رییس اداره نظارت بر ناشران بورسی اعلام کرد
بازگشایی «اخابر» و «شپنا» در انتظار بودجه ۸۸
گروه بورس - معصومه طاهرخانی: رییس اداره نظارت بر ناشران بورسی سازمان بورس بازگشایی نمادهای معاملاتی «مخابرات» و «پالایش نفت اصفهان» را در گرو ارائه پیشبینی بودجه سال ۸۸ این شرکتها دانست. «امیر حمزه مالمیر» در پاسخ به سوال خبرنگار ما درباره دلایل عدم بازگشایی نمادهای «اخابر» و «شپنا» با وجودی که شرکتهای یاد شده گزارشهای ۶ و ۹ماهه ۸۷ را ارائه کردهاند، گفت: در مورد مخابرات، هنوز پیشبینی سال ۸۸ را از شرکت دریافت نکردهایم و بازگشایی نماد منوط به گرفتن این اطلاعات از شرکت است.
وی افزود: از طرفی یک سری سوالات و ابهامات در مورد گزارشهای امسال شرکت نیز وجود دارد که با توجه به نیاز بازار به شفافیت اطلاعاتی در مورد مخابرات، از شرکت خواستیم که اطلاعات بیشتری را در اختیار ما قرار دهند.
وی در مورد نوع ابهامات سازمان در مورد مخابرات گفت: در اطلاعات پیشبینی جزئیات درآمدهای متفرقه و هزینههای عملیاتی، ۲قلم پرداخت عمده شرکت ارتباطات سیار به خزانه دولت وجود دارد که به صورت مبهم آورده شده است. در این خصوص برای ما مشخص نیست که آیا این ارقام سهام سود هستند یا جزو تکالیف دولتی که باید پرداخت شوند؟
وی یادآور شد: اگر مشخص شود که سهم سود است قطعا EPS امسال مخابرات افزایش خواهد یافت ولی اگر این رقم به حساب تکالیف دولتی برود، بحث شکل دیگری به خود میگیرد.
وی میزان این رقم را ۳۰۰میلیارد تومان عنوان کرد. در ادامه خبرنگار ما پرسید: ظاهرا تکلیف این رقم در جلسه معارفه مخابرات با فعالان روشن شده و به صراحت گفته شده که این رقم «باج سبیل دولت» یا همان پرداخت تکلیفی «اخابر» به دولت است. به نظر شما آیا این استدلال کافی نیست؟
«مالمیر» در جواب سوال گفت: ما به دنبال گرفتن جزئیات بیشتر و کاملتری در این مورد هستیم. تا اینجای کار هم شفافسازی زیادی در مورد این سهم انجام دادهایم، ولی به دلیل بزرگ بودن شرکت لازم است که تامل بیشتری در مورد اطلاعرسانی این شرکت انجام دهیم.
توقفها ربطی به شاخص ندارد!
وی در جواب سوال دیگر خبرنگار ما که پرسید عدم بازگشایی نماد مخابرات تا چه حد مرتبط با نگرانیهای سازمان در مورد افت شاخص است؟ گفت: گاهی اوقات بحث افت شاخص مطرح است، ولی نقدینگی سهم برای ما از هر چیز دیگری مهمتر است. تلاش داریم که با گرفتن اطلاعات بودجه ۸۸، شفافیت سهم را زیاد کنیم و حتی ممکن است با اطلاعرسانی شفافی که انجام میدهیم به افزایش قیمت سهم هم کمک کنیم.
وی در مورد زمان نهایی ارائه پیشبینی ۸۸ مخابرات گفت: مدیران شرکت تا به حال چندین قول ارسال اطلاعات به سازمان را دادهاند، ولی چندان در این زمینه خوش قول نبودهاند. به هر حال علاوه بر بزرگ بودن شرکت از یک طرف و ابهام در ماهیت دولتی یا غیردولتی بودن شرکت از طرف دیگر این تاخیرها نیز دور از انتظار نیست.
سناریوهای دوگانه برای بودجه «اخابر»!
وی در جواب سوال خبرنگاری، که پرسید آیا نمیتوانید از مخابراتیها دو سناریو برای تعریف بودجه بگیرید؟ گفت: تمام سعی ما این است که این کار را انجام دهیم، البته این امر بستگی به شرکت دارد که اطلاعات را چگونه به ما ارائه کند.
هنوز تکلیف ۳۰۰میلیارد تومان معلوم نیست!
اما «صابر فیضی» مدیرعامل مخابرات در مورد تکلیف قطعی رقم ۳۰۰میلیارد تومان گفت: طی نامهای که برای معاونت راهبردی و خزانه ارسال کردهایم از آنها خواستهایم که تکلیف این رقم را مشخص کنند که آیا سود تکلیفی است یا اینکه جزو پرداختهای تکلیفی است؟
وی اضافه کرد:به استناد گفتههای حسابرس، ما پیشتر اعلام کرده بودیم که این رقم جزو پرداختها است، ولی به تازگی دولت به ما اعلام کرده که این رقم باید به حساب سود تکلیفی برود. وی یادآور شد: اگر این رقم به حساب سود تکلیفی برود EPS مخابرات تعدیل مثبت به میزان ۶۵ریال خواهد داشت.
تا ۸۸ را نگیریم، «شپنا» را باز نمیکنیم!
همچنین مالمیر شرط بازگشایی نماد «شپنا» را همانند مخابرات عنوان کرد و گفت: به دلیل حساسیت بازار روی سهام این شرکت قصد داریم تا وقتی که اطلاعات پیشبینی ۸۸ را نگرفتهایم، نماد را باز نکنیم.
وی ادامه داد: از آنجا که «شپنا» از شرکتهای مهم بازار است و توجهات به این سهم زیاد است بنابراین لازم است که بودجه ۸۸ را بگیریم تا تحلیلگران بتوانند به درستی روی سهم تحلیل و بررسی کنند.
وی وضعیت سال آینده شرکت را مبهم خواند و افزود: هنوز مشخص نیست که قیمت نفت خام و فروش محصولات شرکت برای سال آینده چگونه است، بنابراین شرط گرفتن اطلاعات ۸۸بسیار ضروری است. اما «منوچهر آقانژاد»، مدیرعامل پالایشگاه اصفهان هم در گفتوگو با خبرنگار ما درباره زمان نهایی ارسال بودجه ۸۸ شرکت به سازمان گفت: سعی میکنیم تا فردا اطلاعات را به سازمان بدهیم. از طرفی براساس توافقات انجام شده با پالایش و پخش به این نتیجه رسیدیم که تا ۵ سال بتوانیم نرخ فروش محصولاتمان را به نرخ FOB داشته باشیم.
ارسال نظر