در اولین روز بازار سهدرصدی
دو خبر صنعتی بورس را حرکت داد
دنیای اقتصاد- اگر چه تاکنون بارها خبر خروج سیمان از سبد حمایتی اعلام شده است، اما این اولین بار بود که بورس آن را جدی گرفت و همین جدی گرفتن باعث صفهای قابل ملاحظه خرید برای سهام سیمانی شد. خبر دوم اختیارات جدید دولت برای معادن بود که آنها را قادر میسازد به جای پرداخت پول به دولت به طرحهای توسعهای بپردازد. دو خبر در اولین روز بازار ۳درصدی
گروه بورس- دو خبر دیروز بازار را تکان داد.
به گزارش خبرنگار ما، در حالی که بازار سهام روز گذشته اولین روز یک درصدی افزایش دامنه نوسان را با معاملات ۱۶P میلیارد تومانی دشت کرد که به یکباره انتشار دو خبر صنعتی در روز سه درصدی، فضای بازار را تغییر داد.
دیروز در شرایطی صف تقاضای خرید برای سهام واحدهای سیمانی تحکیم شد که وزیر صنایع و معادن برخلاف اظهارات چند روز اخیر خود درباره تثبیت قیمت فولاد، در گفتوگو با واحد مرکزی خبر از خروج سیمان از سبد حمایتی دولت خبر داد.
وزیر صنایع و معادن در حالی خبر افزایش قیمت سیمان و (کالای جانشین فولادی) را میدهد که تا دو سال اخیر بارها و بارها مقامات وزارت صنایع این خبر را به انحای مختلف اعلام داشتند، اما در موارد اخیر بازار، به انتشار این دست خبر، واکنش آنچنانی نشان نمیداد، اما ظاهرا این مرتبه بازار این «خبر» را جدی گرفت.
وزیر صنایع و معادن با اشاره به اینکه در شش ماه گذشته ظرفیت تولید سیمان در کشور ده میلیون تن افزایش یافته است و میزان تولید سیمان تا آخر سال به ۶۴میلیون تن خواهد رسید، ابراز امیدواری کرد تا چند روز آینده بحث خروج سیمان از سبد حمایتی دولت محقق شود. علیاکبر محرابیان در مصاحبه با خبرنگار واحد مرکزی خبر در باره نوسانات بازار آهنآلات و سیمان گفت: در شش ماه گذشته، ده میلیون تن به ظرفیت تولید کشور اضافه شده است.
وی با اشاره به اینکه برای نظارت بر بازار سیمان، علاوه بر افزایش تولید، نظام توزیع نیز بسیار مهم و تاثیرگذار است، افزود: خوشبختانه توافقات خوبی با وزارت بازرگانی و انجمن تولیدکنندگان سیمان درباره تغییرات در نظام توزیع سیمان انجام شده است و امیدواریم در روزهای آینده سیمان براساس این نظام توزیع جدید به دست مصرفکنندگان برسد.
محرابیان با اشاره به اینکه در صورت تحقق چنین شرایطی، مشکلات ناشی از کمبود سیمان در برخی از بخشها تا حدود زیادی برطرف خواهد شد، گفت: مصرف سیمان در سال ۱۳۸۵ حدود ۳۵میلیون تن و در سال ۱۳۸۶ حدود ۴۰میلیون بوده است که این میزان در سال ۱۳۸۷ به بیش از ۵۲میلیون تن خواهد رسید؛ البته سیمان تولیدی باید در یک نظام توزیع خوب و مناسب قرار بگیرد و من فکر میکنم با برنامهای که داریم مشکل خاصی در میزان تولید نداشته باشیم. وزیر صنایع همچنین با اشاره به اینکه تا یکی دو ماه آینده چند کارخانه تولید سیمان به بهرهبرداری خواهد رسید، گفت: تا پایان خرداد ظرفیت تولید کشور به ۵۵میلیون تن و تا آخر سال این میزان به ۶۴میلیون تن خواهد رسید. وی در پاسخ به سوالی درباره زمان اعلام خروج سیمان از سبد حمایتی دولت گفت: زمان دقیق آن مشخص نیست، ولی مقدمات این کار فراهم شده است و امیدواریم در چند روز آینده این امر محقق شود. محرابیان، همچنین در زمینه بازار محصولات فولادی با بیان اینکه بازار آهن تابع شرایط بینالمللی است، افزود: از ابتدای سال جدید میلادی، افزایش قیمت زیادی در بخش فولاد خام و محصولات فولادی داشتهایم؛ البته تلاش فراوانی کردهایم بازار داخل تنظیم و متعادل باشد و تا حدود زیادی هم در کنترل بازار موفق بودهایم که امیدواریم با تولید در سقف ظرفیت موجود و جبران کسری از طریق واردات، بازار آهن داخل کشور را تنظیم کنیم.
همین خبر باعث تشکیل صفهای قابل ملاحظه خرید برای شرکتهای سیمانی از جمله سیمان فارس و خوزستان، سیمان بهبهان، سیمان خزر و سیمان تهران و سیمان سپاهان شد.
اما خبر دیگری از بازار که از آن به سادگی نباید نگذشت، اظهار معاون وزیر صنایع و معادن بود، این خبر نیز باعث توجه مجدد بازار به معدنیها شد.
محمد محمود سمیعینژاد معاون امور معادن و صنایع معدنی وزیر صنایع و معادن به ایسنا گفت که به معادن اختیار دادهایم تا به جای پرداخت پول به دولت، طرحهای توسعهای خود را اجرا کنند.
وی سپس افزود: حقوق دولتی معادن افزایش نیافته و معدنکاران باید این مبلغ را برای توسعه بخش معدن هزینه کنند.
وی در پاسخ به انتقاد برخی کارشناسان و دانشگاهیان مبنی بر متناسب نبودن حقوق دولتی معادن با قیمت تمام شده و فروش مواد معدنی و در نتیجه ضرورت افزایش میزان حقوق دولتی معادن گفت: با توجه به آنکه در وزارت صنایع و معادن شخص وزیر تصمیم میگیرد، لذا تصمیم بر آن شده که امسال حقوق دولتی معادن افزایش نباید.
سمیعینژاد در پاسخ به انتقادات موجود مبنی بر افزایش نیافتن میزان حقوق دولتی معادن متناسب با افزایش جهانی قیمت مواد معدنی، این اظهارات را غیرکارشناسی دانست. برخی از تحلیلگران رسانهای، اظهارات اخیر بخش صنعتی کشور را نشانههای بازگشتی از تصمیماتی میدانند که اتخاذ آن میتواند بازتاب مثبتی برای بازار سهام نداشته باشد. کارشناسان بر این عقیدهاند: مجموع تصمیمهایی که منجر به تقویت جایگاه واقعی و بازنمایی پتانسیل بالفعل صنایع کشور در بورس شود، بیش از سایر تدابیر مالی نظیر اعطای تسهیلات خرید سهام و ورود مدیریت شده منابع جدید، به بورس اثرگذار خواهد بود.
جزئیات وضعیت بازار دیروز را در صفحه بورس شرکتها (۱۱) بخوانید.
ارسال نظر