مخابرات شنبه به بازار می‌آید

گروه بورس - پنج درصد از سهام شرکت مخابرات روز شنبه در بازار سهام کشور عرضه می شود. به گزارش خبرنگار ما، فرآیند خصوصی‌سازی شرکت مخابرات تاکنون به دلایل مختلف از قبیل مشخص نبودن صورت‌های مالی، عدم ثبت سرمایه، تعیین تکلیف ودایع مشترکان، نامعلوم بودن وضعیت بدهی‌ها بارها به تعویق افتاده است.

اما روز گذشته مدیران سازمان‌های مرتبط با این فرآیند به اتفاق از آغاز عرضه سهام این شرکت بزرگ در روز شنبه آینده خبر دادند.

روز گذشته مدیران شرکت بورس، سازمان حسابرسی، سازمان خصوصی‌سازی و شرکت مخابرات در گفت‌وگو با خبرگزاری‌ها از فراهم آمدن شرایط عرضه سهام این شرکت در بورس خبر دادند.

تایید صورتجلسه مجمع فوق‌العاده توسط سازمان بورس

علی رحمانی، مدیرعامل شرکت بورس در گفت‌وگو با فارس، در این باره اظهار داشت: جزئیات رقم سرمایه این شرکت اعلام شده که صورتجلسه مجمع فوق‌العاده آن باید به امضای سازمان بورس برسد تا بعد از ثبت افزایش سرمایه و دریافت تاییدیه از سازمان بورس مقدمات واگذاری سهام این شرکت مهیا شود.

وی گفت: سازمان حسابرسی سه شنبه گذشته گزارش‌های مالی این شرکت را صادر کرده و تقریبا تمام اطلاعات مربوط به این شرکت دریافت شده است.

رحمانی درباره زمان عرضه بزرگ‌ترین شرکت دولتی قابل واگذاری در بورس گفت: شنبه هفته آینده تا ۵درصد از سهام این شرکت در بازار اصلی واگذار خواهد شد. رحمانی درباره حجم مبنای این شرکت اظهار داشت: فعلا حجم مبنای شرکت مخابرات بر اساس همان قاعده قبلی تعیین خواهد شد، اما باید در خصوص تعیین حجم مبنای این شرکت بررسی‌های لازم انجام تا میزان سهام حجم مبنای آن مشخص شود.

در همین حال غلامرضا حیدری کردزنگنه در گفت‌وگو با ایسنا از انجام همه اقدامات لازم جهت عرضه سهام مخابرات خبر داد و درباره امضای صورت‌جلسه مجمع فوق‌العاده گفت: این صورت جلسه به امضای اعضا رسیده و EPS شرکت نیز تایید شده است و قیمت سهم با توجه به عرضه و تقاضا در روز عرضه تعیین خواهد شد.

اطلاعات جدید دلیل وقفه

دکتر کاظم نجفی علمی، رییس سازمان حسابرسی، نیز در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه سازمان حسابرسی تمام کارهای نهایی و عملیاتی را انجام داده است، گفت: سازمان حسابرسی مشکلی از نظر ارائه EPS ندارد و تنها مانع عرضه سهام مخابرات در بورس مربوط به تایید سود هر سهم این شرکت بود که به تایید سازمان حسابرسی رسیده است.

وی گفت: متاسفانه مخابرات بارها اطلاعات جدید‌تری را به سازمان حسابرسی آورده که وقفه عرضه این سهام ناشی از همین مساله است و اگر چنانچه اطلاعات جدیدتر را در اختیار سازمان حسابرسی قرار بدهد ما مجبوریم که دوباره کارها را از نو شروع و تجدیدنظر کنیم.

سود ۱۷۱ریالی

نجفی علمی اضافه کرد: مبلغ هر سهم باید به تایید سازمان خصوصی‌سازی برسد تا مخابرات وارد بورس شود.

