گروه بورس - معاون امور آماده سازی سهام سازمان خصوصی سازی آخرین وضعیت واگذاری شرکت‌‌‌‌های دولتی در آخرین ماه سال را تشریح کرد. دکتر اسماعیل غلامی‌‌‌‌در گفت‌وگو با ایسنا از واگذاری یک بیمه یا یک بانک دیگر تا دو هفته آینده خبر داد و گفت: تا دو هفته آینده بیمه البرز یا یکی دیگر از بانک‌ها در بورس اوراق بهادار عرضه می‌شوند که البته این امر مستلزم توافق با بیمه البرز و بورس است. وی با بیان اینکه در حال حاضر بانک تجارت آماده واگذاری است و صورت‌های مالی آن ارائه شده است، اضافه کرد: همچنین از بین شرکت‌‌‌‌هایی که در برنامه‌ واگذاری قرار دارند شرکت‌‌‌‌ حفاری شمال نیز آماده عرضه بوده و اگر بورس اجازه دهد و شرایط بازار مساعد باشد، ظرف روزهای آینده وارد بورس می‌شود.

غلامی‌‌‌‌خاطرنشان کرد: شرکت‌‌‌ حفاری شمال در حال حاضر دارای مشتری است و نسبت به سایر شرکت‌‌‌‌ها زودتر واگذار می‌شود، زیرا تمامی‌‌‌‌اقدامات آن نهایی شده است و هیچگونه مشکلی ندارد.

معاون سازمان خصوصی سازی در ادامه در خصوص وضعیت واگذاری نیروگاه‌ها که قرار بود در اسفند ماه از طریق مزایده واگذار شوند، گفت: در مورد نیروگاه‌ها مقرر شده است که کمیته ‌ای تعهدات شرکت‌‌‌‌ های نیروگاهی به توانیر و نحوه پرداخت به دولت را بررسی کرده و در سرمایه آنها لحاظ کند.

وی ادامه داد: بنابراین کمیته‌ مورد نظر بدهی شرکت‌‌‌‌ها به توانیر و نحوه بازپرداخت آنها را بررسی کرده و شنبه نتایج خود را در جلسه هیات واگذاری مطرح می‌کند که پس از ارائه نتایج نیروگاه‌های مورد نظر نیز از طریق مزایده واگذار می‌شوند.

