصوصی‌سازی با شیوه‌ای که تا به حال انجام پذیرفته است، به نتیجه مورد نظر برسد و بهتر است با تشکیل شرکت‌های تعاونی زمینه خرید سهام شرکت‌های عرضه شده را از سوی این تعاونی‌ها که از سرمایه‌های عمومی تشکیل شده‌اند، فراهم کنیم؛ در این صورت شبهه انحصار سهام در دست شرکت‌ها و ارگان‌های شبه دولتی هم از بین می‌رود.