رییس سازمان حسابرسی تاکید کرد: مخابرات ایران برای ورود به بورس دارای بیش از ۴۵میلیارد سهم با ارزش سود هر سهم ۱۷۱ریال است و ارزش سرمایه این شرکت ۴۵هزار و ۸۰۰میلیارد ریال در نظر گرفته شده است.با توجه به این اظهارات، هفته آینده بازار سرمایه با ورود این سهام، تجربه جدیدی را کسب کرده و رقم بالایی را در ستون ارزش مبادلات به ثبت خواهد رساند.

شرایط مهیا است

اکبر زرگانی‌نژاد، کارگزار بورس اوراق بهادار در گفت‌وگو با ایلنا با بیان اینکه شرایط برای جذب سرمایه‌های جدید مهیا است، گفت: در حال حاضر با توجه به پیش‌‏بینی مثبتی که برخی شرکت‌‏های بورسی از درآمد سهام خود ارائه داده‌‏اند و در شرایطی که مجامع بورسی برگزار شده و نمادهای معاملاتی شرکت‌‏ها در حال بازگشایی است، می‌‏توانیم امیدوار باشیم که بورس در انتظار روزهای بهتری باشد.

این کارگزار بورس با اشاره به شرکت‌‏هایی که به تازگی در بورس پذیرفته شدند، گفت: حجم معاملات با توجه به شرکت‌‏های جدید رو به رشد است و ما شرکت‌‏هایی داریم که در حال طی مراحل پذیرش هستند و به زودی وارد گردونه معاملات خواهند شد و مطمئنا بخشی از نقدینگی و سرمایه‌‏ها هم با ورود آن شرکت‌‏های جدید در راه است.

احساسی به دنبال ۲۳۰میلیارد تومان پول

گروه بورس - معصومه طاهرخانی: تنها انتشارخبر عرضه سهام بزرگ‌ترین شرکت اصل چهار و چهارمی کافی بود که بازار سهام در روز گذشته صف‌های فروش سنگین را تجربه کند.

با نگاهی به وضعیت معاملات و صف‌های فروشی که برای سهام شرکت‌ها تشکیل شده، می‌توان به منفی بودن بازار در روز گذشته رسید.جدای از خبر عرضه سهام مخابرات طی شنبه هفته آینده، برخوردهای احساسی معامله‌گران و بحث‌های سیاسی را هم باید برای توجیه ضعیف بودن بازار در روز گذشته به شمار آورد.

نیاز حداقل ۲۳۰میلیارد تومان نقدینگی برای مخابرات

محمدمهدی ناسوتی‌فرد، کارگزار بازار در این خصوص معتقد است، برای سهام مخابرات خریداران بالقوه‌ای وجود دارند که با خرید سهام این شرکت در روز عرضه اجازه نمی‌دهند که جو منفی بازار ادامه پیدا کند.وی ادامه می‌دهد: بخش زیادی از صف‌های فروشی هم که در بازار شکل گرفته‌اند برای تامین نقدینگی برای خرید سهام بزرگ‌ترین شرکت اصل و چهارمی است؛ چراکه اگر ۵درصد سهام این شرکت با فرض قیمت اسمی ۱۰۰تومان در روز عرضه واگذار شود، نیاز به حداقل ۲۳۰میلیارد تومان نقدینگی است.

احتمال تعدیل‌های چندباره مخابرات...

از سوی دیگر شاهین چراغی، رییس هیات‌مدیره کارگزاری مهرآفرین، نیز ضمن تایید اثر عرضه مخابرات در روند کل بازار می‌گوید: فعالان بازار معتقدند که سهام مخابرات بعد از عرضه تبدیل به‌ یکی از سهام ارزنده بازار خواهد شد و با توجه به اعلام EPS معادل ۱۷۱ریال و فرض P/E معادل ۵، این سهم قیمت بالایی را در روز عرضه تجربه نخواهد کرد؛ اما این پتانسیل را برای تعدیل‌های مثبت چندباره و رشد قیمت خواهد داشت.وی تاکید می‌کند: واقعیت بازار ما در بسیاری شرایط، احاطه جو احساسی به جای جو تحلیل است.

جدا از انتشار خبر عرضه سهام مخابرات واکنش‌های سریع بازار به بازگشایی نمادهای مهم و سنگین بازار هم از جمله دلایل منفی شدن بازار سهام به شمار می‌رود.