صندوقهای سرمایهگذاری، طلایهداران آینده بازار سرمایه
سنا- عضو هیاتمدیره و معاون اجرایی سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: صندوقهای سرمایهگذاری، طلایهداران آینده بازار سرمایه ایران خواهند بود.
دکتر «احمد احمدپور» افزود: صندوقهای سرمایهگذاری از جمله نهادهای واسطهای هستند که شرایط را برای حضور سرمایهگذاران غیرحرفهای در بازار سرمایه فراهم میکنند.
وی با بیان اینکه صندوقهای سرمایهگذاری از ساختار و ارکان قابل اطمینان برخوردارند، اظهار داشت: مدیر، متولی و حسابرس هر یک به فراخور وظایف خود بخشی از سازوکار نظارت بر عملکرد صندوق را برعهده دارند.
دکتر احمدپور بهکارگیری نیروی انسانی مجرب در زمینه مدیریت پرتفوی سرمایهگذاری را از دیگر ویژگیهای صندوقهای سرمایهگذاری اعلام کرد و گفت: تصمیمات مناسب و بهموقع در ترکیب داراییها و در نهایت کسب بازدهی مطلوب، اطمینان سرمایهگذاران را در این صندوقها افزایش میدهد. وی به نقدشوندگی سریع صندوقهای سرمایهگذاری اشاره کرد و افزود: مدت انتظار سرمایهگذار برای نقدشدن سرمایهاش در این صندوقها، حداکثر هفت روز است که این امر در بازار سهامی که نقدشوندگی از دغدغههای اصلی آن است میتواند امتیازی برجسته برای سرمایهگذاران باشد.
عضو هیاتمدیره سازمان بورس و اوراق بهادار، شفافیت اطلاعاتی صندوقهای سرمایهگذاری را از دیگر ویژگیهای این صندوقها دانست و گفت: محاسبه و اعلام ارزش خالص داراییها به طور روزانه و ارائه حجم قابل توجه اطلاعات در تارنمای اختصاصی هر صندوق، فضای شفافی را در اختیار فعالان بازار و سرمایهگذاران قرار میدهد. دکتر احمدپور اظهار داشت: نظارت مستمر بر عملکرد صندوقهای سرمایهگذاری توسط سازمان بورس و اوراق بهادار نیز به نوبه خود اطمینان از عملکرد قانونمند و سالم نهادهای یاد شده را افزایش داده است. وی ادامه داد : نظارت سازمان بورس و اوراق بهادار بر صندوقهای سرمایهگذاری به صورت نرمافراری و online است تا این سازمان بتواند هر لحظه عملکرد آنها را مورد ارزیابی قرار دهد. معاون اجرایی سازمان بورس و اوراق بهادار اظهار امیدواری کرد که با گسترش کمی و کیفی صندوقهای سرمایهگذاری زمینه برای حضور عموم مردم در بازار سرمایه، بهرهگیری بخش تولیدی از پساندازهای مردمی و بهرهمندی عموم از منافع سرمایهگذاری در بازار اوراق بهادار فراهم شود. نخستین صندوق سرمایهگذاری قرن هجدهم میلادی در انگلستان تشکیل شد، اما صندوقهای سرمایهگذاری به شکل امروزی در سال۱۹۲۴ میلادی در شهر بوستون آمریکا فعالیت خود را آغاز کردند. صندوقهای سرمایهگذاری از آن سال به بعد (به ویژه در آمریکا) به صورت موفقیتآمیزی فعالیت خود را ادامه دادند، به طوری که سرمایه آنها از ۴۴۸ میلیون دلار در سال ۱۹۴۰ به ۱۴ هزار میلیارد دلار در پایان سال ۲۰۰۳ رسید. بر اساس این گزارش، تنها در آمریکا تعداد صندوقهای سرمایهگذاری مشترک از ۵۴۶ صندوق در سال ۱۹۸۰ به بیش از ۸۳۰۰ صندوق در سال ۲۰۰۱ رسید. این تعداد صندوقهای سرمایهگذاری مشترک در آمریکا تا سال ۲۰۰۰ میلادی حدود ۷ هزار میلیارد دلار دارایی را جمعآوری کردند، این در حالی است که در سال ۱۹۸۰ مجموع دارایی صندوقهای سرمایهگذاری مشترک تنها
۱۳۵ میلیارد دلار بوده است. سادگی فعالیت در صندوق، تنوع در سبد سرمایهگذاری، کاهش ریسک سرمایهگذاری، امکان جذب سرمایههای خرد، کاهش هزینههای عملیاتی، قابلیت نقدشوندگی سریع، امکان مدیریت حرفهای، سادگی محاسبه قیمت و شفافیت از مهمترین ویژگیهای صندوقهای سرمایهگذاری مشترک است. افزایش نقدشوندگی اوراق بهادار موجود در بورس، نهادینهکردن و گسترش فرهنگ سرمایهگذاری و ورود تمام سرمایهگذاران غیرحرفهای از طریق این نهاد به بورس و جمعآوری وجوه از سرمایهگذاران و اختصاص آنها به خرید انواع اوراق بهادار برای جلوگیری از خروج سرمایه از کشور از مهمترین اهداف تشکیل صندوقهای سرمایهگذاری مشترک است. در حال حاضر چهارده صندوق سرمایهگذاری پیشتاز، نهایتنگر، حافظ، گلچین، سهمآشنا، آگاه، شاداب، خبرگان، پاسارگاد و بانکهای تجارت، صادرات، ملی و سپه در بازار سرمایه ایران فعال هستند.
ارسال نظر