بسترهای هموار و ناهموار برای سرمایهگذاران در پنج کشور آسیایی
به گزارش خبرنگار ما، جدول مقایسهای قوانین سرمایهگذاری کشورهای تایلند، مالزی، کره، عربستان و ایران توسط سازمان بورس و در ۹ محور کلی منتشر شد. در اولین محور که اهداف کلی نامگذاری شده تمامی کشورها رشد اقتصادی را مورد توجه قرار دادند و تنها عربستان در این مورد هدفی را تعیین نکرده است.
در ماهیت سرمایهگذاری خارجی هرکس با منشا سرمایه خارجی میتواند در ایران سرمایهگذاری کند، درصورتی که در دو کشور عربستان و مالزی سرمایهگذار در داخل یا خارج از کشور باشد میتواند سرمایهگذاری انجام دهد.
بنابراین گزارش، در ایران اعطای امتیاز انحصاری به خارجیان ممنوع است و سرمایهگذار نباید موجب تهدید امنیت ملی و عمومی و تخریب محیطزیست، اخلال در اقتصاد کشور و تضییع تولیدات شود. در همین حال در کشور مالزی میزان مشارکت در شرایط عادی تا ۷۹ درصد در پروژهها استخراج و پردازش منابع طبیعی بیش از ۸۰درصد در صورت صادرات تا ۱۰۰ درصد خواهد بود.
براساس این گزارش، مالکیت دارایی ثابت و زمین در ایران و عربستان امکان تملک وجود ندارد و در تایلند و کره اجاره زمین آزاد و در مالزی امکان خرید ملک هم فراهم است.
بنابرجدول مقایسهای منتشر شده، مجوز سرمایهگذاری در ایران به کلیه سرمایهگذاران صادر میشود، در حالی که در تایلند، مالزی و کره مجوز باتوجه به شرایط و میزان سرمایهگذاری صادر میشود.
در همین حال مقررات ورود سرمایه و روشهای انتقال یا خروج سرمایه در چهار کشور یکسان است و تنها در عربستان روند خروج سرمایه آسانتر است.
در جدول مقایسهای، قوانین حمایتی و ضمانت از حقوق سرمایهگذاری خارجی در تمام کشورها با سرمایهگذاران داخلی تفاوتی ندارد.
در تسهیلات برای سرمایهگذاران خارجی تمام کشورها به جز ایران مواردی برای دریافت تسهیلات وجود دارد و در سایر کشورها امکان انتقال نیروی کار به چهار کشور وجود دارد و در این مورد هم ایران امکان انتقال را برای سرمایهگذاران خارجی لحاظ نکرده است.
جدول کامل این مقایسه را در زیر بخوانید.
ارسال نظر