بانک جهانی اعلام کرد
صعود ۱۶ رتبهای ایران در شاخص حمایت از سهامداران خرد
بانک جهانی در چند سال گذشته در چارچوب پروژه «انجام کسبوکار» اقتصاد کشورهای مختلف را با ارائه پرسشنامه به فعالان اقتصادی، وکلا و مشاوران آنها و با توجه به اطلاعات دریافتی از آنها، ارزیابی و مقایسه میکند.
سنا- ایران در رده بندی پروژه «انجام کسبوکار» بانک جهانی در شاخص «حمایت از سهامداران خرد» ۱۶ رتبه بالا رفت.
بانک جهانی در چند سال گذشته در چارچوب پروژه «انجام کسبوکار» اقتصاد کشورهای مختلف را با ارائه پرسشنامه به فعالان اقتصادی، وکلا و مشاوران آنها و با توجه به اطلاعات دریافتی از آنها، ارزیابی و مقایسه میکند. پروژه دستهبندی ده شاخص، کارآیی قوانین، کیفیت اجرا و تاثیر آنها بر فعالان اقتصادی داخلی را در محدوده پر جمعیتترین شهر هر کشور با تاکید بر بنگاههای کوچک و متوسط ارزیابی کرده و نتایج را به صورت دادههای کمی ارائه میکند.
براساس این گزارش، ایران در روند تغییرات شاخص «حمایت از سهامداران خرد در سال ۱۳۸۸ رتبه ۱۶۴، ۱۳۸۹ رتبه ۱۶۷، ۱۳۹۰ رتبه ۱۶۶ و در سال ۱۳۹۱ با ۱۶ پله صعود رتبه ۱۵۰ را کسب کرد.
میتوان دلیل اصلی صعود ۱۶ مرتبهای شاخص حمایت از سهامداران خرد را تصویب «دستورالعمل الزامات افشای اطلاعات و تصویب معاملات اشخاص وابسته ناشران بورس و فرابورسی» دانست.
این دستورالعمل در راستای حمایت از حقوق سرمایهگذاران، پیشگیری از وقوع تخلفات و نیز ساماندهی و توسعه بازار شفاف و منصفانه در ۱۳ ماده و ۵ تبصره، مورخ ۳/۱۰/۱۳۹۰ به تصویب هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار رسید.
در این دستور العمل اشخاص وابسته (شامل اشخاصی که حداقل ۱۰ درصد از سهام ناشر را در اختیار دارند، مدیرانی که در ۲ سال گذشته عضو هیات مدیره بوده اند، اشخاص دارای روابط خاص مانند تعاونی کارکنان وصندوقهای بازنشستگی و مدیران ارشد اجرایی و....) وظیفه دارند معاملات خود را به تفکیک هر گروه معامله و با شرح مناسب به ترتیبی که در ماده ۴ این دستورالعمل عنوان شده افشا کنند.
این گونه معاملات باید بر اساس موضوع ماده ۱۲۹ اصلاحیه قانون تجارت چنانچه ارزش موضوع معامله معادل یا بیش از پنج درصد دارایی ناشر مطابق آخرین صورتهای مالی حسابرسی شده باشد، حداکثر ظرف ۴۸ ساعت افشا شوند.
در صورت طرح دعوی از سوی هر شخص حقیقی یا حقوقی علیه ناشر، مدیر یا مدیرعامل آن در مراجع قضایی یا هیات داوری موضوع ماده ۳۷ قانون بازار، پس از ارائه تاییدیههای طرح دعوی در هریک از مراجع یاد شده توسط خواهان، سازمان میتواند اطلاعات، اسناد و مدارک مرتبط با پرونده را به تشخیص خود از هریک از اشخاص تحت نظارت دریافت و در اختیار مقام رسیدگی قرار دهد.
یادآور میشود شاخصهای پروژه بانک جهانی شامل شاخص شروع کسبوکار، اخذ مجوزهای ساخت، دسترسی به انرژی الکتریکی، ثبت مالکیت، اخذ اعتبارات، حمایت از سهامداران خرد، پرداخت مالیات، تجارت فرامرزی، اجرای قرداد و ورشکستگی است.
ارسال نظر