گروه بورس- همایون دارابی: شاخص کل بورس اوراق بهادار دیروز نیز با افت مواجه شد و در نهایت با ۳۴۳واحد افت به ۳۷هزار و۲۸۴واحد رسید.

دیروز معامله‌گران در شرایطی فعالیت خود را شروع کردند که همچنان بازار با نگرانی از تبعات تصمیمات مدیریتی اخیر در بازار سرمایه و توقف شمار قابل ملاحظه‌‌ای از نمادها مواجه است؛ این امر موجب افت ارزش معاملات شده است. دیروز ارزش معاملات به ۴/۶۷ میلیارد تومان رسید که افت خیره‌کننده‌‌ای را نشان می‌دهد. در همین حال دیروز در بازار سرمایه معامله‌گران برای چندمین روز متوالی شاهد تشکیل صف‌های خرید برای اوراق تسهیلات مسکن بودند که این امر می‌تواند به معنای نشانه‌‌ای از حرکت تقاضا در بازار املاک و مستغلات تلقی شود. در بازار ارز و سکه نیز دیروز قیمت‌ها رو به افزایش گذاشت و قیمت سکه از مرز یک میلیون و ۴۰۰هزار تومان عبور کرد. بهای دلار نیز دوباره در بازار آزاد بالا رفت تا حرکت بازارهای موازی تایید شود.

در بازار دیروز در تحولات کلان وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: متاسفانه برخی رسانه‌ها بدون عنوان کردن منبع و مستندات، آمار و ارقامی درباره تغییر قیمت‌ها به ویژه بنزین و گازوئیل در گام دوم هدفمندی یارانه‌ها اعلام می‌کنند که صحت ندارد.

به گزارش ایسنا سید‌شمس‌الدین حسینی با بیان اینکه هر اقدامی برای مرحله دوم هدفمندسازی یارانه‌ها در چارچوب تفاهم و توافق با مجلس شورای اسلامی انجام می‌شود، گفت: هرگاه تصمیمی در این‌باره گرفته شود در زمان مناسب اعلام خواهد شد، بنابراین باید از برخی فضاهای کاذبی که این نوع خبرها را ایجاد می‌کند، پرهیز شود.

امیدواری به گروه سرب و روی

در بازار دیروز در ابتدای وقت معاملاتی معامله‌گران شاهد انتشار گزارش‌های ۹ ماهه شرکت‌های تولید‌کننده روی از جمله توسعه معادن روی و کالسیمین بودند که این امر به تشکیل صف فروش برای این نمادها منجر شد. گزارش کالسیمین در تسعیر نرخ ارز براساس نرخ ۱۸هزار ریال بود که اندکی بعد به ۲۱هزار ریال اصلاح شد و بازار را با نگرانی در مورد سرنوشت درآمدهای ارزی این شرکت‌ها مواجه کرد. بیشتر معامله‌گران امید داشتند صنایع سرب و روی به دلیل صادرات بتوانند درآمد ارزی خوبی را شناسایی کنند.

دیروز شرکت کالسیمین اعلام کرد: با سرمایه‌‌ای معادل ۹۴ میلیارد و ۳۸۰ میلیون تومان برای هر سهم در سال مالی منتهی به اسفند ۹۱ براساس عملکرد واقعی ۹ ماهه مبلغ ۱۲۷۲ ریال عایدی خالص پیش‌بینی کرده که در دوره مورد بررسی ۶۸ درصد از آن را پوشش داده است.

طبق اعلام شرکت پیش‌بینی سال مالی ۹۱ با فرض نرخ LME برای سرب و روی به ترتیب به مبالغ ۲۰۰۰ و ۱۹۰۰ دلار به ازای هر تن و تسعیر ارز با مبلغ ۲۱۰۰ تومان است.

