گروه بورس- با وجود بازدهی نه چندان معقول شاخص‌های چندگانه بورس تهران، صندوق‌های سرمایه‌گذاری هنوز روی نوار متعادل حرکت می‌کنند.

«ایمان مقدسیان» کارشناس اداره امور نهادهای مالی‌ سازمان بورس گفت: صندوق‌های سرمایه‌گذاری در مقاطع مختلف آغاز به فعالیت کرده‌اند و باید توجه داشت بسیاری از صندوق‌هایی که کمتر از سه ماه از فعالیتشان سپری شده است شرایط مثبت بازار را تجربه نکرده‌اند. وی ادامه داد: شاخص بازده نقدی و قیمت از ۱۵مرداد ماه تا ۱۵ آبان ماه سال جاری بازدهی منفی ۵/۱۶‌درصدی را برای بازار نشان می‌دهد، در حالی که دامنه بازده چهار صندوقی که در این فاصله وارد بازارشده‌اند بین منفی ۵/۵ تا ۷‌درصد است.
وی در مورد روند بازدهی صندوق‌ها از زمان شروع فعالیت تاکنون گفت: از لحاظ بازدهی از ابتدای تاسیس سه صندوق کارگزاری بانک ملی، سهم آشنا و پیشتاز پر بازده‌ترین صندوق‌ها هستند. صندوق سرمایه‌گذاری بانک ملی با گذشت 186 روز از شروع فعالیت خود، 77‌درصد بازدهی داشته و بازدهی متوسط روزانه این صندوق در هر روز از فعالیت خود برابر با 41صدم ‌درصد است. وی افزود: صندوق سرمایه‌گذاری سهم آشنا با گذشت 204 روز از فعالیت خود 36‌درصد بازدهی داشته که بازدهی متوسط روزانه این صندوق برابر با 17صدم درصد است.همچنین صندوق سرمایه‌گذاری پیشتاز با گذشت 183 روز از فعالیت خود، 33‌درصد بازدهی داشته و بازدهی متوسط روزانه این صندوق برابر با 18صدم درصد است.
وی خاطرنشان کرد:‌ میانگین موزون بازدهی از ابتدای تاسیس ۱۳ صندوق سرمایه‌گذاری ۲۰‌درصد است و به طور متوسط ۱۶۰ روز از عمر صندوق‌های سرمایه‌گذاری می‌گذرد، در مقایسه با صندوق‌ها، بازار ۱۱‌درصد بازدهی را طی ۲۲۷ روز محقق کرده است.
«مقدسیان» در مورد پربازده‌ترین صندوق‌ها طی یک ماه اخیر نیز گفت:‌ در سی روز گذشته ( منتهی به 22آبان ماه) پر بازده‌ترین صندوق‌ها، صندوق سرمایه‌گذاری خبرگان و صندوق سرمایه‌گذاری سهم آشنا بودند که بازدهی آنها به ترتیب 5 و 4‌درصد بوده و کمترین بازدهی متعلق به صندوق سرمایه‌گذاری گلچین با 14‌درصد بازدهی منفی بود. وی در عین حال گفت: طی مدت مشابه بازدهی بازار برابر با منفی 9‌درصد و میانگین وزنی بازدهی ماهانه صندوق‌های سرمایه‌گذاری منفی 5/2‌درصد بود.
در هفته گذشته نیز بازدهی متوسط صندوق‌های سرمایه‌گذاری منفی یک‌درصد و بازدهی بازار منفی ۶۶/۱‌درصد بود.وی در مورد NAV صندوق‌ها هم گفت: از لحاظ ارزش خالص دارایی‌های صندوق‌های سرمایه‌گذاری (در سهام) صندوق سرمایه‌گذاری پیشتاز با حدود ۲۲میلیارد ریال بزرگترین صندوق محسوب می‌شود و پس از این صندوق، صندوق سرمایه‌گذاری حافظ و نهایت نگر با ۷/۱۱ و ۴/۱۱میلیارد ریال بزرگترین صندوق‌های سرمایه‌گذاری هستند. مجموع ارزش ۱۳ صندوق سرمایه‌گذاری تا تاریخ ۲۲آبان ماه امسال، ۱۱۴ میلیارد ریال است.
کارشناس سازمان بورس در پایان در مورد ترکیب سهامداران صندوق‌ها گفت: تاکنون 751 سرمایه‌گذار حقیقی در صندوق‌ها سرمایه‌گذاری کرده‌اند و 53‌درصد واحدهای سرمایه‌گذاری را از آن خود کرده‌اند. صندوق سرمایه‌گذاری پیشتاز با 199 سرمایه‌گذار حقیقی بیشترین مخاطب را در بین حقیقی‌ها دارد.