فارس- یک کارشناس ارشد بازار سرمایه گفت: اگر چهار ریسک مهم از بورس حذف شود و کارشناسان به دولت کمک دهند، دیگر کسی از حبابی شدن بازار سخن نخواهد گفت و می‌توان به تبدیل شدن بازار سرمایه به بازاری ملی امیدوار بود. علیرضا عسکری‌مارانی با اشاره به اظهارنظر برخی کارشناسان و مسوولان سابق بورس در مورد وضعیت بازار سهام و ادعای شکل‌گیری حباب اظهار کرد: کسانی که دم از وجود بحران در بورس زده‌اند چرا در مورد افزایش ۳ درصدی قیمت دلار طی روزهای گذشته اظهارنظر نکردند و آیا چون بورس شفاف است باید با چنین مواضعی از سوی مسوولان‌ سابق مواجه شود که خود مسوول‌ برخی وقایع در بازار سرمایه بودند.

وی افزود: از دولت و مجلس و ارگان‌هایی مانند سازمان حمایت و سازمان امور مالیاتی انتظار می‌رود اجازه دهند صنایع و شرکت‌های بورسی و فرابورسی با شرایط بهتری فعالیت کنند و به مالیات‌ها و بهره مالکانه کنونی راضی باشند، در این میان دولت هم باید به مصوبات مجلس احترام بگذارد.

مدیرعامل سرمایه‌گذاری ملی ایران گفت: گناه بورس و بازار سرمایه کشور شفاف بودن و ارائه اطلاعات سه تا ۱۲ ماهه و دادن مالیات است ولی این شفافیت نباید به ضرر فعالان این بازار منتهی شود.

وی افزود: بورس به‌رغم همه ریسک‌های موجود توانسته در متعادل کردن بخشی از اقتصاد و کنترل تورم نقش داشته باشد، بنابراین دولت باید ضمن رفع ابهامات اجازه رشد منطقی قیمت‌ها و متغیرهای بورس را بدهد.

عسکری‌مارانی خاطرنشان کرد: واقعیت این است که دولت از طریق اجرای اصل ۴۴ و واگذاری بنگاه‌ها بهره مالکانه را از شرکت‌های معدنی گرفته و دیگر نباید به حریم این شرکت‌ها نفوذ کند و از طرف دیگر اگر دولت اجازه قیمت‌گذاری منطقی محصولات در صنایع خودرو، سیمان و غذایی و پالایشگاهی و پتروشیمی را بدهد، رسیدن شاخص بورس به ارقام ۴۵ هزار و حتی بیشتر منطقی خواهد بود.

وی در بخش دیگری از اظهارات خود به وجود چهار ریسک مهم در بازار سرمایه اشاره کرد و گفت: اگر کارشناسان و مسوولان‌ قبلی بورس به وزیر اقتصاد و سایر مسوولان در مورد ریسک‌های موجود بازار سرمایه مشورت و کمک دهند، شاخص بورس جای رشد بیشتری خواهد داشت و کسی از شکل‌گیری حباب و بحرانی بازار سهام سخن نخواهد گفت.