گروه بورس - معامله‌گران بورس تهران طی روزهای اخیر وضعیت دشواری را برای تجسم یک محیط با ثبات اقتصادی جهت سرمایه‌گذاری در پیش رو دارند. به نوشته خبرنگار ما، رونق یا رکود بازار سهام کشور، این روزها بیش از اینکه تحت‌تاثیر تصمیم‌گیری و اقدامات درون بازاری باشد، تابع رویدادهای اقتصادی و سیاسی است که در خارج از بازار روی می‌دهد.

براساس ارزیابی‌های عمومی از وضعیت فضای بازار، بازیگران در حال سنجش و ارزیابی فرصت‌‌های سرمایه‌گذاری مطمئن هستند.

بدیهی است که در این اوضاع انتخاب مسیر بسیار دشوار صورت می‌گیرد. طی روزهای اخیر مجموعه اخباری نظیر تغییر مدیران ارشد اقتصادی، ابهام در قیمت‌گذاری برخی کالاها، اعلام نشدن نرخ سود بانکی، ابهام در برنامه حمایتی خصوصی‌سازی، تصمیم برای اجرای برخی از مواد لایحه بودجه که از نظر مجلس رد شده است، فرجام مبهم اجرای بسته پولی بانک مرکزی، تصمیم دولت برای افزایش بهره مالکانه معادن، لغو معافیت مالیاتی شرکت چادرملو از جمله رویدادهایی است که در برابر سرمایه‌گذاران قرار داشته است. با این حال مقامات بورس تهران امیدوارند که وضعیت کنونی تغییر کند. علی رحمانی دو روز قبل به خبرگزاری ایسنا گفت که با توجه به تغییر وزیر اقتصاد اقدامات مربوط به واگذاری باید با سرعت بیشتری نسبت به قبل ادامه داشته باشد. بازار سهام کشور این روزها از رونق عمیقی برخوردار نیست. رشد شاخص کل بسیار تند بود و گاه روند نزولی را طی می‌کند. در این شرایط به گفته برخی از کارشناسان، تحولات آتی بازار سرمایه کشور بیش از آنکه تحت اثر بازگشایی و اجرای بسته بانک مرکزی باشد، برای تحول خود نیازمند یک بسته سیاستی است.

بسته سیاستی که به نیازهای روز و الزامات رونق بازار سرمایه توجه کند. تحلیل‌گران بازار سهام بر این باورند که رونق بورس تهران بسیار وابسته به تصمیم‌های دولت بوده و دولت باید در بسته سیاستی بازار سرمایه به الزاماتی نظیر خصوصی‌سازی، برنامه زمان‌بندی شده برای خروج کالا از سبد محصولات یارانه‌ای دولت، برنامه راهبردی دولت جهت حمایت از خصوصی‌سازی و برقراری تحقیقات و ترجیحات برای تسهیل واگذاری، تسهیل سرمایه‌گذاری خارجیان در بورس تهران و نظایر آن باشد.