ایرنا: یک کارگزار بازار سرمایه گفت: تغییر شرایط محیطی شرکت‌ها بعد از عرضه، بزرگترین ضربه را به خریداران و اصولا خصوصی‌سازی وارد می‌کند. حسین خزلی تصریح کرد: شرایط عرضه سهام بلوکی به صورت ۲۰یا ۲۵درصد نقد و مابقی پنج ساله با نرخ سود ۱۲درصد و پرداخت دو قسط در سال تقریبا استثنایی و برای سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی بسیار جذاب است.

وی ادامه داد: با توجه به باقی ماندن کل سهام در وثیقه سازمان خصوصی‌سازی، اخذ سفته به میزان کل خرید که ارقام بالایی را می‌طلبد به نظرم اضافه و قابل حذف است.

خرازی تصریح کرد: تغییر ناگهانی نرخ‌های تعرفه، کنترل قیمت محصولات توسط دولت، اخذ هرگونه بهره یا مالیات که پیش بینی نشده باشد و افزایش قیمت مواد اولیه تولید (مانند سنگ آهن) توسط دولت یا شرکتهای تولیدکننده، باعث بی‌ثباتی در عرضه و معاملات خصوصی‌سازی و احساس ریسک شدید از طرف خریداران و حتی فروشندگان سهام است.

خرازی با اشاره به اینکه روش عرضه سهام سازمان خصوصی‌سازی و تقسیم سهام خرد بین تمام کارگزاران برای فروش و دادن بلوک‌های معاملات بزرگ فقط به کارگزارانی که در بلوکهای قبلی خرید داشته‌اند نیز مشکلات جدی برای این سازمان و کارگزاران ایجاد کرده است، افزود: به عنوان نمونه کنترل فروش تعداد زیادی سهم که بین مثلا ۵۰ کارگزار تقسیم شده است، کار بسیار سخت و هزینه‌بری است بنابراین همواره مسوولان عرضه‌کننده این سازمان توسط تعداد کثیری کارگزار متقاضی عرضه زیر فشار قرار می‌گیرند.

این عضو شورای کانون کارگزاران بورس و اوراق بهادار، در مورد نقش معاملات بلوکی در بازار سهام نیز گفت: معاملات یادشده هرچند که عامل تشویق مناسبی برای بازاریابی و ایجاد انگیزه بین کارگزاران برای تحرک بیشتر و یافتن خریدار برای بلوک‌های خصوصی‌سازی است، اما خود به خود باعث انباشته شدن حجم زیادی از معاملات در دست چند کارگزار می‌شود. خرازی تصریح کرد: کارگزارانی که به واسطه شرکت‌های سرمایه‌گذاری یا نهادهای پشت سرشان همواره متقاضی بلوکهای سهام ارزنده هستند، در دفعات بعد نیز خود به خود عرضه به آنها داده می‌شود.