۲۷ اسفند؛ بازگشایی پاکت‌های مزایده

همچنین معاون سازمان خصوصی سازی از واگذاری مدیریتی سه شرکت‌‌‌ دولتی و بازگشایی پاکت‌‌‌های مزایده در ۲۷ اسفند ماه و تصمیم گیری هیات واگذاری درباره فروش ۵ شرکت‌‌‌ خبر داد. اسماعیل غلامی‌‌‌‌در گفت‌وگو با فارس، اظهار داشت: سازمان خصوصی‌سازی به عنوان متولی اصلی واگذاری شرکت‌‌‌‌های دولتی به وکالت از نهادهای دولتی فروش مزایده‌‌ای سه شرکت‌‌‌ دولتی مهندسین مشاور توسعه راه‌آهن ایران (مترا)، قطعات بتنی گیلان و مجتمع صنعتی گوشت فارس را در پیش گرفته است. وی ادامه داد: براین اساس ۶۵ درصد (معادل ۳ هزار و ۲۵۰ سهم) توسعه راه‌آهن به وکالت از راه آهن ج.ا.ا به قیمت هر سهم ۵‌‌‌میلیون و ۸۷ هزار و ۹۰۰ ریال و با ارزش کل پایه ۱۶‌‌‌میلیارد و ۵۳۵‌‌‌میلیون و ۶۷۵ هزار ریال واگذار خواهد شد. غلامی‌‌‌‌افزود: از سوی دیگر ۴۹۰ سهم (معادل ۴۹ درصد) از شرکت‌‌‌ قطعات بتنی گیلان به قیمت پایه هر سهم ۴‌‌‌میلیون و ۸۱۲ هزار و ۲۷۸ ریال و با ارزش ۲‌‌‌میلیارد و ۳۸۵‌‌‌میلیون و ۱۶ هزار و ۲۲۰ ریال به وکالت از شرکت‌‌‌ مادر تخصصی ساتکاب برای واگذاری آماده شده است . به گفته وی شرایط واگذاری این دو شرکت‌‌‌ به صورت ۴۰ درصد نقد و ۶۰ درصد اقساط ۳ ساله است. معاون سازمان خصوصی سازی گفت : همزمان با این دو شرکت‌‌‌‌‌، ۱۰۰ درصد از سهام مجتمع گوشت فارس به صورت مزایده واگذار می‌‌‌‌شود و طی آن ۲۴۰ هزار و ۹۳۶ سهم این شرکت‌‌‌ به قیمت هر سهم یک ریال و به ارزش ۲۴۰ هزار و ۹۳۶ ریال ( به صورت نقد) به وکالت از شرکت‌‌‌ تولید محصولات کشاورزی، دامی ‌‌‌‌و منابع طبیعی فروخته خواهد شد. غلامی ‌‌‌‌دلیل قیمت گذاری یک ریالی هر سهم این شرکت‌‌‌ دولتی را زیان‌ده بودن و عدم سود آوری آن اعلام کرد. عضو هیات عامل سازمان خصوصی سازی خاطر نشان کرد: در صورت فروش سهام سه شرکت‌‌‌ یاد شده در مجموع ۲۴۴ هزار و ۴۷۶ سهم دولت به ارزش پایه ۸/۱‌‌ میلیارد تومان واگذار خواهد شد که پاکت‌های مزایده این شرکت‌‌‌‌‌ ها ساعت ۱۰ صبح روز سه‌شنبه ۲۷ اسفند بازگشایی می‌‌‌‌شود. غلامی ‌‌‌‌به واگذاری ۵ شرکت‌‌‌ دیگر دولتی اشاره کرد: هیات واگذاری در آخرین جلسه خود شرایط و چگونگی واگذاری ۵ شرکت‌‌‌ دیگر را مشخص خواهد کرد.

اقساط پرداخت شود

از سوی دیگر معاون سازمان خصوصی سازی بر عدم تجدید نظر در پرداخت بلوک ۲۰ درصدی مس تاکید کرد.سید مهدی عقدایی معاون واگذاری خصوصی سازی در گفت‌‌‌وگو با موج، در خصوص تقاضای کنسرسیوم مس در تجدید نظر در زمان پرداخت اقساط بلوک ۲۰ درصدی مس، به رقابت صورت گرفته برای خرید این بلوک اشاره کرد و گفت: خرید این بلوک بالاتر از نرخ پایه و با پذیرفتن شرایط آگهی (‌پرداخت اقساط به صورت شش ماهه، صورت گرفته و باید اقساط آن در موعد مقرر پرداخت شود.وی تصریح کرد: با توجه به این امر نمی‌‌‌‌توانیم در زمان پرداخت اقساط تجدید نظر کنیم. وی با اشاره به تعلق گرفتن جریمه دیرکرد در صورت تاخیر در پرداخت اقساط، از سود فروش اقساطی به‌علاوه تورم شش درصدی بانک مرکزی به عنوان جریمه دیرکرد نام برد.وی اظهار داشت: سازمان خصوصی سازی پس از خصوصی شدن سهام شرکت‌‌‌‌ها، تا زمان پرداخت اقساط آن، بر شرکت‌‌‌‌‌ها نظارت خود را اعمال می‌‌‌‌کند.وی ادامه داد: این نظارت در ارسال صورت‌‌‌های مالی و عدم فروش دارایی‌‌‌های شرکت‌‌‌ بدون کسب مجوز از سازمان خصوصی سازی صورت می‌‌‌‌گیرد.وی اضافه کرد: پس از واگذاری درصورتی که شرکت‌‌‌ با افزایش بهره وری، افزایش سرمایه یا افزایش پرسنل مواجه شود، براساس فرمولی مشخص، تخفیفاتی را برای شرکت‌‌‌ لحاظ می‌‌‌‌کنیم.

