گروه بورس- شرکت آذریت به‌رغم کاهش تولید و فروش در سه ماه امسال درآمد بیشتری نسبت به دوره مشابه سال قبل کسب کرد.

به گزارش بورس و اوراق‌بهادار تهران این شرکت در بهار امسال توانست ۲۶میلیارد و ۸۸میلیون ریال درآمد از فروش ورق و لوله به دست آورد. این رقم نسبت به دوره مشابه سال قبل که معادل ۲۲میلیارد و ۸۲۵میلیون ریال بود، ۱۴درصد رشد داشت. براین اساس شرکت در تولید ورق ۸درصد و در تولید لوله از ۲۰درصد رشد قیمت برخوردار بود. این در حالی است که مقدار تولید ورق نسبت به دوره مشابه سال قبل ۱۴درصد کاهش و مقدار فروش این محصول ۳۱درصد کاهش را تجربه کرد.

اما مقدار تولید و فروش لوله در بهار امسال نسبت به دوره مشابه سال قبل به ترتیب ۹ و ۱۱درصد رشد داشت. به طور کلی مقدار تولید و فروش این دو محصول شرکت روی هم در سه ماه ابتدای امسال نسبت به دوره مشابه سال قبل ۷ و ۱۵درصد کاهش را نشان می‌دهد. آذریت درآمد حاصل از فروش سال ۸۷ را مبلغ ۱۱۳میلیارد و ۸۸میلیون ریال پیش‌بینی کرده که در سه ماه اول سال توانست با کسب ۲۶میلیارد و ۸۸میلیون ریال ذکر شده ۲۳درصد پیش‌بینی خود را پوشش دهد. بنابراین گزارش، پیش‌بینی فروش شرکت در سال ۸۷ نسبت به سال قبل ۳۲درصد افزایش دارد. در همین حال پیش‌بینی بهای تمام شده کالای فروش رفته شرکت نیز نسبت به سال قبل افزایش ۳/۳۱درصدی یافته است. آذریت سود هر سهم سال ۸۷ را با سرمایه شش‌میلیارد ریال مبلغ چهارهزار و ۶۴۸ریال خالص پیش‌بینی کرده است. این رقم در تاریخ ۳۰ بهمن‌ماه ۸۶ مبلغ ۴هزار و ۷۷۴ریال پیش‌بینی شده بود، سپس در تاریخ‌های ۲۰ اسفندماه ۸۶ و ۱۱اردیبهشت‌ماه ۸۷ دوباره به مبلغ ۴هزار و ۴۳۴ریال کاهش یافت. این رقم در تاریخ ۱۹تیرماه ۸۷ مبلغ ۴هزار و ۵۳۹ریال اعلام شد. شرکت دلایل تعدیل‌های مزبور را افزایش نرخ فروش محصولات، کاهش مقدار فروش، افزایش نرخ خرید مواد اولیه و عدم دریافت تسهیلات مالی عنوان کرده است. بر اساس این گزارش، پیش‌بینی سود پس از کسر مالیات شرکت در سال ۸۷ نسبت به عملکرد واقعی سال مالی قبل ۲۹درصد افزایش نشان داد. هیات‌مدیره شرکت در نظر دارد ۷۰درصد سود خالص پیش‌بینی شده را برای تقسیم بین سهامداران به مجمع عمومی عادی سالانه پیشنهاد کند. این در حالی است که شرکت در تاریخ‌های ۲۰ اسفندماه ۸۶ اعلام کرده بود که مبلغ ۲۰میلیارد و ۵۱میلیون ریال به ازای هر سهم ۳هزار و ۳۴۲ریال و در تاریخ ۱۱اردیبهشت‌ماه ۸۷ پیشنهاد کرده بود که مبلغ ۱۸میلیارد و ۶۲۴میلیون ریال معادل ۳هزار و ۱۰۴ریال به ازای هر سهم را برای تقسیم بین سهامداران به مجمع عمومی عادی سال مالی ۸۷ پیشنهاد خواهد داد. بنابراین گزارش پیش‌بینی سود ناخالص شرکت در سال ۸۷ نسبت به سال قبل از رشدی معادل ۱/۳۲درصد برخوردار است. شرکت میزان سود ناخالص سال ۸۷ را ۴۹میلیارد و ۲۰۵میلیون ریال پیش‌بینی کرده است.

بنابر اعلام این شرکت، از علل عمده افزایش سود ناخالص در سه ماه اول منتهی به ۳۱ خردادماه ۸۷ می‌توان به فروش انبوه محصول از محل موجودی اول دوره اشاره نمود که در نتیجه از یک سو مبلغ فروش با نرخ بالا در حساب‌های ۸۷ منظور شده و از سوی دیگر هزینه‌های بهای تمام‌شده در سال‌مالی ۸۶ مستتر شده است. همچنین نرخ مواد اولیه مصرفی برای سه ماه اول سال‌مالی که با نرخ‌های خرید سال ۸۶ (به‌خصوص برای مواد اولیه آزبست) محاسبه شده پایین‌تر از نرخ بقیه ماه‌های آتی سال است. به‌علاوه تسهیلات بانکی پیش‌بینی شده نیز در طی سال از سیستم بانکی وصول خواهد شد، بنابراین عوامل ذکرشده باعث شده‌اند که حاشیه سود خالص سه ماهه اول ۸۷ بالاتر از حاشیه سود خالص پیش‌بینی شده شود. همچنین شرکت در مورد اقدامات انجام گرفته برای حذف آزبست از چرخه تولید اعلام کرده است که شرکت پیشنهادهای لازم را از شرکت‌های اروپایی و آسیایی دریافت و جمع‌بندی کارشناسی انجام یافته و در ماه‌های مرداد و شهریور سال ۸۷، بعد از انتخاب پیمانکار خارجی عملیات اجرایی آن شروع خواهد شد.

براساس این گزارش شرکت آذریت به سازمان بورس و اوراق بهادار اعلام کرده که براساس پیش‌بینی‌ها، ۷۰درصد از سیمان مورد نیاز سال را از طریق مراجع رسمی و با نرخ مصوب خریداری خواهد کرد و ۳۰درصد مابقی را از طریق حواله‌های اداره بازرگانی که به صورت کلینکر یا سیمان با نرخ بالاتر ارائه می‌شود، تامین خواهد کرد.

یادآوری می‌شود قیمت سیمان از تاریخ ۱۲ تیرماه امسال افزایش یافته است.بنابراین گزارش کل مقدار قابل‌خرید سیمان مندرج در پیش‌بینی شرکت ۲۸هزار و ۶۰۰تن و کل مبلغ قابل‌خرید سیمان مندرج در پیش‌بینی ۲۲میلیارد و ۳۰۸میلیون ریال است. بنابراین مقدار سیمان قابل‌تامین با نرخ رسمی معادل ۲۰هزار و ۲۰تن و مقدار سیمان قابل‌تامین با نرخ بالاتر ۸هزار و ۵۸۰تن است. در نتیجه بهای سیمان با نرخ رسمی معادل ۱۲میلیارد و ۱۲میلیون ریال و بهای سیمان با نرخ بالاتر معادل ۱۰میلیارد و ۲۹۶میلیون ریال است.