احتمال افزایش پیش‌بینی سود سال 86 داروسازی ابوریحان

خبرگزاری فارس- مدیرعامل شرکت بورسی داروسازی ابوریحان از تولید دست‌کم ۳۰ قلم داروی جدید و افزایش سود سهام در سال ۸۷ خبر داد. محسن‌هاشم با بیان اینکه داروسازی ابوریحان در سال گذشته موفق به تولید ۲۵ قلم داروی جدید شد، اظهار داشت: مهم‌ترین داروی تولید شده در این شرکت طی سال ۸۶ داروی ویژه لاغری یا همان ونوستات بود که مورد استقبال بازار قرار گرفت و با توجه به تولید این دارو در ماه‌های پایانی سال و نوستات به عنوان داروی استراتژیک ابوریحان در سال ۸۷ خواهد بود.

وی تولید داروهایی با تکنولوژی روز نظیر داروهای بیوتکنولوژی، داروهای تشخیصی و بی‌هوشی را از جمله برنامه‌های سال‌جاری ابوریحان ذکر کرد و گفت: داروسازی ابوریحان امسال ضمن توسعه خط تولید داروهای هورمونی، برنامه راه‌اندازی خط تولید ویال داروهای انسانی را دنبال می‌کند که البته همه این برنامه‌های توسعه‌ای نیاز به اعتباری معادل ۵/۴میلیارد تومان دارد.

عضو هیات‌مدیره داروسازی ابوریحان با اشاره به تداوم مشکل نقدینگی شرکت‌های داروسازی گفت: متاسفانه سیاست انقباضی سیستم بانکی در عدم ارائه تسهیلات مورد نیاز شرکت‌های داروسازی ادامه دارد و در این زمینه بانک‌ رفاه همکاری مناسبی نداشته و بانک‌های تجارت و صادرات در این زمینه بهتر از بانک‌های دیگر عمل می‌کنند، در حالی که دارو نیاز اساسی مردم محسوب می‌شود و شرکت‌های دارویی با توجه به تغییر نیاز جامعه به انواع داروها ناچار به تغییر تکنولوژی، طرح توسعه و تولید داروهای جدید هستند، اما روز به روز مشکل نقدینگی شرکت‌های داروسازی بیشتر می‌شود.

هاشم افزود: توسعه شهرنشینی موجب افزایش بیماری‌هایی همچون دیابت، قلبی و عروقی، فشار خون و اعصاب شده که نیاز است شرکت‌های داروسازی جدیدترین داروهای ویژه این امراض را تولید کنند و ابوریحان نیز در رابطه با تولید این‌گونه داروها در سال‌جاری برنامه دارد. وی در پاسخ به این پرسش که آیا با توجه به گمانه‌زنی‌های موجود احتمال افزایش سود سهام (EPS ) سال ۸۶ داروسازی ابوریحان وجود دارد، گفت: خوشبختانه در سال گذشته داروسازی ابوریحان توانست پیش‌بینی سود خود را پوشش دهد و احتمال افزایش چند ریالی EPS سال ۸۶ شرکت وجود دارد.

وی درباره برگزاری مجمع عادی سالانه این شرکت، گفت: داروسازی ابوریحان به عنوان یکی از شرکت‌های پیش روی بازار در اطلاع‌رسانی و همچنین ارائه خدمات به سهامداران در بیست و نهم اردیبهشت ماه جاری اقدام به برگزاری مجمع عادی سالانه می‌کند که پیشنهاد هیات‌مدیره شرکت تقسیم ۹۰درصد از سود پیش‌بینی شده بودجه در مجمع‌عادی سالانه است.

وی افزایش ۳۵درصدی EPS سال ۸۷ شرکت نسبت به سال گذشته را گویای عملکرد مناسب شرکت دانست و گفت: فروش ابوریحان در سال ۸۶ رقمی معادل ۲۴میلیارد تومان بود که امیدواریم این رقم در سال ۸۷ به ۳۰میلیارد تومان برسد.

وی در پاسخ به این سوال که دلایل معاملات کم‌حجم ابوریحان در بازار سرمایه چیست، گفت: ابوریحان از سهم شناور پایینی در بازار برخوردار است و به نظر می‌رسد بازار سرمایه نیازمند عرضه سهام بیشتری از شرکت ابوریحان است، اما با این حال سهامداران با نیم‌نگاهی به عملکرد سال‌های گذشته شرکت و روند رو به رشد تولید، فروش و سود شرکت باید نسبت به نگهداری سهام خود تصمیم‌گیری کنند و آنان باید بدانند که مدیران ابوریحان مجدانه افزایش سود شرکت را پیگیری می‌کنند و برای تحقق این مهم برنامه‌های جدی دارند.

مدیرعامل داروسازی ابوریحان پیش‌بینی کرد با توجه به افزایش قابل توجه سود و همچنین برنامه‌های توسعه‌ای شرکت ابوریحان، امسال سهام این شرکت داروسازی مورد توجه بازار سرمایه باشد.

هاشم در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر این که شایعات مربوط به تغییر مکان کارخانه و خرید یک شرکت غیربورسی از سوی ابوریحان چقدر حقیقت دارد، گفت: شرکت‌ بررسی‌هایی برای پیدا کردن یک موقعیت مناسب، جهت خروج از محل فعلی و دایر کردن کارخانه در محل مناسب‌تر داشته است که البته مجمع شرکت در این زمینه تصمیم‌گیرنده نهایی است.

وی افزود: شرکت برای اجرای طرح‌های توسعه و ایجاد یک سایت تولیدی بزرگ چاره‌ای جز خروج از محل فعلی و راه‌اندازی کارخانه در یک فضای فیزیکی بزرگ‌تر و مناسب‌تر ندارد.

مدیرعامل داروسازی ابوریحان درباره وضعیت افزایش نرخ اقلام دارویی، گفت: در سال گذشته با اینکه افزایش قیمت‌ها دیر اعمال شد، اما تا پایان سال گذشته ۲۸ عدد از اقلام دارویی ما مشمول افزایش نرخ شد.

هاشم گفت: برنامه وزارت بهداشت و سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان، قیمت‌گذاری مناسب داروهای جدید است و از این رو شرکت‌های داروسازی به جای دنبال کردن افزایش نرخ داروهای قدیمی، به دنبال تولید داروهای جدید باشند تا از این طریق بتوانند با داروهای جدید و نرخ‌گذاری مناسب وزارت بهداشت، به سود مناسب خود دست یابند.

وی با اشاره به روند جایگاه داروسازی ابوریحان در بازار داخلی طی سال‌های گذشته، گفت: این شرکت در سال ۸۴ در بازار داخل، دارای رتبه بیست و هفتم بوده، حال آنکه این رتبه در سال ۸۵ به بیست و ششم و در سال ۸۶ تا پایان ۱۱ماه به بیست و یکم رسید و پیش‌بینی می‌شود در آمار جدید وزارت بهداشت برای سال ۸۶ به رتبه بیستم برسد که جایگاه مناسب و درخور توجهی است.