گروه بورس - ارزش صندوق‌های سرمایه‌گذاری در سهام تا 26فروردین‌ماه امسال به 600میلیارد ریال رسید.

«ایمان مقدسیان»، کارشناس اداره امور نهادهای مالی سازمان بورس در گفت‌و‌گو با خبرنگار ما گفت: طی 30 روز گذشته سه صندوق آگاه، پاسارگاد و کارگزاری بانک ملی بیشترین بازدهی را به دست آوردند. صندوق سرمایه‌گذاری آگاه 7درصد، صندوق سرمایه‌گذاری پاسارگاد 6درصد و صندوق سرمایه‌گذاری کارگزاری بانک ملی 5درصد بازدهی کسب کردند. وی افزود: در هفته گذشته بیشترین بازده متعلق به صندوق سرمایه‌گذاری کارگزاری بانک صادرات با نزدیک به 3 درصد بازدهی بود تا بدین ترتیب این صندوق بتواند بخشی از زیان هفته‌ها و ماه‌‌های گذشته را جبران کند.
«مقدسیان» در مورد بازدهی از ابتدای تاسیس صندوق‌ها گفت: از لحاظ بازدهی از ابتدای تاسیس تا ۲۶فروردین‌ماه، سه صندوق کارگزاری بانک ملی، سهم آشنا و پیشتاز پربازده ترین صندوق‌‌ها هستند. صندوق سرمایه‌‌گذاری بانک ملی با گذشت ۳۴۰ روز از فعالیت خود ۹۳ درصد بازدهی به دست آورده است. بازدهی متوسط روزانه این صندوق در هر روز از فعالیت خود برابر با ۲۷صدم درصد است. وی گفت:‌ صندوق سرمایه‌گذاری سهم آشنا با گذشت ۳۵۸ روز از فعالیت خود ۴۱ درصد بازدهی داشته است. بازدهی متوسط روزانه این صندوق برابر با ۱۲صدم درصد است. صندوق سرمایه‌گذاری پیشتاز نیز با گذشت بیش از ۱۱ ماه از فعالیت خود ۳۱ درصد بازدهی به دست آورده است.
وی در مورد ارزش صندوق‌های سرمایه‌گذاری گفت: ارزش صندوق‌‌های سرمایه‌گذاری تا 26فروردین‌ماه امسال به حدود 600‌میلیارد ریال رسید. در میان صندوق‌‌های سرمایه‌گذاری صندوق سرمایه‌گذاری کارآفرین که در زمینه اوراق بهادار با درآمد ثابت سرمایه‌گذاری می‌‌کند بیشترین ارزش خالص دارایی‌‌ها را (حدود 334‌میلیارد ریال ) به خود اختصاص داده است. وی در خصوص ارزش صندوق‌های بزرگ و کوچک گفت: پس از صندوق سرمایه‌گذاری کارآفرین، صندوق سرمایه‌گذاری مشترک یکم ایرانیان که اولین صندوق در اندازه بزرگ است با حدود 163‌میلیارد ریال بیشترین ارزش خالص دارایی‌‌ها را دارد. وی در مورد صندوق‌های کوچک هم گفت: در میان صندوق‌‌های سرمایه‌گذاری با اندازه کوچک، صندوق‌‌های سرمایه‌گذاری پیشتاز، کارگزاری بانک ملی و آگاه بیشترین ارزش خالص دارایی‌‌ها را دارند و صندوق سرمایه‌گذاری گلچین با ارزشی در حدود3/2‌میلیارد ریال کمترین میزان خالص ارزش دارایی‌‌ها را دارد.مقدسیان به تقسیم سود صندوق کارآفرین اشاره کرد و گفت: صندوق سرمایه‌گذاری کارآفرین که در حال حاضر تنها صندوق فعال در زمینه سرمایه‌گذاری در اوراق بهادار با درآمد ثابت است در تاریخ 23فروردین‌ماه اقدام به تقسیم سود کرد. وی افزود: مدیریت این صندوق در تاریخ یاد شده با تحقق سودی بیشتر از میزان تضمین شده به 3/17 درصد بازده سالانه دست یافت و حدود 14‌میلیارد ریال سود بین سرمایه‌‌گذاران خود تقسیم کرد. وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر تنها دو صندوق سرمایه‌گذاری کارآفرین و یکم ایرانیان تضمین سود دارند که اولی بازده 5/16 درصدی و دومی بازده 19 درصدی را برای سرمایه‌‌گذاران تضمین کرده‌اند.
کارشناس اداره امور نهادهای مالی سازمان در مورد تعداد سرمایه‌گذاران حقیقی صندوق‌ها گفت: تعداد سرمایه‌‌گذاران حقیقی صندوق‌‌های سرمایه‌گذاری یک هزارو۱۷۰ نفر است که ۸۹۵ نفر از این افراد در صندوق‌‌های سرمایه‌گذاری در سهام حضور دارند. در بین صندوق‌‌های سرمایه‌گذاری در سهام در هفته منتهی به ۲۶فروردین‌ماه صندوق‌‌های سرمایه‌گذاری یکم ایرانیان و آگاه بیشترین میزان صدور و ابطال واحدهای سرمایه‌گذاری را داشتند. وی تصریح کرد: صندوق سرمایه‌گذاری یکم ایرانیان ۱۷۸هزارو ۸۸۵ واحد سرمایه‌گذاری صادر کرد و ۸۲۰ واحد سرمایه‌گذاری را ابطال کرد. وی در خاتمه گفت: صندوق سرمایه‌گذاری آگاه هم در هفته‌های اخیر رشد ارزش را چه به لحاظ افزایش در ارزش سرمایه‌گذاری‌ها و چه به لحاظ صدور واحدهای سرمایه‌گذار تجربه کرده است. این صندوق در هفته یاد شده ۸۴۴ واحد سرمایه‌گذاری صادر کرد تا بدین ترتیب بیشترین رشد ارزش را در بین صندوق‌‌های سرمایه‌گذاری در سهام با اندازه کوچک تجربه کند.