ایرنا - مدیرعامل شرکت بورس اوراق بهادار از طراحی و تدوین طرح حمایت از صنایع و بازار سرمایه برای جبران آثار بحران مالی دنیا و مشکلات بازار سرمایه، خبر داد.

«علی رحمانی» افزود: در این طرح، حمایت و سودآوری صنایع داخلی حفظ خواهد شد که البته این امر بزرگ‌ترین کمک به بازار سرمایه کشور است.

وی در ادامه اظهار داشت: همچنین ارائه امکاناتی برای حفظ نقدینگی موجود نیز از دیگر موارد دارای اهمیت این طرح خواهد بود.

رحمانی با اشاره به وجود مطالبات برخی از شرکت‌های بورسی از دولت نیز گفت: اگر دولت بتواند بدهی خود را به این شرکت‌ها پرداخت کند، کمک موثری به شرکت‌ها و بازار سرمایه کشور کرده است.

مدیرعامل شرکت بورس اوراق بهادار در ادامه با اشاره به آثار بحران مالی در دنیا گفت: این امر سبب شده تا ارزش بورس کشور به دلیل افزایش نرخ دلار‌وکاهش قیمت‌ها در سه ماه گذشته، از ۶۳ به ۵۷‌میلیارد دلار کاهش یابد.

وی با بیان آنکه،‌شاخص بورس کشور نیز در این مدت حدود ۱۵‌درصد کاهش یافته است، افزود: افت شاخص بورس کشور نسبت به سایر بورس‌ها بسیار کم بوده است.

این مقام مسوول تصریح کرد: بورس آمریکا برای جبران کاهش شاخص اقداماتی را انجام داده است، به نحوی که شرکت‌هایی نظیر گروه بیمه آمریکا که دارای افت زیادی بوده‌اند، از شاخص حذف شده‌اند.

وی با اشاره به سرایت آثار بحران مالی اخیر به بخش واقعی اقتصاد گفت: این امر سبب شده تا شرکت‌های بورس که در بخش صادرات فعال هستند با مشکلاتی مواجه شوند و سودآوری آنها تحت‌تاثیر قرار گیرد.

رحمانی با تاکید بر اهمیت بهره‌گیری از ظرفیت‌ها در کشور، اظهار داشت: دولت باید در زمان حاضر ابتکار عمل را به دست گرفته و با تعریف طرح‌هایی نظیر طرح مسکن مهر که بر اثر آن بخش‌های زیادی از اقتصاد فعال می شوند، اجرایی کند.

وی گفت: از آنجایی که موسسه‌های صادرکننده توان پرداخت تسهیلات و وام‌های خود را ندارند و شرکت‌های تولید داخل نیز به دلیل کاهش تقاضا با موجودی محصول و کاهش اعتبارات مواجه هستند، دولت باید در این شرایط پرداخت تسهیلات مالی را در اولویت قرار دهد.

رحمانی در پایان بر ضرورت تصویب لایحه افزایش سرمایه بانک‌ها تاکید کرد و گفت: با تصویب این لایحه مشکل منابع بانک‌ها رفع می‌شود که نتیجه این امر نیز افزایش و تزریق اعتبارات به بخش‌های مختلف خواهد بود.

همچنین به منظور حمایت از سرمایه‌گذاران ج‍زء شرکت‌های سهامی عام کارگروهی در قوه قضائیه تشکیل می‌شود.

در ادامه نشست‌های مربوط به بررسی راهکارهای بهبود فضای کسب و کار در کشور در محل سازمان سرمایه‌گذاری و کمک‌های اقتصادی و فنی ایران، نمایندگان قوه قضائیه در خصوص چگونگی افزایش حمایت قضایی از سهامداران جزء در شرکت‌های سهامی به بیان نقطه نظرات پرداختند. براین اساس، در این نشست شفافیت معاملات مربوط به مدیران شرکت و میزان افشای این معاملات، مسوولیت مدیران در معاملات با خود و توانایی سهامداران در تعقیب مدیران و مقامات شرکت به دلیل سوءمدیریت آنها مورد بررسی قرار گرفت.

همچنین نمایندگان قوه قضائیه به عنوان رییس کارگروه بررسی شاخص حمایت قضایی از سرمایه‌گذاران، پرسش‌نامه‌های ارائه شده از سوی بانک جهانی و امتیازات داده شده به ایران در هر یک از زیرشاخص‌ها را مورد تحلیل قرار داده و درباره پرسش‌ها، میزان درستی آنها و نمره اختصاص یافته به ایران اظهارنظر کردند که برای پیگیری موثر موضوع مقرر شد که کارگروهی برای بررسی دقیق شاخص حمایت از سرمایه‌گذاران (سهامداران خرد در شرکت‌های سهامی) در قوه قضائیه تشکیل شود. برپایه این گزارش، شاخص حمایت از سرمایه‌گذاران یا

Protecting Investors به بررسی وضعیت و حقوق سهامداران خرد در شرکت‌های سهامی در مقابل سوء استفاده مدیران از اموال شرکت برای اهداف شخصی آنها می‌پردازد. معیارهای این شاخص در حالی به سه بعد اصلی و مهم شاخص می‌پردازد که رتبه ایران در این شاخص در سال جاری در میان ۱۸۱ کشور ۱۶۴ بوده و امتیاز ایران ۳ از ۱۰ است.