یادآور می‌شود «فاسمین» نرخ دلار را در دوره ۹ ماهه برای فروش ۵۵ درصدی صادراتی محصولات مبلغ ۲۰۵۰۵ ریال و برای خرید مواد اولیه ۱۸ درصدی وارداتی مبلغ ۲۱۸۶۰ ریال در نظر گرفته است. پیش از این گزارش، معامله‌گران انتظار داشتند کالسیمین بتواند تعدیل سودی را در سال جاری صورت دهد.

در این گروه همچنین شرکت توسعه معادن روی با سرمایه‌‌ای معادل ۱۹۱ میلیارد و ۳۹۵ میلیون تومان، برای هر سهم در سال مالی منتهی به اسفند ۹۱ مبلغ ۵۳ تومان عایدی خالص پیش‌بینی کرده که در دوره ۹ ماهه نخست ۲۱ درصد از آن را پوشش داده است. «کروی» که در پیش‌بینی سود خالص هر سهم پس از تعدیلات مثبت پی‌در‌پی در آبان ۹۱ به ازای هر سهم مبلغ ۴۶۲ ریال و در گزارش اخیر با تعدیل مثبت ۱۵ درصدی مبلغ ۵۳۰ ریال سود خالص در نظر گرفته علت تعدیل اخیر را، بیشتر ناشی از افزایش سود حاصل از فروش سرمایه‌گذاری‌ها به دلیل فروش ۷۸ درصد از سهام شرکت صنعت روی زنگان اعلام کرده است.

گروه خودرو استارت زد

در گروه خودرویی دیروز صف‌های خرید در بیشتر نمادهای عمده برقرار بود. در این گروه، «خبهمن» برای هر سهم خود در سال مالی منتهی به اسفند ۹۱ براساس عملکرد ۹ ماهه مبلغ ۴۲۳ ریال سود پیش‌بینی کرده که در دوره مورد بررسی ۱۴درصد از آن را پوشش داده است.

«خبهمن» که در نظر دارد ۱۲ تومان از عایدی خالص سال مالی ۹۱ را بین سهامدارانش تقسیم کند ۴۵ درصد از مواد اولیه مورد نیاز خود در دوره ۹ ماهه را با نرخ ۱۸۹ ریال به ازای هر ین تهیه کرده است.

در گروه تصفیه نفت دیروز معاون مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی اعلام کرد: مذاکرات با سازمان بورس برای افزایش قیمت خوراک پالایشگاه‌های روغن‌سازی و شرکت‌های تولید قیر در حال انجام است.

جلیل سالاری درباره آخرین وضعیت تعیین قیمت خوراک صنایع قیر و روغن سازی، گفت: در سال‌های اخیر خوراک صنایع روغن‌سازی و تولید قیر دارای قیمت تکلیفی نبوده‌اند. معاون مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی با اعلام اینکه بر این اساس بر خلاف ۵ فرآورده نفتی اصلی همچون بنزین، گازوئیل، گازمایع، نفت سفید و نفت کوره قیمت خوراک وکیوم باتوم و لوبکات توسط شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی تعیین می‌شود، تصریح کرد: بر اساس مصوبه اخیر سازمان هدفمندی یارانه‌ها محاسبه قیمت خوراک این صنایع نفتی با قیمت دلار مبادله‌ای محاسبه می‌شود. این مقام مسوول با بیان اینکه با وجود تغییر در نحوه قیمت‌گذاری، هیچ‌گونه کاهشی در عرضه و حجم خوراک تحویلی به صنایع روغن‌سازی و تولید قیر اعمال نشده است، اظهار کرد: هم‌اکنون تمامی صنایع تولید روغن صنعتی و قیر در حاشیه پالایشگاه‌های نفت، خوراک را به میزان مورد نیاز دریافت می‌کنند.