واگذاری سهام به مدیران در انتظار ابلاغیه

علاوه بر این مدیرعامل سازمان خصوصی‌‌سازی از تصویب آئین نامه‌‌ای در کارگروه اصل ۴۴ به منظور واگذاری ۵ درصد از سهام بنگاه‌‌‌ها به مدیران متخصص خبرداد. غلامرضا حیدری کرد زنگنه در گفت‌وگو با مهر در مورد واگذاری سهام به کارکنان دولت، بازنشستگان و مدیران متخصص گفت: هم اکنون واگذاری سهام به سه روش بلوکی، ترجیحی و تدریجی انجام می‌‌‌‌شود، سهام بلوکی بیش از ۵ درصد عرضه می‌‌‌‌شود، سهام تدریجی سهام خردی است که در بورس عرضه می‌‌‌‌شود و سهام ترجیحی سهامی ‌‌‌‌است که به مدیران و کارکنان همان بنگاه واگذار می‌‌‌‌شود. مدیرعامل سازمان خصوصی‌‌سازی از تصویب

آیین نامه‌‌ای در کارگروه اصل ۴۴ به منظور واگذاری ۵ درصد از سهام بنگاه‌‌‌ها به مدیران و کارکنان همان بنگاه‌‌‌ها خبرداد.وی افزود: براساس آیین نامه واگذاری سهام ترجیحی ۵ درصد سهام برای کارکنان و مدیران همان بنگاه و ۵ درصد برای مدیران کارآمد و با تجربه است و این موضوع برای بازنشستگان همان بنگاه‌‌‌ها نیز مطرح است.اسماعیل غلامی،‌‌ ‌‌معاون سازمان خصوصی‌‌سازی نیز از واگذاری ۵ درصد سهام شرکت‌‌‌های مشمول اصل ۴۴ به مدیران متخصص در صورت ابلاغ آیین نامه آن خبرداد و افزود: این میزان سهام علاوه بر ۵ درصدی است که به صورت سهام ترجیحی به کارکنان آن واحدها واگذار می‌‌‌‌شود.

فراخوان مشمولان جدید سهام عدالت

همچنین معاون وزیر اقتصاد و رییس سازمان خصوصی سازی از ارسال فراخوان برای اعطای سهام عدالت به ۱۵‌‌‌میلیون مشمول جدید در یکی دو هفته آینده خبر داد.غلامرضاحیدری کرد زنگنه در گفت‌وگو با فارس افزود:‌ از ۶ دهک یا ۴۲‌‌‌میلیون نفر مشمول دریافت سهام عدالت، تاکنون سهام عدالت به ۲۲‌‌‌میلیون نفر پرداخت شده و سود آن را نیز دریافت کرده‌اند. رییس سازمان خصوصی‌سازی افزود: همچنین شناسایی ۱۵‌‌‌میلیون نفر به پایان رسیده و فراخوان برای دریافت سهام عدالت به صورت جمعی یکی دو هفته آینده ارسال می‌شود.وی از واگذاری ۳۰ درصد سهام بانک ملت به شرکت‌‌‌‌های تعاونی سرمایه‌گذاری سهام عدالت خبر داد و گفت: منتظر تفکیک شرکت‌‌‌ های صدر و غیرصدر اصل ۴۴ در قالب تدوین آیین‌نامه هستیم. رییس سازمان خصوصی‌سازی گفت:‌ در حال حاضر هیچ آیین‌نامه‌ای برای تفکیک شرکت‌‌‌ها در گروه ۱ و ۲ وجود ندارد و بعد از تدوین آیین‌نامه تقسیم‌بندی شرکت‌‌‌ها انجام می‌شود و شرکت‌‌‌های حاکمیتی از شرکت‌‌‌های قابل واگذاری جدا می‌شود. وی افزود: اگر شرکت‌‌‌ها طبق آیین‌نامه در گروه یک یا دو قرار گیرند، واگذار شده و با اولویت ۴۰ درصد برای بخش تعاون در قالب سهام عدالت واگذار می‌شود.