آن سوتر
مهمترین تحولات بازارهای مالی جهان
سنا - مهمترین اخبار بازارهای مالی کشورهای جهان در هفته منتهی به روز یکشنبه اول دی ماه منتشر شد. بازارهای سهام کشورهای آسیایی و آمریکایی این هفته شاهد افزایش شاخصهای خود بودند.
«آمریکــا»
اغلب شاخص سهام بورسهای آمریکایی در این هفته افزایش یافتند که علت آن اعلام برنامه نجات خودروسازان از سوی دولت و کاهش نگرانی از فروپاشی این صنعت بود که تهدیدی برای میلیونها شغل به شمار میرفت. اما شاخص بورس برزیل برای سومین روز پیاپی کاهش یافت که علت آن افزایش دور از انتظار نرخ بیکاری و همچنین تشدید نگرانی از کاهش رشد اقتصادی و در پی آن کاهش تقاضای خرید کالا بود. اما شاخص بورس کانادا با پیشگامی شرکتهای بخش مالی افزایش یافت.
«اروپـــا»
اغلب بورسهای اروپایی با پیشگامی تولیدکنندگان کالا این هفته را با کاهش سپری کردند که علت آن نگرانی از تداوم کاهش رشد اقتصادی در سطح جهان و تاثیر منفی آن بر تقاضای خرید فلزات و نفت بود. همین امر موجب کاهش قیمت سهام بورس بریتانیا پس از چهار روز شد. این در حالی است که سرمایهگذاران اروپایی هفته آینده در انتظار گزارش بازار مسکن و بازار مصرف خصوصی در آمریکا و تاثیر آن بر بازارهای سهام اروپایی هستند. البته هفته آینده به دلیل شروع تعطیلات کریسمس، هفته کاری کمتری در بازارهای سهام خواهد بود.
«آسیــا»
اغلب شاخص سهام بورسهای آسیایی برای دومین هفته پیاپی افزایش یافتند که علت آن کاهش نرخ بهره از سوی آمریکا، ژاپن و هنگ کنگ و نیز کاهش قیمت نفت و در پی آن افزایش امیدواری برای شرکتهای بحرانزده بود. شاخص بورس استرالیا نیز در پایان معاملات آخرین روز هفته یک درصد و در مجموع هفته را با سه درصد رشد به پایان برد.
بـازار انـرژی
به علت افزایش ذخایر نفتی در انبارهای آمریکا که ظرفیت ذخیره عرضه نفت برای تحویل در سال آینده را کاهش میدهد، قیمت آتی نفت در نیویورک به پایینترین حد خود پس از وقوع جنگ ۱۹۹۱ خلیجفارس رسید. شرکت دولتی نفت برزیل اعلام کرد که به علت کاهش قیمت نفت، برنامه سرمایهگذاری ۲۰۱۳-۲۰۰۹ را به تعویق میاندازد. شرکت شل که بزرگترین شرکت نفتی اروپا است اعلام کرد که در اجرای پروژههای خود در کانادا به علت کاهش قیمت نفت تجدید نظر میکند. وزیر انرژی برزیل گفت: قیمت نفت که در سال جاری به نصف کاهش یافته، باید حداقل به ۷۵ دلار در هر بشکه برسد تا سرمایهگذاری در ظرفیت نفت خام و عرضه انرژی به بازارهای جهان صرفه اقتصادی داشته باشد. در همین حال شکیب خلیل، رییس اوپک اعلام کرد که اعضای این سازمان در اجلاس ۲۹ دی کویت نسبت به کاهش بیشتر تولیدات خود به بحث خواهند پرداخت. کشور عربستان سعودی که بزرگترین تولیدکننده نفت خام اوپک به شمار میرود نیز موافقت خود را برای کاهش ظرفیت تولید خود به ۰۵۱/۸ میلیون بشکه در روز اعلام کرد.
ارسال نظر