نخستین دبیر کل
روزگاری بورس اوراق بهادار تنها 25 نفر کارمند داشت، البته همین تعداد هم بیکار بودند، بنابراین ترتیب انتقال 15 نفر آنها به بانک مرکزی داده شد و بورس ماند با 10 نفر کارمند.
در آن زمان از ۱۰۵ شرکت پذیرفته‌شده در بورس، ۵۵ شرکت به دامن دولت بازگشته و تنها ۵۰ شرکت در بورس باقی ماندند که البته دادوستد سهام آنها نیز در آن شرایط متوقف شده بود.

در این اوضاع و احوال، الله‌وردی رجایی سلماسی به عنوان اولین دبیرکل بورس پس از انقلاب، سکان هدایت بازار سرمایه کشور را در دست گرفت.
او از سال ۱۳۵۸ وارد بورس شد. زمانی که ارزش کل مبادلات بورس در یک سال حدود ۵/۱ میلیارد ریال بود و سال بعد به دلیل وقوع جنگ این رقم با ۸۸ درصد کاهش همراه شد.
اما رجایی سلماسی همه تلاش خود را برای حفظ بازاری که تقریبا تعطیل شده بود، به کار گرفت. او سیستم معاملات را تغییر داد و ساختمان بورس را تجهیز کرد.
رجایی سلماسی در شرایطی مدیریت بورس را بر عهده داشت که هیچ کدام از سیستم‌های پیشرفته امروزی و مکانیزم‌های پیچیده معاملاتی در کشور وجود نداشت و کارگزاران برای انجام معامله دور یک میز می‌نشستند و معاملات را به صورت نقدی انجام می‌دادند.
بازار سرمایه در دوره تصدی 17 ساله رجایی سلماسی در چند مقطع با رکودهای کوتاه و بلندمدت دست و پنجه نرم کرد که بیشترین رکود در فاصله نیمه دوم سال 75 تا پایان سال 76 اتفاق افتاد که طی آن شاخص با 600 واحد افت رقم 1636 واحد را تجربه کرد.
رجایی سلماسی در دوره یادشده، برای خروج بورس از بحران، پیشنهاد کرد؛ به سرمایه‌گذاران برای خرید سهام، تسهیلات اقساطی اعطا شود. همچنین طرح بیمه سهام به دولت پیشنهاد شد اما دولت با هیچ کدام موافقت نکرد.
او همچنین پیشنهاد کرد؛ صندوقی تشکیل شود تا در زمان رشد قیمت‌ها، سهامی را عرضه کند و در دوران رکود، سهام را بخرد تا بازار تعادل یابد، اما این پیشنهاد هم نتوانست مورد قبول دولتمردان وقت قرار گیرد.
به این ترتیب قیمت‌ها به کف رسید و اندک اندک سرمایه‌گذاران با خرید در پایین‌ترین قیمت‌ها، رونق را به بورس باز می‌گردانند.رجایی سلماسی تا شهریور ۷۶ در سمت دبیرکلی بورس فعالیت کرد و در این ۱۷ سال توانست بازار سرمایه را به بسیاری از افراد، دستگاه‌ها و سازمان‌ها بشناساند و راه توسعه این بازار را هموار سازد.
از دیدگاه وی مزیت اصلی بازار سرمایه این است که به اقتصاد و تولیدات داخلی رونق می‌دهد و هر کشوری که بازار سرمایه پیشرفته و کاملی دارد از اقتصاد پیشرفته‌ای نیز برخوردار است.رجایی سلماسی پیش از دبیرکلی بورس در بخش‌های اقتصادی و مالی زیادی، فعال بوده است که از آن جمله می‌توان به سرپرستی بانک ایران و روسیه، معاونت مالی اداری بانک مرکزی، مدیریت بانک مرکزی به همراه 6 نفر در زمان پیروزی انقلاب، ریاست اداره نظارت بر بانک‌های تجاری، مسوول دبیرخانه هیات پذیرش بورس، قائم‌مقام بانک اصناف، بازرس بانک‌ها و... اشاره کرد.او دانش‌آموخته حسابداری است و اکنون 75 سال دارد و در سمت عضو هیات مدیره بانک سامان، همچنان به فعالیت پربار خود ادامه می‌دهد.