این عضو هیات مدیره شرکت ملی پالایش و پخش نفتی با تاکید بر اینکه افزایش قیمت خوراک مطابق با مصوبات جدید دولت انجام شده است، درباره احتمال افزایش قیمت قیر و انواع روغن‌های صنعتی در بازارهای داخلی یادآور شد: در حال حاضر صنایع تولید روغن‌های صنعتی و قیر حدود ۵۰ تا ۶۰ درصد محصولات نفتی خود را به بازارهای جهانی صادر می‌کنند.

براساس بخشنامه بانک مرکزی، مقرر شده است که خوراک نفتی این واحدها به جای دلار مرجع ۱۲۲۶ تومانی با قیمت دلار مرکز مبادله‌ای (۲۴۶۰ تومان) محاسبه شود. براساس این تصمیم، قیمت خوراک تحویلی به پالایشگاه‌های روغن‌سازی کشور از کیلویی ۹۰۰ به ۱۷۰۰ تومان رسیده است. این تصمیم، نگرانی پالایشگاه‌های روغن‌سازی کشور را در پی داشته است. در این گروه دیروز اعلام شد هم اکنون حدود ۳۰ درصد از محصولات تولیدی پالایشگاه اصفهان را فرآورده‌های سنگین تشکیل می‌دهد که با اجرای طرح‌های زیست محیطی، این میزان به ۱۰ درصد کاهش خواهد یافت. در گروه واسطه‌گری مالی، سرمایه‌گذاری ملت در شفاف‌سازی از فروش زمین این شرکت خبر داد. براساس این اعلام سرمایه‌گذاری ملت، ملک دفتری خود را در ۲۱ دی سال گذشته به قیمت ۲/۴ میلیارد تومان به فروش رسانده که از این بابت در صورت انتقال قطعی ملک فوق ۴ میلیارد و ۲۶۰ میلیون تومان سود شناسایی خواهد شد. مسوولان‌ سرمایه‌گذاری ملت توضیح داده‌اند، با توجه به اینکه یک فقره بازداشتی از بابت عدم پرداخت سود سهام معوق بانک ملت روی ملک فوق است که تاکنون امکان انتقال سند مالکیت به خریدار و شناسایی سود میسر نشده، معامله یادشده تاثیری درسود سال جاری منتهی به ۳۰ آذر ۹۱ نخواهد داشت.

در انتظار یک عرضه بزرگ

در گروه پتروشیمی دیروز اعلام شد سهام پتروشیمی باختر به عنوان یکی از بزرگترین عرضه‌های سال تا پایان بهمن ماه عرضه خواهد شد.

رییس امور مجامع و سهام شرکت ملی صنایع پتروشیمی در گفت‌و‌گو با شانا اظهار کرد: همگام با روند خصوصی سازی در صنعت پتروشیمی به زودی بیش از ۲۷ درصد از سهام پتروشیمی باختر به عنوان یکی از بزرگ‌ترین عرضه‌های سال تا پایان بهمن ماه انجام خواهد شد. مرتضی رحیمیان افزود: بر پایه مصوبه هیات واگذاری مبنی بر عرضه بلوک ۳۴/۴۱ درصدی شرکت پتروشیمی تبریز (با سرمایه اسمی ۴۹۸ میلیارد تومانی)، زمان این عرضه ۷ بهمن‌ماه تعیین شده است. وی ادامه داد: سازمان خصوصی سازی در روز یاد شده بیش از یک میلیارد و ۷۱۴ میلیون و ۳۰۶ هزار سهم این شرکت مشمول اصل ۴۴ را به قیمت هر سهم ۳ هزار و ۴۷۸ ریال و به ارزش پایه ۶/۵۹ میلیارد تومان و به صورت ۲۰ درصد نقد و بقیه اقساط ۵ ساله راهی میز فروش بازار سوم فرابورس می‌کند.

در مجموع بازار دیروز بازاری منفی بود که در آن از ۲۱۸نمادی که به روی تابلو رفتند در این روز ۱۲۴نماد با کاهش قیمت و ۸۸نماد با رشد ارزش همراه شدند.